Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (μέρος β')

Το συνειδησιακό άλμα της ανθρωπότητας
· Τι σχέση μπορεί να έχει η μετάπτωση των πόλων της Γης ...με τις νεράιδες και τα ξωτικά?
· Ποιο είναι το μαγικό τραγούδι της Γης?
...και τι σχέση μπορεί να έχει με την διεύρυνση της ανθρώπινης συνείδησης?
(μέρος β’)


Οι ομοιότητες ανάμεσα στο χθες και το σήμερα
φαίνεται να είναι μεγαλύτερες από ότι φανταζόμαστε:
Οι άνθρωποι στο παρελθόν ήταν σε θέση να χειρίζονται φυσικές συχνότητες για να ελέγχουν τον καιρό και την ανθρώπινη συνείδηση–όπως και σήμερα. Τότε ήταν μία περίοδος μεγάλων γεωλογικών ανακατατάξεων, που κατά πάσα πιθανότητα οδήγησαν σε αναστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης. Σήμερα οι επιστήμονες κάνουν επίσης προβλέψεις μίας νέας αναστροφής των μαγνητικών πόλων, για το όχι πολύ μακρινό, μέλλον...
Τι είναι το μαγνητικό πεδίο της Γης;
Tι εννοούμε όταν λέμε «αναστροφή των μαγνητικών πόλων»;
Η ύπαρξη μαγνητικού πεδίου δεν αποτελεί κανόνα για τους πλανήτες. Στο ηλιακό μας σύστημα το διαθέτουν μόνο ο Άρης, ο Ερμής και ο δορυφόρος του Δία, Γανυμήδης. Θεωρείται όμως βασικός παράγοντας για την ύπαρξη ζωής στη Γη.
Η δύναμη του μαγνητικού πεδίου της Γης έχει ένα μέγεθος της τάξης των 30.000-70.000 nT (nanotesla), που αντιστοιχεί σε 0.000000001 Tesla, ενώ ένας απλός μαγνήτης είναι κατά 2000 φορές ισχυρότερος και έχει ισχύ 0,1 Tesla περίπου. Επίσης το μαγνητικό πεδίο δεν είναι ομοιογενές, αλλά παρουσιάζει μεγάλες τοπικές διακυμάνσεις. Έτσι παρουσιάζεται ισχυρότερο κοντά στους πόλους όπου μετρά 70.000nT περίπου, στην Βόρειο Αμερική και Ευρώπη έχει μεσαίες τιμές, ενώ στο εσωτερικό της Βραζιλίας μετρά 30.000nT μόνο.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν σήμερα, πως το γήινο μαγνητικό πεδίο πάλλεται σε διάφορους ρυθμούς. Οι περισσότεροι οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως την ηλιακή ακτινοβολία και τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα, είναι σύντομοι, ισχνοί και καθορίζουν μόνο το 1% των μεταβολών. Επίσης γνωρίζουν πως παρουσιάζει έναν ετήσιο κύκλο, με τις μέγιστες τιμές την άνοιξη και το φθινόπωρο και ένα 27ήμερο κύκλο.
Η «θεωρία του δυναμό» είναι η επίσημη θεωρία της γεωφυσικής, για την εξήγηση της ύπαρξης του μαγνητικού πεδίου της Γης. Σύμφωνα με αυτή, η περιστροφή της Γης συμπαρασύρει σε κίνηση τον υγρό εξωτερικό πυρήνα της, ο οποίος αποτελείται από νικέλιο και σίδηρο, ενώ ο συμπαγής πυρήνας της παραμένει σταθερός, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανάμεσα σε αυτά τα στρώματα ηλεκτρικά ρεύματα, όπως σε ένα δυναμό. Βέβαια αυτή η θεωρία δεν μπορεί να εξηγήσει, όλες τις ιδιότητες του γήινου μαγνητικού πεδίου –και αυτό το γνωρίζουν οι επιστήμονες. Π.χ.: ο μαγνητικός βόρειος πόλος δεν συμπίπτει με το γεωγραφικό Β. πόλο, αλλά βρίσκεται στο βόρειο Καναδά και από άποψη φυσικής είναι ο Νότιος μαγνητικός πόλος. Επίσης το μαγνητικό πεδίο δεν είναι ομοιογενές, αλλά παρουσιάζει μεγάλες τοπικές διακυμάνσεις (πράγμα που δεν ταιριάζει με τους ηλεκτρομαγνήτες) με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ισχυρότερο κοντά στους πόλους όπου μετρά 70.000nT περίπου, στην Βόρειο Αμερική και Ευρώπη έχει μεσαίες τιμές, ενώ στο εσωτερικό της Βραζιλίας π.χ. μετρά 30.000nTμόνο. Το βασικότερο πρόβλημα της θεωρίας αυτής είναι όμως, πως δεν μπορεί να εξηγήσει την κατά καιρούς αλλαγή της κατεύθυνσης του, δηλαδή την αναστροφή των πόλων του.
Η πιο αινιγματική του ιδιότητα είναι όμως, η τάση του να φθίνει συνεχώς για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να αντιστρέφεται -μετάπτωση των πόλων- και να αυξάνεται εκ νέου. Αυτή η τάση αφορά την ισχύ του εσωτερικού τμήματος του μαγνητικού πεδίου της Γης, που είναι ίδιο σε όλα τα σημεία της υδρογείου και δεν επηρεάζεται από εξωγενής παράγοντες –ροπή μαγνητικού δίπολου της Γης. Το φαινόμενο της μετάπτωσης των πόλων προκαλεί συζητήσεις και υπερβολικές θεωρίες καταστροφολογίας, που μιλούν μέχρι και για κατάρρευση του άξονα της Γης, παύση της περιστροφής της, σκοτάδι, πάγους και κατακλυσμούς, αντλώντας πολλά στοιχεία από παλαιές γραφές και προφητείες. Ένα από τα πιο γνωστά σενάρια σ’ αυτό τον τομέα, συνδυάζει τη λήξη του ημερολογίου των Μάγια το 2012 με την «λήξη» του κόσμου μας και την καταστροφή του.
Οι επιστήμονες από την πλευρά τους, γνωρίζουν από καιρό το φαινόμενο και πράγματι θεωρούν πολύ πιθανή μία μετάπτωση των πόλων στο κοντινό σχετικά μέλλον.
Έχει υπολογιστεί όμως, πως στα τελευταία 3 εκατομμύρια χρόνια, διάστημα στο οποίο υπήρχε ήδη το ανθρώπινο είδος, έλαβαν χώρα τουλάχιστον 18 μεταπτώσεις των μαγνητικών πόλων, και σίγουρα δεν οδήγησαν στην εξάλειψη του. Παρόλ’ αυτά κάθε μετάπτωση πόλων συνοδευόταν από εξαφάνιση πολλών άλλων μορφών ζωής.
Είναι γνωστό, πως το μαγνητικό πεδίο της Γης εκτείνεται πολύ πιο έξω από την ατμόσφαιρα δημιουργώντας τις γνωστές ζώνες Van Allan, που παρέχουν προστασία από τις κοσμικές ακτινοβολίες του ήλιου και του διαστήματος. Αυτές οι ζώνες προστασίας έπαυαν για λίγο, κατά τη διάρκεια της μετάπτωσης των πόλων και οδηγούσαν πιθανόν σε μαζικούς θανάτους αλλά και σε μεταλλάξεις, οι οποίες έδιναν νέα ώθηση στην εξέλιξη. Αυτή η πιθανότητα βέβαια, δεν εξηγεί την εξαφάνιση μορφών ζωής που κατοικούν σε μεγάλα βάθη των ωκεανών, όπου δεν φτάνει η κοσμική ακτινοβολία. Πιο πιθανό είναι να μην άντεξαν τα είδη αυτά την απόλυτη έλλειψη του μαγνητικού πεδίου.
Παλαιο-μαγνητικές έρευνες έχουν δείξει, πως τα τελευταία 2000 χρόνια μειώνεται συνεχώς το μαγνητικό πεδίο της Γης, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα 38% ασθενέστερο από ότι κατά την εποχή που γεννήθηκε ο Χριστός. Στο Αστεροσκοπείο Adolf-Schmidt στο Niemegk της Γερμανίας, ο Dr.H.J.Linthe και ο DrArmin Grafe, βασιζόμενοι σε συστηματικές μετρήσεις που γίνονται τα τελευταία 100 χρόνια, διαπίστωσαν μία συνεχόμενη μείωση του μ.π. (μαγνητικό πεδίο) μέσα στα τελευταία 200 χρόνια και μία πτώση 6,5% για την περίοδο από το 1829-1967. Μία γραμμική μείωση θα σήμαινε πως θα έχουμε φτάσει σε μηδενικό μ.π. το έτος 3990.
Στρώματα λάβας, στα τα μεταλλικά στοιχεία της οποίας έχει διατηρηθεί η φορά και ηισχύ του μαγνητικού πεδίου της εποχής κατά την οποία βγήκαν στην επιφάνεια, δίνουν στοιχεία στους επιστήμονες για το γήινο μαγνητικό πεδίο προϊστορικών εποχών. Για τις ιστορικά καταγεγραμμένες εποχές επαρκούν τα στοιχεία από τις μελέτες πορσελάνινων ή πήλινων αντικειμένων.
Μηδενικό μαγνητικό πεδίο, δεν σημαίνει απαραίτητα και αναστροφή των πόλων, όπως δείχνουν οι μελέτες του φυσικού Kenneth A.Hoffmann από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, γιατί ακόμη και μετά από μηδενικές τιμές στο παρελθόν, το μ.π. αποκαταστάθηκε στην ίδια κατεύθυνση. Οι μηδενικές τιμές είναι σαφώς συχνότερες από τις αναστροφές των πόλων. Επίσης η NASA υπολόγισε, πως κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αι. υποχώρησε επιπλέον 2.3%, δηλαδή 4 φορές περισσότερο από ότι σε μία γραμμική μείωση.
Οι επιστήμονες συμφωνούν, πως η μείωση δεν είναι γραμμική και πως η μετάπτωση των πόλων θα συμβεί πολύ νωρίτερα από το 3990. Κάποιοι θεωρούν πως θα συμβεί μετά από 200 χρόνια. Άλλοι θεωρούν πιθανό να συμβεί ακόμη κατά τη διάρκεια της ζωής μας.
Σίγουρα οι μεταπτώσεις των μαγνητικών πόλων προκαλούσαν πάντα μεγάλες καταστροφές, όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός, πως συνοδευόταν παράλληλα από συνειδησιακά άλματα της ανθρωπότητας.
Το αμέσως προηγούμενο συνειδησιακό άλμα εικάζεται στον 8ο με 9ο αι. π.Χ. Ο φιλοσοφος Jean Gebser βλέπει μία απόδειξη γι’ αυτό, μέσα στα ομηρικά έπη «Ιλιάδα» και «Οδύσσεια». Θεωρεί απίθανο να έχουν γραφεί και τα δύο από τον Όμηρο, γιατί η Ιλιάδα –κατά την άποψη του- δημιουργήθηκε το 950π.Χ. περίπου, ενώ η Οδύσσεια το 800π.Χ. ενώ κάπου ανάμεσα στα έπη αυτά συνέβη πιθανότατα μία μετάπτωση των πόλων. Σύμφωνα και με τον Julian Jaynes, ο οποίος μελέτησε και ανέλυσε τα δύο αυτά έπη, είναι χαρακτηριστικό πως, στην Ιλιάδα δρουν οι άνθρωποι ακόμη σαν μαριονέτες των θεών, ενώ στην Οδύσσεια έχουμε το πολυετές ταξίδι του Οδυσσέα, καθώς αναζητά τον εσωτερικό του Εαυτό. Είναι η πρώτη φορά στην ποίηση της ανθρωπότητας που γίνεται αναφορά στο «εγώ είμαι», πράγμα που χαρακτηρίζει μία άνοδο του συνειδησιακού επιπέδου.
Μάλιστα ο ιταλός Giuseppe Folgheraiter από τις αρχές του 20ου αι., είχε βρει αποδείξεις, πιθανού άλματος των πόλων στην ιστορική περίοδο γύρω στον 8ο με 9ο αιώνα π.Χ. Η περίοδος αυτή ταυτίζεται με τεράστιες ανακατατάξεις στη Γη. Το 1200 π.Χ. εξαφανίζονται για παράδειγμα ο Μυκηναϊκός, ο Χετιτικός και ο Βαβυλωνιακός πολιτισμός και μετά από 500 σκοτεινά χρόνια εμφανίζονται τον 8ο π.Χ. αι. νέοι Πολιτισμοί στον ίδιο χώρο. (Φρυγικός, Ασσυριακός κτλ.) Εάν πράγματι συνέβη μία αναστροφή πόλων γύρω στον 8ο-9ο αιώνα, τότε σίγουρα αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.
Υπάρχουν επίσης ενδείξεις, πως η εμφάνιση του homo sapiens, πριν από περίπου 330.000 χρόνια και οι πρώτες σπηλαιογραφίες που εμφανίζονται πριν από περίπου 30.000 χρόνια π.Χ., συμπίπτουν με αναστροφές των μαγνητικών πόλων. Επίσης οι μεγάλες επαναστάσεις, όπως η Γαλλική το 1789, η Γερμανική το 1848 και η Οκτωβριανή επανάσταση στη Ρωσία το 1917, σύμφωνα με μελέτες του γεωφυσικού Armin Grafe, έγιναν όλες σε χρονιές που το μαγνητικό πεδίο της Γης είχε υποστεί μεγάλες αυξομειώσεις, εξ’ αιτίας της μεγάλης δραστηριότητας των ηλιακών κηλίδων.
Πως είναι δυνατόν να επηρεάζει το μαγνητικό πεδίο της Γης τέτοιες εξελίξεις;
Έχει διαπιστωθεί πως το μαγνητικό πεδίο της Γης επηρεάζει άμεσα και την ανθρώπινη συνείδηση, παρ’ όλο που στη διάρκεια της ζωής μας δεν αντιλαμβανόμαστε πως ζούμε κυριολεκτικά μέσα σε ένα μαγνητικό πεδίο. Δεν είναι βέβαια ένα σταθερό μέγεθος. Ακόμη και μία απλή καταιγίδα μπορεί να το μειώσει έντονα. Αυτές οι τοπικές και χρονικές μεταβολές του, γίνονται αισθητές σε πολλούς ανθρώπους μέσα από διαταραχές στο κυκλοφορικό τους σύστημα, καρδιακές ενοχλήσεις, πονοκεφάλους ή νευρικότητα. Έρευνες αποκάλυψαν πως το 90% των ανθρώπων αντιλαμβάνεται ακόμη και μηδαμινές μεταβολές του μαγνητικού πεδίου. Η επιστήμη όμως δεν μπορεί να εξηγήσει, γιατί ο εγκέφαλος μας είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται μηδαμινές διαφοροποιήσεις του μαγνητισμού, ενώ δεν καταγράφει τη ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων –π.χ. δεν αισθανόμαστε τίποτε πιάνοντας ένα μαγνήτη.
Η μαγνητοβιολογία και η γεωμαγνητοβιολογίαδύο σχετικά νέοι ερευνητικοί τομείς, εξετάζουν την επίδραση των μαγνητικών πεδίων σε ζωντανούς οργανισμούς. Πειράματα του Dr Armin Grafe, έδειξαν πως ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο είναι σε θέση να προκαλεί αύξηση της κυτταρικής αναπαραγωγής. Η απουσία του αντίθετα προκαλεί παύση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων, ανικανότητα της ανάπλασης στο σώμα, σχηματισμό όγκων και αύξηση της θνησιμότητας. Επίσης τα μαγνητικά πεδία φαίνεται να μετριάζουν τις επιδράσεις στρεσογόνων καταστάσεων, ενώ κατά την απουσία τους οι άνθρωποι παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα στρες, όπως αύξηση της αδρεναλίνης και αύξηση της πίεσης. Το σημαντικότερο όμως είναι, πως έχει αποδειχθεί πως κάθε ζωντανός οργανισμός, όπως και το ανθρώπινο σώμα, περιβάλλεται από ένα ασθενές μαγνητικό πεδίο.
Ο νέος ερευνητικός τομέας της Βιομαγνητικής, με πολύ ευαίσθητα Μαγνητόμετρα SQUID ( Superconducting quantum interference device) και τις μελέτες του Dr.Popp, απέδειξε μάλιστα, πως όχι μόνο ο οργανισμός ως σύνολο, αλλά και τα διάφορα όργανα του, όπως το συκώτι, η καρδιά και ο εγκέφαλος, έχουν το δικό τους μαγνητικό πεδίο.
Η ύπαρξη μικροσκοπικών μαγνητικών σωματιδίων στον ιστό του εγκεφάλου εξηγεί την επίδραση του μαγνητισμού στο ορμονικό μας σύστημα, στα αισθήματα αλλά και στη συνείδηση μας. Η καρδιά δε είναι το μόνο όργανο του σώματος μας, το οποίο έχει μαγνητικό πεδίο της ίδιας ακριβώς ισχύος με αυτό της Γης.
Εννοείται πως το μαγνητικό πεδίο της Γης είναι μία φυσιολογική επίδραση για όλα τα έμβια όντα, στην οποία έχουν προσαρμοστεί κατά τη διάρκεια της εξέλιξης τους, ενώ τα τεχνητά και ιδιαίτερα υψηλής ισχύος μαγνητικά πεδία, όπως αυτά από υψηλής τάσης ηλεκτροφόρα καλώδια είναι επιβλαβή (elektrosmog).
Το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα των συχνοτήτων του ανθρώπινου εγκεφάλου
Τομέας συχνότητας
Συχνότητα σε Hz
Σημασία
Δέλτα
1-3
Βαθύς ύπνος, σε κώμα
Θήτα
4-7
Ύπνος σε ονειρικό στάδιο,trance, βαθύς διαλογισμός, ύπνωση, φυσιολογική κατάσταση συνείδησης σε μικρά παιδιά και ανώτερα θηλαστικά
Άλφα
8-12
Χαλαρή κατάσταση με κλειστά μάτια, διαλογισμός
Βήτα
13-30
Κατάσταση εγρήγορσης, φυσιολογική καθημερινή δραστηριότητα με ανοιχτά μάτια
Γάμα
30-80
Συγκέντρωση, ενσωμάτωση πληροφοριών από αισθήσεις για έμπνευση δημιουργίας, σύνδεση χώρου και χρόνου
Με τις παραπάνω μελέτες αποδεικνύεται πως η επίδραση του μαγνητικού πεδίου της Γης έχει ιδιαίτερη σημασία, τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική μας ισορροπία. Ακόμη το γεγονός πως το σώμα και ο εγκέφαλος μας καταγράφουν τις μεταβολές του μαγνητικού πεδίου και αντιδρούν με συμπτώματα άγχους, φανερώνει πως η μείωση του οδηγεί σε μία «κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης», όπως όταν το σώμα ετοιμάζεται να αντιδράσει απέναντι σε ενδεχόμενο κίνδυνο.
Η Fosar συμπεραίνει, πως η συνεχής μείωση του μαγνητικού πεδίου της Γης, όπως στην εποχή μας, έχει τη δυνατότητα να προκαλεί την ανάπτυξη μίας «πιο ξυπνητής» και άρα υψηλότερης συνείδησης στους ανθρώπους.
Η ίδια η Γη αρχίζει να μας ξυπνά, διότι το μαγνητικό της πεδίο ελαττώνεται εδώ και πολύ καιρό.
Τι μας επιφυλάσσει τελικά αυτή η εξέλιξη; Την μετάπτωση των πόλων ή το συνειδησιακό άλμα;
Όπως είπαμε παραπάνω το μαγνητικό πεδίο παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις από περιοχή σε περιοχή. Στα σημεία όπου είναι πολύ ισχυρό –αν κατοικούνται- έχουμε πολύ σταθερές καταστάσεις και ως επί το πλείστον συντηρητική στάση των ανθρώπων (χώρες κοντά στους πόλους, Αυστραλία) Αστάθεια, ανακατατάξεις και πόλεμοι, χαρακτηρίζουν περιοχές όπου είναι ασθενέστερο (Αφρική, Μ. Ανατολή, Ν. Αμερική όπου βρίσκεται μία «μαγνητική τρύπα»). Οι μέσες τιμές του στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ταιριάζουν άψογα με τις πολιτικοκοινωνικές καταστάσεις των περιοχών. Η δε μετατόπιση του κατά 0,2 μοίρες ανά έτος προς τη δύση, αντικατοπτρίζεται επίσης στις πολιτικοκοινωνικές ανακατατάξεις των χωρών που επηρεάζει. Μάλιστα όπου αποδυναμώνεται ο μαγνητισμός, ευνοούνται οι αλλαγές και εκεί που είναι ιδιαίτερα ασθενής, οι εξελίξεις και ο χρόνος «τρέχουν» πιο γρήγορα.
Αυτό αποδεικνύεται και με τη θεωρία της σχετικότητας του Einstein, η οποία λέει πως η ταχύτητα του χρόνου καθορίζεται από το ύψος της βαρύτητας. Δηλαδή, η μείωση της βαρύτητας κάνει πράγματι το χρόνο να τρέχει γρηγορότερα. Τι σχέση έχει αυτό με το μαγνητικό πεδίο; Ο Jean Paul Mbelek και ο Marc Lachienze-Ray, από τη Γαλλική Επιτροπή Ατομικής ενέργειας, ανακάλυψαν πως το μαγνητικό πεδίο της Γης πράγματι επηρεάζει τη βαρύτητα.
Πριν όμως γίνει αισθητή μία αύξηση της ταχύτητας του χρόνου, γίνεται αντιληπτή από τον εγκέφαλο και την ψυχή μας η μεταβολή του μαγνητικού πεδίου, ως μία αίσθηση γρήγορου ρυθμού ζωής. Αυτό που βιώνουν δηλαδή ήδη πολλοί άνθρωποι με αυξανόμενο στρες και βιασύνη
Η μείωση του γήινου μαγνητισμού δεν προκαλεί άμεσα μία υψηλότερη εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης, ωστόσο προετοιμάζει το έδαφος, μεταφέροντας τους ανθρώπους σε μία κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης*.
Όσο οι άνθρωποι αισθάνονται καλά δεν έχουν λόγο να κάνουν αλλαγές στον εαυτό τους. Όταν όμως επέρχεται εσωτερική ανησυχία μεγαλώνει η ετοιμότητα για κάθε είδους επαναστάσεις, κοινωνικές ανησυχίες και ανακατατάξεις. Βέβαια η μείωση του μαγνητισμού δεν προκαλεί αυτόματη άνοδο της συνείδησης αλλά φέρνει απλώς την τάση για αλλαγή. Η κατεύθυνση της θεωρητικά μπορεί να δείχνει τόσο προς τα κάτω όσο και προς τα πάνω. Η μάλλον ανοδική πορεία της καθορίζεται από το μαγικό τραγούδι της Γης, τη συχνότητα Schumann, η οποία αυτή την περίοδο παρουσιάζει ανοδικές μεταβολές.
Ξαναγυρνώντας για λίγο στις παραδόσεις, θα δούμε πως ο ήχος παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στη δημιουργία της Γης, αφού εμφανίζεται σε πολλές από αυτές (μύθος Aborigines, χριστιανική θρησκεία: «στη αρχή ήταν ο Λόγος» κ.α.). Στις μέρες μας λέει ο φυσικός και ανθρωποσοφιστής Bodo Hambrecht, του Πανεπιστημίου του Βερολίνου -στην Έκθεση του «Η μουσική του διαστήματος»- πως «όλες οι καταστάσεις της ύλης, και του φωτός ακόμη, υπολογίζονται με βάση την Ακουστική. …Το αίνιγμα των καταστάσεων στο εσωτερικό της ύλης βρίσκει της λύσεις του στην κβαντική θεωρία μέσα από όρους όπως “ατομικές συχνότητες”, “ατομική ταλάντωση” και “αντήχηση”, που προέρχονται από την Ακουστική.» -(κάτι σαν τη μουσική των σφαιρών;)
Πολύ πιθανόν να καταλήξει μελλοντικά η επιστήμη, πως όχι τα άτομα, αλλά οι συχνότητες είναι τα θεμελιώδη μέρη του διαστήματος.
Οι κεραυνοί παίζουν επίσης πολύ σπουδαίο ρόλο στη μυθολογία. Κεραυνούς στο χέρι κρατούν ο έλληνας Θεός Δίας και ο γερμανικός Θεός Donar. Η ινδική διδασκαλία Τάντρα, θεωρεί τις καταιγίδες, γάμο της Γης με τον ουρανό. Οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούν τις περίφημες «περικεφαλαίες» από φτερά σαν κεραίες για την παροχή κοσμικής ενέργειας στο σώμα. Σε άλλους λαούς συναντάμε παραστάσεις θεών με κέρατα ζώων, τα οποία ίσως έχουν την ίδια χρήση. Πιθανόν όλοι αυτοί οι λαοί να αντέγραψαν από κάπου αλλού, πώς να γίνεται κανείς ισχυρότερος δέκτης κυμάτων της συχνότητας Schumann.
Οι κεραυνοί, παρ’ όλο που είναι μία τοπική εκδήλωση, μπορούν να μετρηθούν σε οποιοδήποτε σημείο της Γης. Κάθε κεραυνός που πέφτει, εκπέμπει ραδιοκύματα της μαγικής συχνότητας 7,83Hz, τα οποία κάνουν το γύρο της, μέσω της αντήχησης της Γης. Η NASA έχει υπολογίσει με τη βοήθεια δορυφορικών λήψεων, πως ανά πάσα στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερες από 2000 καταιγίδες στον κόσμο, οι οποίες παράγουν 100 κεραυνούς ανά δευτερόλεπτο. Αυτό εξηγεί γιατί, ακόμη και με καλό καιρό, υπάρχει πάντα μία τάση 200.000-500.000 Volt, ανάμεσα στη γήινη επιφάνεια και την Ιονόσφαιρα. Τα κύματα της συχνότητας Schumann, είναι λοιπόν μετρήσιμα ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε στον κόσμο, μέσω των κεραυνών.
Οι συστηματικές μετρήσεις της έντασης και της συμπεριφοράς των κυμάτων Schumann, δίνουν, σε μετεωρολόγους και επιστήμονες της ατμοσφαιρικής φυσικής, πληροφορίες σχετικά με αλλαγές στη θερμοκρασία από οποιοδήποτε σημείο της υδρογείου και θεωρούνται σίγουρο σημείο αναφοράς σχετικά με τις κλιματολογικές αλλαγές.
Η άνοδος της θερμοκρασίας της Γης, φέρνει μαζί της και μια συχνότερη εκτόνωση μέσω κεραυνών. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ανακάλυψαν οι επιστήμονες Dr.Earle WilliamsRutledge και Keenan, του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, πως οι κεραυνοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στη θερμοκρασία. Κάθε βαθμός Κελσίου που προστίθεται, αυξάνει τον αριθμό των κεραυνών κατά 200-800%, ανάλογα με την κλιματολογική περιοχή.
Η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας προκαλεί μία διαρκή άνοδο της έντασης των κυμάτων Schumann. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί μία διαρκώς εντονότερη επίδραση στη συνείδηση όλων μας. Προφανώς η δική μας γενιά δεν θα χρειάζεται πλέον «ειδικές κεραίες» για να αισθανθεί αυτές τις συχνότητες. Η ίδια η Γη ανεβάζει την ένταση του ήχου του μαγικού της τραγουδιού. Και το παράδοξο είναι, πως αυτή την εξέλιξη την προκάλεσαν τα δικά μας ανθρώπινα λάθη, η δική μας αδυναμία να απαρνηθούμε την τεχνολογική ανάπτυξη, η οποία απειλεί να καταστρέψει το περιβάλλον μας*.
Κάποιοι λένε πως είναι ήδη πολύ αργά και η ανθρωπότητα θα αφανιστεί, άλλοι πιστεύουν πως υπάρχουν περιθώρια επανόρθωσης, ενώ μια τρίτη μερίδα, από το κύμα του New Age, στηριζόμενη σε παλαιότερες προφητείες και την Αποκάλυψη του Ιωάννη, πιστεύει πως η ίδια η Γη θα αμυνθεί στα λάθη μας με βιβλικές καταστροφές. Μπορεί να έχει μία χροιά μυστικιστική, αλλά οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν, πως περιέχει τουλάχιστον ένα κόκκο αλήθειας.
Η Γη πραγματικά έχει αρχίσει από καιρό μία διαδικασία παγκόσμιων μεταβολών ως αντίμετρα στις δικές μας λαθεμένες ενέργειες και επιλογές, όπως π.χ. την άνοδο της έντασης της συχνότητας Schumann*. Αυτή η άνοδος έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει πράγματι μεγάλες καταστροφές, όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, σεισμούς ή ακόμη και εκρήξεις ηφαίστειων.Όμως μπορεί παράλληλα να μας βοηθήσει στην κατάκτηση υψηλότερου επίπεδου συνείδησης, όπου πιθανόν να είναι ευκολότερη η επίλυση των γήινων προβλημάτων μας. Μας απειλούν σίγουρα περιβαλλοντικές καταστροφές τεράστιας έκτασης, αλλά η ίδια η Γη, μας αφήνει μία πίσω πόρτα ανοιχτή.
Αν δούμε την Αποκάλυψη του Ιωάννη σαν την περιγραφή μίας πολυεπίπεδης μετάλλαξης της ανθρωπότητας –όχι μόνο των πιστών χριστιανών- κατανοούμε πως δεν μιλάει για τον αφανισμό της ανθρωπότητας, αλλά για μία διαδικασία η οποία θα οδηγήσει σε μία νέα διάσπαση της ανθρωπότητας σε δύο ομάδες. Η μία θα ανέλθει σε ανώτερα ενεργειακά επίπεδα, ενώ η άλλη αφού ζήσει όλες τις μεγάλες καταστροφές, θα δει τελικά «ένα νέο ουρανό και μία νέα Γη»*.
Σύμφωνα με τον αμερικανό φυσικό και γνώστη της Καμπάλα Samuel Bousky, η διαδικασία μεταμόρφωσης της συνείδησης κρύβεται στο 14ο κεφάλαιο, και συγκεκριμένα στον αριθμό 144000, τον οποίο ερμηνεύει ως: «Αυτοί, οι οποίοι θα ξεπεράσουν με επιτυχία το εμπόδιο ανάμεσα στο ασυνείδητο και το συνειδητό πνεύμα.»η ομάδα, τραγουδούν ένα τραγούδι, που δεν έμαθε κανείς εκτός από αυτούς. (100= το ασυνείδητο, 40= το πνεύμα, 4= η υπερπήδηση εμποδίου, 1000= πρόοδος). Στην Αποκάλυψη αναφέρεται επίσης, πως αυτοί ανήκουν στην 1
Νεότερες έρευνες αποκάλυψαν μάλιστα πως και η Γη πραγματικά τραγουδάει.
Δεν παίζει μόνο μία συχνότητα, έναν τόνο, αλλά πραγματικά τραγουδάει ένα πολυφωνικό τραγούδι. Εδώ και 30 χρόνια γνωρίζουν οι επιστήμονες, πως κατά τη διάρκεια καταιγίδων, παράλληλα με τη βασική, παράγονται και άλλες 8 συχνότητες Schumann, οι οποίες είναι στα 8, 14, 20, 26, 33, 39, 44 και 50Hz. Αυτό σημαίνει πως ο άνθρωπος πέρα από τα νανουριστικά κύματα θήτα των 7,83Hz, δέχεται και κύματα του τομέα βήτα και γάμα, τα οποία είναι χαρακτηριστικά για την κατάσταση σε εγρήγορση και επηρεάζουν την αντιληπτικότητα μας.
Το μαγικό τραγούδι της Γης ανεβάζει τη συχνότητα του και οι μελέτες αποκαλύπτουν πλέον μία συνεχή ανοδική τάση. Η γεωφυσικός Gabriella Satori, μέλος της ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών μελετά εντατικά αυτή την εξέλιξη και γνωρίζει πως για μεγάλα διαστήματα του έτους η βασική συχνότητα Schumann, μετρά ήδη 8 και όχι μόνο 7.83Ηz. Πράγμα που εξηγεί άμεσα την αλλαγή σχετικά με το επίπεδο συνείδησης, αφού εκλείπουν σταδιακά οι «υπνωτικές» συχνότητες του τομέα θήτα.
Η δεύτερη και η τρίτη συχνότητα του φάσματος Schumann, επίσης παρουσιάζουν άνοδο. Ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται στον τομέα γάμα, στα 33Hz, έχουν ιδιαίτερη επίδραση στον άνθρωπο. Σύμφωνα με τον πίνακα Monroe, μπορούν να προκαλέσουν αισθήματα ανησυχίας και δόνησης. Μία άνοδος τους στα 35Hz θα μπορούσε να σταματήσει τα παραπάνω και να οδηγήσει σε άνοιγμα των μεσαίων τσάκρας του σώματος. Μία άνοδος της όγδοης συχνότητας από τα 50 στα 55 Hz, θα οδηγούσε πιθανόν σε απελευθέρωση της δύναμης Kundalini.
Άρα το φάσμα των Schumann-συχνοτήτων σαν σύνολο έχει μία τάση να καθησυχάζει αλλά ταυτόχρονα και να ξυπνά τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Το αποτέλεσμα αυτής της επίδρασης, θα μπορούσε να είναι μία κατάσταση συγχρονισμού του εγκεφάλου μας. Ο εγκέφαλος αντιδρά σε εξωτερικές ενέργειες και δονήσεις στις οποίες είναι δεκτικός,
[εδώ στηρίζεται και η τεχνολογία mind machines, που υπόσχεται π.χ. χαλάρωση και βοήθεια στο διαλογισμό με cd μουσικής]
με μία ολόκληρη διαδικασία αναδιάταξης των εσωτερικών ταχυτήτων, που περνά φυσικά από σύντομες, χαοτικές και στρεσογόνες διαδικασίες και καταστάσεις ανησυχίας. Παρόλ’ αυτά τείνει να αναδιοργανώνεται τελικά σε υψηλότερα επίπεδα δονήσεων, κατακτώντας υψηλότερα επίπεδα συνείδησης.
Αυτή η κατάκτηση δεν είναι σαν τις τεχνικές διαλογισμού, αλλά έχει ένα πολύ ισχυρότερο δυναμικό. Μοιάζει περισσότερο με την κατάσταση «συνειδητού ονειρέματος». -τα διαυγή όνειρα, αποτελούν ένα προστάδιο αυτής της εξέλιξης.
Το νέο συνειδησιακό επίπεδο θα πρέπει να είναι μάλλον μία ευέλικτη κατάσταση ανάμεσα στην ατομικότητα και τη συλλογική συνείδηση («δικτυωμένη ευφυΐα»).
Η ευελιξία αφορά τη δυνατότητα να ζει ο καθ’ ένας την ατομικότητα του, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να συνδέεται με τα ασυνείδητα επίπεδα μίας ομάδας.
Τι θα συνέβαινε εάν ένας άνθρωπος κατακτούσε αυτό το συνειδησιακό επίπεδο;
Τι θα συνέβαινε εάν παράλληλα με την συνείδηση του αποκτούσε πρόσβαση και στη δημιουργική δύναμη του συλλογικού ασυνείδητου, σε εγρήγορση; Μπορούμε να υποθέσουμε, πως θα ήταν πλέον δυνατό να μπορεί να επηρεάζει συνειδητά το περιβάλλον του με τη δύναμη των σκέψεων του. Θα μπορούσε να αποκτήσει ικανότητες, οι οποίες πριν από λίγους αιώνες χαρακτηρίζονταν «μαγικές». Θα μπορούσε να ξεπεράσει ίσως ακόμη και τα όρια του χρόνου και να κοιτάξει πίσω από τα αόρατα φράγματα που υψώνουν οι συχνότητες, όπου πιθανόν να δει και τα …ξωτικά, κατανοώντας, πως η αορατότητα δεν είναι παρά μόνο ένα ελάττωμα της δικής μας αντίληψης στο επίπεδο της συνείδησης που λειτουργούμε αυτή τη στιγμή και όχι μία ιδιότητα τους.
Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται, -άνοδος των συχνοτήτων Schumann, κλιματικές αλλαγές, μείωση του μαγνητικού πεδίου- θα οδηγήσουν πιθανότατα όλους εμάς σε μία κατάσταση έντονης επαγρύπνησης της συνείδησης μας και στην ανάπτυξη νέων ικανοτήτων. Επίσης υπολογίζεται πως η αυξανόμενη άνοδος της θερμοκρασίας θα επιφέρει μία αύξηση της επίδρασης των συχνοτήτων Schumann κατά 8-10 φορές. Κάτι τέτοιο πραγματικά θα ταρακουνήσει τη συνείδηση μας να «ξυπνήσει» για καλά.
Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ο κάθε άνθρωπος σαν μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις ικανότητες που αντιστοιχούν σε υψηλότερες συχνότητες. Οι τεχνικές mind control δυσκολεύουν αυτή τη διαδικασία, ιδιαίτερα αν είναι εκτεθειμένος κανείς σε αυτές για μεγάλο διάστημα και προ πάντων δεν γνωρίζει την ύπαρξη τους, ώστε να τις σταματήσει.
Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τα βήματα που ακολουθεί η εξέλιξη που επέρχεται, ωστόσο το παρελθόν δείχνει, πως μετά από τέτοιες περιόδους υπήρχε πάντοτε ένα άλμα στην εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης. Το μέλλον θα φέρει πράγματι όχι μόνο «μία νέα Γη και ένα νέο ουρανό», με νέες κλιματολογικές και ηλεκτρομαγνητικές συνθήκες ζωής, αλλά αυτομάτως θα προκύψει και μία νέα ανθρωπότητα που θα προσαρμοστεί σε αυτές.
Θα κλείσω με τα λόγια του Γεράσιμου Καλογεράκη, από το βιβλίο του "Η Διαθήκη του Προμηθέα"


«Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι πιο μυστηριώδης απ’ ότι μπορούμε να φανταστούμε. Τα κάθε είδους περίεργα φαινόμενα που αδυνατούμε να εξηγήσουμε αποτελούν μέρος ενός κοσμικού μυστηρίου. Είτε το θέλουμε είτε όχι υπάρχει μία ανεξήγητη πραγματικότητα, που δεν πειθαρχεί στους νόμους της λογικής και των αισθήσεων. Για να την κατανοήσουμε πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Ήρθε η εποχή που η πραγματικότητα συγχέεται με το φανταστικό, το ορατό με το αόρατο, το ανθρώπινο με το θείο. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, όπου η πραγματικότητα θα σπρώξει τη λογική να κάνει την υπέρβαση της, αρκεί να αφήσουμε τη νόηση μας να κατανοήσει τις νέες έννοιες και τις νέες πραγματικότητες.»
[α] «Παγκόσμια Μυθολογία»
[β] HAARP= High frequence auroral research program
[γ] βάρδος= ραψωδός, κατώτερος λειτουργός των δρυΐδων, που τραγουδούσε με τη συνοδεία άρπας.
[ε] Καμπάλα= Εβραϊκό βιβλίο, παράλληλα με την Ιερή Γραφή, στο οποίο περιγράφονται «κλειδιά» για την αποκρυπτογράφηση μυστικών πληροφοριών
Το τραγούδι της Γης, μπορεί να ακούσει κανείς στο internet, στη σελίδα της NASA – Inspire VLF Radio Reciever/NΑSA Marshall Space Flight Center/Huntsville http://www.spaceweather.com/glossary/inspire.html

Grazyna Fosar & Franz Bludorf
* "Zaubergesang- Frequenzen zur Wetter- und Gedankenkontrolle"
Συγγραφή Βίκυ Χρυσού - Μάρτιος 2007
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ


ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (μέρος α')

vickytoxotis


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα