Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ...

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ...
 
Ενα παραμυθάκι περί χρέους : ένας πολίτης που ττον φόρτωσαν δάνεια και κάρτες οι τράπεζες ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ποντάροντας στην δίψα που είχε για χρήμα, πολυτέλεια, γερή μάσα,σπατάλη αγνοώντας τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου.
 
Τώρα τον βάζουν στον τειρεσία να μη μπορεί να δανειστεί ή να κινηθεί με κανένα τρόπο, του βάζουν κόκκινη κορδέλα γύρω από το σπίτι, του βουτάνε ότι έχει και δεν έχει και τον ξεφτυλίζουν σε όλους λέγοντας αυτός ο άνθρωπος ήταν ανεγκέφαλος, έβαζε δάνεια για να κάνει διακοπές, να αγοράσει ένα μοδάτο αμάξι, και να κανει επίδειξη στους γείτονες και τώρα πρέπει να πληρώσει το τίμημα ο ανεγκέφαλος αλήτης.
 
Η ουσία όλου του ζητήματος όμως είναι σε μια απλή ερώτηση...
τιμωρείται με κάποιο τρόπο ένας τραπεζικός που δάνεισε χρήματα σε κάποιον που ήξερε πως δεν θα έχει να αποπληρώσει?
 
Πολύ περισσότερο τιμωρείται αν δίνοντας του αυτά τα χρήματα ο "ανεγκέφαλος' αγόραζε προϊόντα του τραπεζίτη - αν π.χ. το αυτοκίνητο, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα κινητά του, οι τηλεοράσεις του και υπολογιστές του, τα ρούχα και τα κοσμήματα και όλα τα καλά του θεού ανήκαν σε εταιρείες που είναι μέτοχος ο τραπεζίτης,
 
και αν του ανήκαν και τα ΜΜΕ κι έκανε προπαγάνδα στον ανεγκέφαλο να αγοράσει κι άλλα, να δανίζεται, να σπαταλάει ανεξέλεγκτα, να τον δελεάζει συνέχεια μέχρι να τον φτάσει πάτο, και θησαύριζε ασύστολα, είναι όλα οκ?
 
Εντάξει ο Χ ήταν μ@λάκας, ο δανειστής του όμως είναι ή δεν είναι εγκληματίας? Μήπως να πούμε πως είναι μάγκας που μυρίστηκε το κορόϊδο και το πάτησε κάτω? Μήπως να θεωρηθεί έντιμος γιατί έκανε τη δουλειά του? Και καλά ο μ@λάκας που λειτούργησε μ΄αυτό το τρόπο.
 
Δεν είναι έγκλημα να τη πληρώσουν τα παιδιά που δεν είχαν ιδέα τι χοντρό παιχνίδι παίζεται? Να τη πληρώσουν οι γείτονες που δεν συμμετείχαν? Να τη πληρώσουν φίλοι που απλά πέρναγαν από το σπίτι και τους κέρναγε? Δηλαδή επειδή ένας μ@λάκας, λαμόγιο, πανίβλακας χρεοκόπησε το σπίτι του, θα ρίξουμε πυρηνικά στη γειτονιά για συμόρφωση?
 
Ναι ξέρω πολλοί θα πουν πως όλοι όσοι γνώριζαν τι γίνεται και συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο, είναι ένοχοι, κι όλοι θα πληρώσουν. Εκείνο το ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΜΜΕ το ακούσατε ή το θεωρείτε λίγο και ασήμαντο? Μήπως να σας θυμίσω πως η προπαγάνδα είναι ακριβώς η τέχνη του να βγάζεις μέσα από τον άνθρωπο τους μεγαλύτερους του δαίμονες, τις αδυναμίες του, τις διαστροφές του, την απληστια του τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα του και να τα παρουσιάζεις σαν "απόλυτα θεμιτό δικαίωμα" που όλοι οι "καλοί "πολίτες πρέπει να ακολουθήσουν ? 

Μήπως να κατανοήσουμε επί τέλους τι είναι ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ, τι είναι ΚΕΡΔΟΣ, τι είναι ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΤΖΟΓΟΣ, τι είναι ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, τι είναι ΠΕΛΑΤΟΚΡΑΤΕΙΑ τι είναι Α Π - Λ Η Σ Τ Ε Ι Α?
 
Να σας θυμίσω πως σε μια φτωχή χώρα, τσακισμένη από πολέμους, εμφυλίους, δικατατορίες, μόλις ορθοπόδησε με ένα λαό που έπασχε από το κατοχικό σύνδρομο της πείνας ακόμα κάποιοι είπαν "εδώ έχει μεγάλη μάσα, ορμάτε?"  Υποβιβάζεις το πνευματικό επίπεδο, διογκώνεις το φιλοτομαρισμό, προσφέρεις χιλιάδες προϊόντα που να τον ικανοποιούν,  κυκλοφορείς ελάχιστο πραγματικό χρήμα, γεμίζεις πλαστικούρα τον κάθε πεινασμένο να πάρει ότι δεν είχε δει ούτε στα όνειρά του, κι όταν τον έχεις εγκλωβίσει από παντού και του έχεις αφαιρέσει κάθε δυνατότητα να σκέφτεται ....

εμφανίζεσσαι και του λες.. ψιτ σου έχω νέα, είναι ώρα να σου διαβάσω τα ψιλά γράμματα που σου είχα πει πως είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια...
 
Αι στο διάολο πια... με τις ηλιθιότητες που ακούμε από το πρωί ως το βράδυ με το στόμα ανοιχτό σαν χάνοι... Ο εξυπνότερος λαός της γης... Ημαρτον.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα