Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΟΚΤΩ ΤΟΥ ΜΥΗΜΕΝΟΥ

lifehub-symvolismoi-20

ΤΟ ΟΚΤΩ ΤΟΥ ΜΥΗΜΕΝΟΥ


Πνευματικά το οκτώ είναι το τέρμα του μυημένου, αφού έχει περάσει μέσα από τα επτά στάδια ή ουρανούς και είναι έτσι ο αριθμός του ανακτηθέντος Παραδείσου. Αναγέννηση, ανάσταση, ευδαιμονία, τέλειος ρυθμός. Η όγδοη ημέρα δημιούργησε το νέο άνθρωπο της χάρης. Μετά από επτά ημέρες νηστείας και μετάνοιας, η όγδοη ημέρα γίνεται αφθονία και ανανέωση. Σαν 7+1 είναι ο αριθμός της οκτάβας και μια εκ νέου αρχή. Είναι επίσης αλληλεγγύη σαν ο πρώτος κύβος και υποδηλώνει την τελείωση μέσω της δύναμης των έξι επιφανειών του.
Υπάρχουν οκτώ άνεμοι και ενδιάμεσες κατευθύνσεις του διαστήματος. Το οκτώ επίσης αντιπροσωπεύει τα ζεύγη των αντιθέτων. Το οκτάγωνο είναι η αρχή της μεταμόρφωσης του τετραγώνου σε κύκλο και αντίστροφα.

Αιγυπτιακή Παράδοση
Ο αριθμός του Θωθ.
Βουδισμός
Τελείωση, όλες οι δυνατότητες. Υπάρχουν οκτώ σύμβολα καλώ οιωνών.
Εβραϊκή Παράδοση
Τέλεια διάνοια, δόξα, η αριθμητική αξία του IHVH, ο <<Αριθμός του Κυρίου>>. Ο ναός καθαγιάστηκε σε οκτώ ημέρες.
Ερμητικές Διδασκαλίες
Ο μαγικός αριθμός του Ερμή. Στην ερμητική θεολογία υπάρχει ένας κύριος Θεός, Θωθ/Ερμής, εφευρέτης των αριθμών και της γεωμετρίας και οκτώ κατώτεροι θεοί.
Ιαπωνική Παράδοση
Οκτώ είναι τα <<πολλά>> υπάρχουν οκτώ θεοί στον ουρανό.
Ινδουισμός
Το 8Χ8 είναι η τάξη του ουράνιου κόσμου αποκαταστημένη στη γη. Οι ναοί χτίζονται με το πρότυπο του ΜΑΝΤΑΛΑ, το συμβολισμό του 8Χ8. Υπάρχουν οκτώ περιοχές του κόσμου, οκτώ ήλιοι, οκτώ τμήματα του ουρανού, οκτώ τσάκρα.
Κινέζικος Πολιτισμός
Το σύνολο, όλες οι δυνατότητες σε εκδήλωση. Καλή τύχη. Το ΜΠΑ ΓΚΟΥΑ είναι το σχέδιο που απεικονίζει τα οκτώ τρίγραμμα και τα ζεύγη των αντιθέτων, τοποθετημένα συνήθως σε κύκλο, η περιφέρεια του οποίου συμβολίζει το χρόνο και το χώρο. Υπάρχουν οκτώ χαρές της ανθρώπινης ύπαρξης.
Μωαμεθανισμός
Ο θρόνος που περιβάλλει τον κόσμο στηρίζεται από οκτώ αγγέλους που αντιστοιχούν στα οκτώ τμήματα του διαστήματος και στις ομάδες γραμμάτων του αραβικού αλφάβητου.
Πλατωνική Σχολή
Ο Πλάτωνας αναφέρει οκτώ σφαίρες διαφορετικών χρωμάτων που περιβάλλουν τη φωτεινή στήλη του ουρανού.
Σχολή Πυθαγορείων
Αλληλεγγύη, σταθερότητα.
Σουμέριοι – Σημίτες
Ο μαγικός αριθμός του Νεβώ.
Ταοϊσμός
Όλες οι δυνατότητες σε εκδήλωση, μαζί με το ΜΠΑ ΓΚΟΥΑ αντιπροσωπεύουν τις δυνάμεις στο φαινομενικό κόσμο. Υπάρχουν οκτώ ταοϊστές σοφοί ή αθάνατοι.
Χριστιανισμός
Επαναγέννηση, αναγέννηση. Η κολυμβήθρα είναι συνήθως οκτάγωνη, γιατί συμβολίζει τον τόπο αναγέννησης. Υπάρχουν οκτώ ωραιότητες.
photo  diaforetiko
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα