Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ο κόσμος αλλάζει πιο γρήγορα απ’ ότι νομίζετε

worlnumb
Ο Karl Fisch υπήρξε δάσκαλος για 25 χρόνια. Έχει διδάξει μεσαία και υψηλά επίπεδα μαθηματικών και πλέον είναι Διευθυντής Τεχνολογίας στο Λύκειο Arapahoe του Colorado της Αμερικής.
Μέσα από την πολυετή του εμπειρία, συνέλεξε μία σειρά στοιχείων του 2012 σχετικά με την εξέλιξη της ανθρωπότητας που εντυπωσιάζουν.
1. Αν είσαι ο ¨ένας στο εκατομμύριο¨ στην Κίνα, τότε υπάρχουν 1300 άνθρωποι σαν κι εσένα.
Η Κίνα σύντομα θα γίνει η νούμερο ένα χώρα στον κόσμο που μιλάει Αγγλικά.
2. Το 25% του πληθυσμού της Ινδίας με το υψηλότερο IQ είναι μεγαλύτερο από τον συνολικό πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Δηλαδή, η Ινδία έχει περισσότερα ευφυή παιδιά από τα συνολικά παιδιά που έχει η Αμερική.
3. Οι 10 πιο περιζήτητες εργασίες το 2010, δεν υπήρχαν το 2004! Προετοιμάζουμε πλέον τους μαθητές για επαγγέλματα που δεν υπάρχουν ακόμα, στα οποία θα χρησιμοποιείται τεχνολογία που δεν έχει επινοηθεί, με σκοπό να λύσουμε προβλήματα, τα οποία δεν ξέρουμε καν αν αποτελούν ήδη προβλήματα!

4. Το Υπουργείο Εργασίας της Αμερικής υπολογίζει ότι ο σημερινός σπουδαστής θα έχει 10-14 εργασίες μέχρι την ηλικία των 38 χρόνων. Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους εργάζεται με τους τωρινούς συναδέλφους του λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ ένας στους δύο εργάζεται στην ίδια επιχείρηση λιγότερο από 5 χρόνια.
5. Ένα στα οκτώ παντρεμένα ζευγάρια, τον περασμένο χρόνο στην Αμερική, γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου.
6. Υπάρχουν 845 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες του Facebook μηνιαίως. Το Facebook είναι πλέον διαθέσιμο σε περισσότερες από 70 γλώσσες.  Αν το Facebook ήταν μια χώρα, τότε θα ήταν η Τρίτη μεγαλύτερη, μετά την Κίνα και την Ινδία.
7. Το Twitter στέλνει περίπου 50 εκατομμύρια tweets τη μέρα, δηλαδή περίπου 600 tweets το δευτερόλεπτο.
8. Υπάρχουν 31 δισεκατομμύρια αναζητήσεις στο Google κάθε μήνα. Το 2006, το σύνολο των αναζητήσεων ήταν 2,7 δισεκατομμύρια. Σε ποιόν απευθύνονταν όλες αυτές οι ερωτήσεις-αναζητήσεις πριν τη Google;
9. Το πρώτο διαφημιστικό μήνυμα σε κινητό στάλθηκε τον Δεκέμβριο του 1992. Σήμερα, ο αριθμός των μηνυμάτων που στέλνονται και παραλαμβάνονται καθημερινά ξεπερνούν τον συνολικό πληθυσμό του πλανήτη.
10. Τα χρόνια που χρειάστηκαν για να φτάσουν 50 εκατομμύρια χρήστες. Το ραδιόφωνο 38 χρόνια. Η τηλεόραση 13 χρόνια. Το ίντερνετ 4 χρόνια. Το iPod 3 χρόνια. Το Facebook 2 χρόνια.
11. Ο αριθμός των συσκευών του ίντερνετ, το 1984, ήταν 1.000. Το 1992, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.000.000, ενώ το 2008 ήταν 1.000.000.000!
12. Υπάρχουν περίπου 540.000 λέξεις στην Αγγλική γλώσσα. Οι 5πλάσιες από όσες υπήρχαν την εποχή του Shakespeare.
13. Εκτιμάται ότι η εφημερίδα New York Times περιέχει σε μία εβδομάδα περισσότερες πληροφορίες από όσες ένα άτομο του 18ου αιώνα ήταν πιθανό να συναντήσει σε ολόκληρη τη ζωή του.
14. Εκτιμάται ότι 4 exabytes (4.0×10^19) μοναδικών πληροφοριών θα παραχθούν κατά το τρέχον έτος. Συνολικά το μέγεθος των πληροφοριών αυτών είναι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα 5.000 χρόνια!
15. Το πλήθος των καινούργιων τεχνικών πληροφοριών διπλασιάζεται κάθε 2 χρόνια. Για τους σπουδαστές που ξεκινούν μία 4-ετή φοίτηση για κάποιο τεχνικό πτυχίο, αυτό σημαίνει ότι τα μισά από όσα μαθαίνουν στο πρώτο έτος της σχολής θα έχουν ξεπεραστεί μέχρι το τρίτο έτος των σπουδών τους.
16. Η ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών NTT έχει επιτυχημένα δοκιμάσει ένα καλώδιο οπτικών ινών…το οποίο στέλνει 14 τρισεκατομμύρια bits κάθε δευτερόλεπτο, με τη χρήση συγκεκριμένου τύπου ίνας.
17. Οι πωλήσεις της ψηφιακής μουσικής, το 2011, ξεπέρασαν τις φυσικές πωλήσεις για πρώτη φορά.
18. Τα έσοδα από το iPhone και το iPad αντιπροσωπεύουν πλέον το 72% των συνολικών εσόδων της Apple. Κανένα από τα δύο αυτά εμπορεύματα δεν μπορούσε να αγοραστεί πριν από πέντε χρόνια.
19. Μέχρι το τέλος του 2013, θα έχει δημιουργηθεί ένας υπερ-υπολογιστής που θα υπερβαίνει τις υπολογιστικές δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι μέχρι το 2049, ένας υπολογιστής αξίας 750€ θα υπερβαίνει τις υπολογιστικές δυνατότητες του ανθρώπινου είδους συνολικά.
20. Σε διάρκεια πέντε λεπτών, έχουν γεννηθεί 67 μωρά στην Αμερική. Στην Κίνα έχουν γεννηθεί 274, ενώ στην Ινδία 395! Και ακόμα, 694.000 τραγούδια έγιναν παράνομα downloaded από το διαδίκτυο.
Που οδηγούν άραγε όλα αυτά; Οι μεταβολές είναι ραγδαίες και ο ρυθμός των αλλαγών αυξάνεται συνεχώς. Είμαστε απλοί θεατές ή έχουμε το ρόλο μας μέσα σε αυτές;
Πηγές: www.youtube.com, thefischbowl.blogspot.gr
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα