Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

4 Αιτίες δυσκοιλιότητας που ίσως δεν γνωρίζατε

dyskoiliotita2
Η δυσκοιλιότητα ορίζεται ιατρικώς ως λιγότερες από τρεις κενώσεις του εντέρου την εβδομάδα και η σοβαρή δυσκοιλιότητα ως λιγότερες από μία κενώσεις την εβδομάδα.
Μερικά από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνουν:
-Κοιλιακή δυσφορία
-Συχνές κινήσεις του εντέρου
-Δυσκολία κατά την κένωση του εντέρου
-Σκληρά ή μικρά κόπρανα
-Αιμορραγία από το ορθό ή/και πρωκτικές μικροσχισμές που προκαλούνται από τα σκληρά κόπρανα και την πίεση κατά την κένωση του εντέρου

Χαμηλή πρόσληψη νερού: Εάν ένα άτομο πίνει λιγότερο νερό από ό,τι απαιτείται, προκαλεί το σώμα να χρησιμοποιήσει γρήγορα τους "αποθηκευτικούς" του πόρους. Το σώμα τότε θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει την έλλειψη νερού, απορροφώντας το από τις ήδη αποθηκευμένες πηγές και τα απόβλητα είναι ο πρώτος στόχος του, γεγονός που οδηγεί σε δυσκοιλιότητα.
Καθιστική ζωή: Η άσκηση διατηρεί σε εγρήγορση τον οργανισμό και βοηθά στο μεταβολισμό των τροφών. Όταν κάνουμε μία απόλυτα καθιστική ζωή, το σώμα μεταβολίζει λιγότερο με δυσάρεστα αποτελέσματα στον τομέα της αφόδευσης.
Συγκεκριμένα φάρμακα: Υπάρχουν κάποια φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα, όπως τα αντικαταθλιπτικά ή τα διουρητικά.
Καρκίνος ή άλλες ασθένειες: Υπάρχουν μερικές συνθήκες, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου ή άλλες ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο υποθυρεοειδισμός, η νόσος του Πάρκινσον κ.α, που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκοιλιότητα. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι καλύτερα να επισκεφθείτε το γιατρό σας για ιατρική βοήθεια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα