Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Τα πιστεύω σου σε δεσμεύουν ?


Μήπως σου κρύβουν κομμάτια της αλήθειας ?
Μήπως το πιστεύω σου είναι μορφή εξαναγκασμού και υποβιβασμού ? ( όχι πιστεύω θρησκευτικού χαρακτήρα, αλλά γενικά για τη ζωή )
Πώς τα υιοθέτησες ?
Τι δεν βλέπεις εξαιτίας τους ?
Γιατί δεν ανοίγεσαι προς το αφήνομαι ?


Κάθε δρόμος προς την αναζήτηση και έρευνα της αλήθειας, είναι ένα φως που ανάβει μέσα στο σκοτάδι της άγνοιας και το φόβου. Όμως υπάρχουν αρκετές φορές στη ζωή μας που θα «γαντζωθούμε» κάτω από κάποια πιστεύω ( όχι θρησκευτικού χαρακτήρα μόνο, αλλά γενικά) τα οποία μας βάζουν μπροστά σε τέλματα. Γιατί για κάθε τέτοιο πιστεύω, που εμείς το λάβαμε ως πληροφορία, ως «προίκα», ως «έτσι είθισται» και δεν περνάμε στην έρευνα και αναζήτηση, γίνεται ένας φράχτης που μας αναγκάζει να βλέπουμε μόνο ένα σημείο του πίνακα της ζωής. 

Ας αναζητήσουμε λοιπόν αυτά τα πιστεύω μας, από πού πηγάζουν, που στηρίζονται γιατί υπάρχουν και ποιον ή ποιους εξυπηρετούν. Τι μας έχουν δείξει αυτά τα πιστεύω στο σύνολό τους μέχρι σήμερα ? Πώς και με ποιο τρόπο τα πιστεύω αυτά, έχουν οδηγήσει τους διπλανούς μας, να έχουν ισορροπία και αρμονία, έχουν ή νομίζουν ότι έχουν ?
Δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, από τη στιγμή που αναλαμβάνει να περπατήσει με τα δικά του πόδια και να ζήσει τη δική του ζωή, είναι να ψάξει αυτά που θεωρεί ότι πιστεύει, πώς τα πιστεύει ? Από πού τα βρήκε ? Γιατί έχει «καθίσει» πάνω τους ? Από τι και με ποιο τρόπο αυτά τα πιστεύω τον αναγκάζουν να περπατάει σε ήδη επίπονα μονοπάτια πόνου και φρίκης ? Ποια μπορούν να γίνουν τα δικά μου πιστεύω έτσι ώστε να οδηγηθώ προς την ευημερία ? Σίγουρα υπάρχουν, αλλά θέλουν την προσωπική μου αναζήτηση για να τα δω, να τα βρω και ύστερα να τα εφαρμόσω για να καλυτερεύσω κάθε πτυχή της ζωής μου.

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα