Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Το άγνωστο και παραγνωρισμένο λαχανικό που ''κτίζει'' τα οστά, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και προστατεύει τους νεφρούς!!!




Σέλερι το άγνωστο και παραγνωρισμένο λαχανικό

Στους μεσαιωνικούς χρόνους υπήρχε μια βοτανοθεραπευτική θεωρεία με το όνομα «Η ιατρική των υπογραφών-Doctrine of Signatures»

Οι βοτανοθεραπευτές και οι οπαδοί αυτής της μεθόδου υποστήριζαν ότι ο Θεός δημιούργησε μια σειρά φυτών που οι καρποί τους η και το ίδιο το φυτό έμοιαζαν εκπληκτικά σε ορισμένα όργανα η μέρη του ανθρωπίνου σώματος. Αυτή η ομοιότητα ήταν η «υπογραφή του θεού» και η ένδειξη για την ωφέλειά τους. Π.χ Το καρύδι μοιάζει με τον εγκέφαλο του ανθρώπου άρα κάνει καλό στον εγκέφαλο. Το καρότο όταν κοπεί σε φέτες μοιάζει με την κόρη του ματιού, άρα κάνει καλό στα μάτια. Τα φασόλια μοιάζουν στα νεφρά μας, άρα κάνουν καλό στα νεφρά μας και αρκετά άλλα όπως και το Σέλερι που ομοιάζει με τα ανθρώπινα οστά άρα κάνει καλό στα οστά. Στις μέρες μας έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή η θεωρία των ομοιοτήτων, θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε, ισχύει εκατό τις εκατό.

Σήμερα θα δούμε γιατί το Σέλερι κάνει καλό στα οστά.


Ο υποστηρικτικός ρόλος του

Στις περισσότερες εφαρμογές μαγειρικής, το σέλερι παίζει συμπληρωματικό ρόλο. Σε μια σαλάτα με κοτόπουλο ή τόνο, δίνει μια ωραία ουδέτερη γεύση. Σωτέ με τα καρότα και τα κρεμμύδια, το σέλερι βοηθά να αποτελέσουν τη βάση για πολλές σούπες, μαγειρευτά φαγητά και σάλτσες.

Όμως, το σέλερι κάνει πολύ περισσότερα από το να έχει ένα γευστικό υποστηρικτικό ρόλο στο μαγείρεμα! Είναι πολύτιμο για τα οστά μας.
Αξίζει την αναγνώριση ως ένας κτίστης των οστών.

Είναι γεμάτο από θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για τον σχηματισμό των οστών αλλά και την διατήρηση της υγείας τους. Είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες, καθιστώντας το μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών για όσους προσέχουν το βάρος τους.

Έχει εκπληκτικές αλκαλικές δυνάμεις.

Αυτό το κοινό λαχανικό είναι επίσης ένα από τα πιο αλκαλικά διαθέσιμα τρόφιμα με μία σειρά εξαιρετικών διατροφικών στοιχείων.

Περιέχει εκτός των άλλων βιταμίνη Κ

Ο ρόλος της βιταμίνης Κ στην υγεία των οστών συχνά παραβλέπεται από τους γιατρούς. Αλλά η βιταμίνη Κ είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία της δόμησης των οστών σε κυτταρικό επίπεδο. Σε συνεργασία με την βιταμίνη D και την οστεοκαλσίνη (μια ασβέστο-δεσμευτική πρωτεΐνη) βοηθάει στην παραγωγή και ρύθμιση των οστεοκλαστών, οι οποίοι απομακρύνου τα νεκρά κύτταρα του οστού για να κάνουν χώρο για τα νέα. Χωρίς βιταμίνη Κ, τα οστά σας δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν ασβέστιο.

Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα μέταλλα που υπάρχουν στα οστά. 
Ο ρόλος της βιταμίνης Κ στη διαχείριση της οστεοπόρωσης είναι αναμφισβήτητη.

Επί πλέον το Σέλινο περιέχει:

Βιταμίνη Β9 (Φυλλικό οξύ): που είναι σημαντική για την παραγωγή αμινο οξέων. Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών, και κάποια από αυτά συνδέονται με μέταλλα για την ενίσχυση της απορρόφησης.
Βιταμίνη C: ένα αντιοξειδωτικό, που σχεδόν αγνοείται από την επικρατούσα ιατρική, όταν πρόκειται για την υγεία των οστών. Όμως η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για το σχηματισμό του κολλαγόνου, το οποίο δεσμεύει τα κύτταρα των οστών.
Μαγγάνιο: ενεργοποιεί βασικά ένζυμα, που εμπλέκονται στη σύνθεση του συνδετικού ιστού σε οστό.
Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη): που βοηθά στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και κάνει υγιή νεύρα.
Βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ): βοηθά στην απελευθέρωση ενέργειας από τις τροφές και συμμετέχει σε διάφορες ενζυμικές αντιδράσεις.
Μαγνήσιο: δρα σε συνέργεια με το ασβέστιο, και είναι σημαντικό σε πολλές διαδικασίες μέσα στο σώμα μας.
Το σέλινο περιέχει και άλλα σημαντικά μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Α και το κάλιο. Έ χει επίσης πολλές φυτικές ίνες.
Επίσης περιέχει επί πλέον φυτοθεραπευτικά συστατικά που βοηθούν στην ρύθμιση της υψηλής πίεσης όπως:
Κουμαρίνη
Απιγενίνη
Φθαλίδες
Κρατώντας την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για την υγεία των οστών σας. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η ζημιά που η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να κάνει στους νεφρούς σας. Αυτά τα δίδυμα όργανα είναι υπεύθυνα για την αφαίρεση των τοξινών και την περίσσεια των οξέων από το αίμα σας. Έτσι, όταν οι νεφροί σας δεν λειτουργούν καλά, κάθε σύστημα στο σώμα σας υποφέρει, συμπεριλαμβανομένων των οστών σας.
Κλείνοντας αυτό το άρθρο σας δίνουμε μια συνταγή για ένα ποτό που περιέχει και σέλερι και ελπίζουμε να το απολαύσετε.
Υλικά για δύο μερίδες
4 κλωνάρια σέλερι
1/2 φλιτζάνι αγγούρι, ψιλοκομμένο
1 μήλο, κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ανανά, κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι νερό, κατά προτίμηση αποσταγμένο ή φιλτραρισμένο
Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και απολαύστε το!
Υ.Γ. Αν τα υλικά είναι βιολογικά, η αξία του μεγαλώνει σημαντικά.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα