Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Δημιουργήστε το δικό σας συμπλήρωμα βιταμίνης C στο σπίτι - είναι εύκολο και δεν σας στοιχίζει τίποτα!

Οι άνθρωποι προτιμούν τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης C για την καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος. Τονώνουν την ανάπτυξη των ιστών και βοηθούν στην επισκευή τους. Επίσης προλαμβάνουν τις ζημιές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.
Σε αντίθεση με την βιταμίνη D, η οποία παράγεται στο σώμα από τον ήλιο, η βιταμίνη C δεν παράγεται στο σώμα και δεν μπορεί να αποθηκευθεί. (1)
make-your-own-βιταμίνη-C-συμπλήρωμα-at-home-του-εύκολη-and-κόστος-you-τίποτα
Ο μόνος τρόπος για να πάρετε σωστές ποσότητες βιταμίνης C είναι μέσω της τροφής και συμπληρωμάτων. Αλλά, ξέρετε ότι τα περισσότερα συμπληρώματα βιταμίνης C στα φαρμακεία προέρχονται από γενετικό καλαμπόκι; (2)
Αν ψάχνετε για έναν υγιή τρόπο για να πάρετε αρκετή βιταμίνη C και να αποφύγετε τα φορτωμένα με χημικά συμπληρώματα, έχουμε μια λύση για σας. Φτιάξτε τη δική σας βιταμίνη C χωρίς να πληρώσετε δεκάρα.

Η σημασία των φλαβονοειδών που βρέθηκαν σε φλούδες εσπεριδοειδών - Ναριγκίνη και Εσπεριδίνη
Η σπιτική βιταμίνη C παρέχει ζωντανά ένζυμα, και επιτρέπει  την 100% αφομοίωση στο σώμα σας. Μην ασχοληθείτε με ετικέτες δοσολογίας ή την έγκριση του οργανισμού  φαρμάκων. Οι φλοιοί εσπεριδοειδών είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεστε! (3)
Τα εσπεριδοειδή έχουν πολλά φλαβονοειδή, ενώσεις που παρέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η Ναριγκίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, είναι ένα φλαβονοειδές που περιέχεται στις φλούδες μανταρινιών, γκρέιπφρουτ και λεμονιών. Μελέτες έχουν δείξει ότι η Ναριγκίνη έχει την ικανότητα να μειώνει την κυτταρική βλάβη που προκαλείται από ακτινοβολία. (4,5,6,7)
Η Εσπεριδίνη είναι ένα ακόμη φλαβονοειδές. Συμπυκνώνεται στο λευκό εσωτερικό στρώμα των πορτοκαλιών, λεμονιών, γλυκολέμονων, και γκρέιπφρουτ.
Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι η εσπεριδίνη μειώνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και επάγει προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο. (8) Είναι σημαντικό για εκείνους που αγωνίζονται με την υπογλυκαιμία. (9)
Η φαρμακευτική βιομηχανία και τα καταστήματα υγιεινών τροφών δεν θέλουν να το ξέρεις αυτό!
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει οργανικά εσπεριδοειδή. Φάτε τα φρούτα και αποθηκεύστε τις φλούδες για να φτιάξετε τη δική σας αποξηραμένη σκόνη εσπεριδοειδών. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και απολαύστε την ενέργεια της βιταμίνης C.
  1. Αποθηκεύστε τις φλούδες και απλώστε τες σε έναν δίσκο αφύγρανσης.
  2. Αφυδατώστε τες στους 38 βαθμούς Κελσίου για 24 ώρες, ή μέχρι να στεγνώσουν και να είναι τραγανές.
  3. Το να αλέσετε τις τραγανές φλούδες σας σε λεπτές φέτες ή χονδροειδείς, εξαρτάται από εσάς.
  4. Βάλτε τη σκόνη σε ένα αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε το σε δροσερό μέρος. (10)
Όταν σε σύγκριση με το ίδιο το φρούτο, οι φλούδες εσπεριδοειδών έχουν πολύ περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα. Μια κουταλιά της σούπας φλούδα λεμονιού έχει δύο φορές περισσότερη βιταμίνη C και τρεις φορές περισσότερες φυτικές ίνες από ένα φέτα λεμονιού. (4)
Μόλις γίνει η αποξηραμένη σκόνη εσπεριδοειδών σας, λαμβάνετε μια κουταλιά κάθε μέρα. Μπορείτε να την προσθέσετε σε smoothies, σούπες, σαλάτες, χυμούς  ή οργανικά επιδόρπια. Τώρα που ξέρετε πώς να κάνετε την βιταμίνη C στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την σκόνη που τονώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα κάθε φορά που θέλετε!
Πηγές:
Άλλες πηγές που περιλαμβάνονται στο άρθρο του Healthy Holistic Living είναι:
Πηγή εικόνας: flic.kr
Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο RawFoodWorld
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα