Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Χρήσεις του σκόρδου με μεγάλα οφέλη!

χρησιμοποιεί-του-σκόρδο-που-μπορεί-να-του-μεγάλο-οφέλους


Το σκόρδο δικαίως αποκαλείται ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε μέρα. 

Είναι γενικά γνωστό ότι έχει αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και μπορεί φυσικά να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 Αλλά ακόμα κι αν νομίζουμε ότι ξέρουμε όλες τις καλές πλευρές του σκόρδου, υπάρχουν μερικά στοιχεία που μπορούν να μας εκπλήξουν.

Εδώ είναι μερικές ασυνήθιστες χρήσεις του σκόρδου, που έχουν μεγάλα οφέλη.

Βοηθά το ''πόδι του αθλητή''

Το σκόρδο έχει αντιμυκητιακή ιδιότητα και βοηθά στην καταπολέμηση του ''ποδιού του αθλητή''. Είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που μπορεί να συμβεί σε άτομα που πηγαίνουν ξυπόλητοι στα λουτρά, αποδυτήρια και άλλα δωμάτια με υγρά πατώματα. Απαλλαγείτε από αυτούς τους μύκητες με απλό τρόπο - μουλιάστε τα πόδια σας σε ένα μπολ με ζεστό νερό στο οποίο έχετε βάλει μερικές σκελίδες σκόρδου. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε μια άλλη μέθοδο. Βάλτε μερικές συνθλιμμένες σκελίδες σκόρδου στις κάλτσες σας. Βάλτε τις κάλτσες σας και αφήστε το σκόρδο να ενεργήσει όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για έξι ημέρες.

Βοηθά στη θεραπεία των λοιμώξεων του αυτιού
Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στο να απαλύνει τη φλεγμονή του αυτιού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για εξωτερική χρήση. Το εκχύλισμα σκόρδου αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, ιών και μυκήτων. Κατά την θεραπεία αρρώστων αυτιών μπορεί να βοηθήσει το έλαιο σκόρδου. Βάλτε λίγο έλαιο σκόρδου στην άκρη των δακτύλων σας και κάντε μασάζ γύρω από τα αυτιά σας.

Απολυμαίνει και καθαρίζει
Εάν είστε υπέρμαχος του καθαρισμού με φυσικά προϊόντα, τότε δεν μπορείτε να αποφύγετε το σκόρδο. Συνθλίψτε μερικές σκελίδες σκόρδου και ανακατέψτε τες με ξύδι και χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιήστε αυτό το μίγμα ως απολυμαντικό στην κουζίνα και το μπάνιο. Το ξύδι καθαρίζει, το σκόρδο απολυμαίνει και το λεμόνι μυρίζει.

Φυσικό φυτοφάρμακο κατά των παρασίτων
Το σκόρδο μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα φυσικό φυτοφάρμακο που θα προστατεύσει τον κήπο σας από τα παράσιτα. Τα ζιζάνια δεν μπορούν να αντέξουν το σκόρδο, έτσι αν έχετε σκοπό να απαλλαγείτε από αυτά, χρειάζεστε  να κάνετε φυσικό φυτοφάρμακο από σκόρδο, νερό, υγρό σαπούνι και λίγο ορυκτέλαιο. Ψεκάστε τον κήπο σας με αυτό το υγρό. Θυμηθείτε να κρατήσετε αυτό το μείγμα μακριά από τα παιδιά.

Το σκόρδο δυναμώνει τα νύχια
Ίσως δεν το ξέρατε, αλλά το σκόρδο έχει και καλλυντικό σκοπό. Βοηθάει στην ενίσχυση των εύθραυστων νυχιών. Βάλτε λιωμένο σκόρδο σε διαφανές βερνίκι νυχιών και αφήστε το να παραμείνει σε ακινησία για επτά ημέρες. Εφαρμόστε το βερνίκι νυχιών στα νύχια σας μετά από επτά ημέρες, προκειμένου να αποκτήσετε ισχυρότερα νύχια.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το σκόρδο:
- Το σκόρδο χρησιμοποιήθηκε στους πολέμους για τη θεραπεία στρατιωτών που τραυματίστηκαν.
- Οι σκλάβοι που έχτισαν τις πυραμίδες έτρωγαν σκόρδο, προκειμένου να έχουν περισσότερη δύναμη και αντοχή.
- Υπάρχουν 300 διαφορετικοί τύποι του σκόρδου στον κόσμο
- Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σκόρδου
- Μια σκελίδα σκόρδο περιέχει μόνο 4 θερμίδες.

healthyfoodstar

Επιμέλεια Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα