Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Βουδιστής μοναχός, γνωστός ως ο "πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο" μιλάει για την ευτυχία και πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Matthieu Ricard

Ο Matthieu Ricard είναι Γάλλος βουδιστής μοναχός, που διαμένει στη μονή Shechen Tennyi Dargyeling, στο Νεπάλ.

Ευρέως γνωστός ως ο "πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο", ο Ricard περιγράφει, σε αυτό το TED Talk, με εξαιρετική λεπτομέρεια την άποψή του για την έννοια της ευτυχίας και πώς μπορούμε να την καταλάβουμε και να την βρούμε.

Εδώ είναι μια επιλογή από αποσπάσματα από τον Matthieu Ricard που περιγράφουν την αντίληψη της ευτυχίας:

"Υπάρχει μια δυνατότητα για αλλαγή επειδή όλα τα συναισθήματα είναι φευγαλέα."

"Σε αντίθεση με την ευχαρίστηση, η πραγματική ευτυχία μπορεί να επηρεάζεται από την περίσταση, αλλά δεν εξαρτάται από αυτήν. Μας δίνει πραγματικά τους εσωτερικούς πόρους για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτές τις συνθήκες. "


«Προσπαθούμε να διορθώσουμε το εξωτερικό τόσο πολύ, αλλά ο έλεγχός μας από τον εξωτερικό κόσμο είναι περιορισμένος, προσωρινός, και συχνά απατηλός."

«Προσπαθήστε να καταλάβετε ότι αν και μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι φυσικά από τους άλλους, η ευτυχία τους εξακολουθεί να είναι ευάλωτη και ατελή, και ότι η επίτευξη βιώσιμης ευτυχίας, ως ένας τρόπος ύπαρξης, είναι μια δεξιότητα. Απαιτεί συνεχή προσπάθεια στην εκπαίδευση του νου και την ανάπτυξη ενός συνόλου ανθρώπινων ιδιοτήτων, όπως η εσωτερική ειρήνη, η συνείδηση, και η ανιδιοτελή αγάπη ».

"Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξουμε τον κόσμο, είναι πάντα δυνατόν να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε αυτόν."

«Η ευτυχία δεν έρχεται αυτόματα. Δεν είναι ένα δώρο που η καλή τύχη μας απονέμει  και μια αντιστροφή της τύχης παίρνει πίσω. Εξαρτάται από εμάς και μόνο. Κανένας δεν γίνεται ευτυχισμένος από την μια μέρα στην άλλη, αλλά με την παθιασμένη εργασία, μέρα με τη μέρα. Η ευτυχία είναι κατασκευασμένη, και αυτό απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Για να γίνουμε ευτυχισμένοι, πρέπει να μάθουμε πώς να αλλάξουμε τον εαυτό μας.

«Η ευτυχία είναι μια κατάσταση ή εσωτερική ικανοποίηση, όχι η ικανοποίηση των ανεξάντλητων επιθυμιών για εξωτερικά πράγματα." ~ Matthieu Ricard.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα