Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Συμβουλές για να νικήσετε την αϋπνία!




Η αϋπνία βασανίζει πολλούς ανθρώπους και μπορεί να προκαλέσει, εκτός από μία δύσκολη και κουραστική επόμενη μέρα, πολλά προβλήματα υγείας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα καθημερινά λάθη μπορεί να εηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πώς να αντιμετωπίσετε την αϋπνία. 
Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
Η αϋπνία είναι μία κουραστική κατάσταση από την οποία υποφέρουν πολλοί άνθρωποι. Πριν καταφύγετε στο αλκοόλ ή στο γιατρό σας για να σας γράψει φάρμακα δοκιμάστε τις παρακάτω αλλαγές στον τρόπο ζωής. 
- Μείνετε συνεπείς. Αν πηγαίνετε  στο κρεβάτι και ξυπνάτε την ίδια περίπου ώρα κάθε μέρα ο οργανισμός σας θα χτίσει μια συνήθεια συνέπειας, η οποία θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα. 
- Δημιουργήστε ένα ξεκούραστο περιβάλλον ύπνου. Η κρεβατοκάμαρα σας είναι το δωμάτιο που ξεκουράζεστε. Φροντίστε να είναι  ήσυχο και σκοτεινό όσο το δυνατόν. Η θερμοκρασία και ο θόρυβος πρέπει επίσης να ελέγχονται .  
- Φτιάξτε ένα άνετο κρεβάτι. Η επιλογή του  στρώματος είναι πολύ σημαντική για έναν ξεκούραστο ύπνο. Αυτό έγκειται στις προσωπικές σας προτιμήσεις.
- Τακτική άσκηση. Μια μέτρια άσκηση σε τακτική βάση, όπως το κολύμπι ή το περπάτημα, μπορεί να   να  σας ανακουφίσει  από την ένταση   της ημέρας. Αντιθέτως, η έντονη άσκηση λίγο πριν τον ύπνο μπορεί να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα προκαλώντας σας ανησυχία. 
- Λιγότερη καφεΐνη. Μειώστε τα διεγερτικά, όπως η καφεΐνη στο τσάι ή  τον καφέ, ειδικά το βράδυ. Εναλλακτικά, πιείτε ένα ζεστό αφέψημα από πράσινο τσάι ή βότανα.
- Λιγότερο αλκοόλ. Το αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε αρχικά, αλλά θα διαταράξει τον ύπνο σας αργότερα το βράδυ.
- Προσπαθήστε να χαλαρώσετε πριν πάτε για ύπνο. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο, ακούστε ήρεμη μουσική.  
- Μην στρεσάρεστε, αν δεν καταφέρνετε να αποκοιμηθείτε. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, σηκωθείτε και κάντε κάτι που θα σας χαλαρώσει μέχρι να αισθανθείτε υπνηλία και πάλι.   


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα