Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

 lifehub-esotera-psychologia-22

Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στα σύμβολα που αναφέρονται  στους Κανόνες του Δρόμου.

 1.   Ο Δρόμος διανύεται στο πλήρες φως της μέρας που φωτίζει την Ατραπό Εκείνων που γνωρίζουν και οδηγούν. Τίποτε τότε δεν μπορεί να κρυφτεί και σε κάθε στροφή αυτού του Δρόμου ο άνθρωπος πρέπει να αντικρίζει τον εαυτό του.
    

2. Πάνω στο Δρόμο το κρυμμένο αποκαλύπτεται κι ο καθένας βλέπει και γνωρίζει τη φαυλότητα των άλλων. Κι όμως η μεγάλη αυτή αποκάλυψη δεν προκαλεί οπισθοδρόμηση, αμοιβαία περιφρόνηση ή δισταγμό στην πορεία. Ο Δρόμος οδηγεί στη μέρα.

 3.   Πάνω στο Δρόμο κανείς δεν περιπλανιέται μόνος. Δεν υπάρχει βία ούτε βιασύνη. Αλλά ούτε και χρόνος για χάσιμο. Κάθε προσκυνητής που το γνωρίζει αυτό επιτυγχάνει το βάδισμά του και βρίσκεται περιτριγυρισμένος από τους συνανθρώπους του. Μερικοί κινούνται μπροστά του , τους ακολουθεί. Άλλοι βρίσκονται πίσω του, ρυθμίζει το βηματισμό του. Δεν ταξιδεύει μόνος.


   

 4. Τρία πράγματα πρέπει να αποφεύγει ο προσκυνητής : Να φορά κουκούλα, ένα κάλυμμα που θα κρύβει το πρόσωπό του από τους άλλους. Να μεταφέρει μια στάμνα με νερό που θα καλύπτει μόνο τις ανάγκες του. Να κρατά ένα ραβδί χωρίς αγκιστρωτή λαβή.

  5.  Κάθε προσκυνητής πάνω στο Δρόμο πρέπει να μεταφέρει αυτά που χρειάζεται : ένα μαγκάλι με φωτιά για να θερμαίνει τους συνανθρώπους του. Μια λυχνία που θα ρίχνει το φως της στην καρδιά του και θα δείχνει στους συνανθρώπους του τη φύση της κρυφής ζωής του. Ένα πουγκί χρυσάφι που δε θα το σκορπίζει στο Δρόμο αλλά θα το μοιράζεται με τους άλλους. Ένα σφραγισμένο δοχείο όπου θα μεταφέρει όλη την έφεσή του για να την αποθέσει στα πόδια Εκείνου που θα περιμένει να τον χαιρετίσει στην πύλη – ένα δοχείο σφραγισμένο.


  6.  Ο προσκυνητής καθώς βαδίζει στο Δρόμο πρέπει να έχει το ανοιχτό αυτί, το χέρι που δίνει, τη γλώσσα που σωπαίνει, την αγνή καρδιά, τη χρυσή φωνή, το γρήγορο πόδι και το ανοιχτό μάτι που βλέπει το φως. Ξέρει πως δεν ταξιδεύει μόνος.



Συνεχίζεται …….



Π. Κ.

ΣΤΕΡΩΠΙΣ



Πηγές

Λεξικό Κοινωνικών Επιστημών, Τόμος 3, Unesco (1972)

Cassiser, Essay on Men, Yale University Press (1941)

A. Bailey, The Dentiny of the Nations, Lucis Press (1974)

A. Bailey, The Rays and the Initiations, Lucis Press (1976)

A. Bailey, The Light of the Soul, Lucis Press (1978)

A. Bailey, Discipleship in the New Age, Vol. 1, Lucis Press (1972)

A. Bailey, Esoteric Psychology, Vol. 1, Lucis Press (1975)

A. Bailey, Glamour A World Problem, Lucis Press (1971)

A. Bailey, Education in the New Age, Vol. 1, Lucis Press (1974)

A. Bailey, A Treatise on Cosmic Fire, Lucis Press (1973)


lifehub

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα