Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

H Ευρώπη αδιαφορεί για τους Έλληνες πολίτες

 Αποτέλεσμα εικόνας για H Ευρώπη αδιαφορεί για τους Έλληνες πολίτες
 
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάγος για να διαπιστώσει ότι η Ευρώπη παρακολουθεί με αδιαφορία τα δεινά του Ελληνικού λαού και ουσιαστικά εδώ και καιρό μας έχει υποβιβάσει στην Β΄κατηγορία.
 
Οι κυβερνήσεις μας από τότε που άρχισε η ιστορία με τον υπουργό οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας που ήθελε να αποκαλύψει τις ατασθαλίες της προηγούμενης κυβέρνησης, πάνε από το κακό στο χειρότερο.
 
Ανάλογα μαγειρέματα στα οικονομικά λογικά θα πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις χώρες του πλανήτη, απλά οι άλλες χώρες δεν βγάζουν τα οικογενειακά τους στη φόρα όπως εμείς.
 
Είμαστε ένας λαός που φαινομενικά τουλάχιστον συμπονούμε όποιο ξένο κράτος έχει προβλήματα, δείχνουμε συμπαράσταση σε κάθε μετανάστη που θα έρθει συνήθως παράνομα στη χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες χώρες που τους πετάνε ακόμα και στην θάλασσα.
 
Όμως αυτές οι χώρες που μας βοήθησαν οικονομικά όπως λένε βάζοντάς μας στο μνημόνιο, ουσιαστικά μας έστειλαν φυλακή για τις επόμενες τουλάχιστον 5 δεκαετίες και με τον τρόπο τους μας οδήγησαν στο να γίνουμε η χωματερή της Ευρώπης.
 
Λογικά από τις αρχές της νέας χρονιάς που θα αναλάβουμε την προεδρία της ένωσης θα αρχίσει η κυβέρνησή μας να δείχνει την ευσπλαχνία της στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις, προσοχή όμως λέγοντας ασθενέστερες, εννοώ αυτές που εδώ και 6 σχεδόν χρόνια έχουν νοιώσει ελάχιστα το μέγεθος της κρίσης.
 
Ας μην περιμένουν οι πολύτεκνοι, ή ακόμα όσοι έχουν 1-2 παιδιά να μειωθεί η φορολογία τους.
 
Ας μην περιμένουν οι συνταξιούχοι που δούλευαν περισσότερο από 35 χρόνια να επανέλθουν έστω μερικώς οι συντάξεις τους στα επίπεδα του παρελθόντος, μπορεί να έχουν πληρώσει πολύ περισσότερα από όσα εισπράττουν, αλλά αυτό δεν φτάνει για να καλύψει τις αμοιβές των 50ριδων συνταξιούχων που δημιουργεί συνέχεια η κυβέρνηση για να αυξήση τις .....επενδύσεις.
 
Δηλαδή αν κάποιος ξένος θελήσει να αγοράσει κάποια ΔΕΚΟ θα θελήσει να φορτωθεί και τους μισθούς και επιδόματα που έχει δημιουργήσει το κράτος δικαίου (?) που βιώνουμε εδώ και δεκαετίες με την ανοχή όλων των κομμάτων?.
 
Ας μην περιμένει το 1,5 εκατομμύριο ανέργων να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, η ανάπτυξη θα γίνει μόνο όταν θα περισσέψει έστω και 1 ευρώ στη τσέπη μας, τώρα δυστυχώς φτάνουμε στον πάτο του βαρελιού με τα αποθέματά μας και σύντομα θα γίνουμε όλοι το ίδιο, όπως είπε ο υπουργός των οικονομικών, όλοι φτωχοί.
 
Ας μην περιμένουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες οίκτο από την κυβέρνηση, παρ' όλο του ότι αρκετοί από αυτούς έχουν τις ευθύνες τους γιατί δεν πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούσαν, τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία και η εφορία θα τους δώσει την χαριστική βολή προς όφελος των μεγάλων καταστημάτων και εταιριών παροχής υπηρεσιών.
 
Ας μην περιμένουν οι επιχειρηματίες βελτίωση στα οικονομικά τους, η ανέχεια των νοικοκυριών θα γίνεται όλο και πιο έντονη στους επόμενους μήνες με επακόλουθο όλο και περισσότεροι από εμάς να αδυνατούν να πληρώνουν, φως, νερό, τηλέφωνο, χαράτσι.
 
Οι Ευρωπαίοι τα βλέπουν όλα αυτά και αδιαφορούν, δεν δίνουν δεκάρα για τους πολίτες της χώρας μας, το παραμύθι ότι επεμβαίνουν λέγοντας αυτό ή το άλλο είναι δημιούργημα της εκάστοτε κυβέρνησής μας.
 
Αυτοί δίνουν τις δόσεις των δανείων που έχουμε συμφωνήσει, παρακρατούν πριν τα στείλουν αυτά που έχουμε συμφωνήσει σαν δόση και αφήνουν τα υπόλοιπα στα τζιμάνια μας που συνέχεια μιλάνε για κόκκινες γραμμές, αλλά όλο και περνάνε με κόκκινο αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων της κρίσης.
 
Αν ήθελε η λεγόμενη τρόικα να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει, θα τις είχε επιβάλλει από την πρώτη μέρα.
 
Κάποιοι Ευρωπαίοι ίσως μας λυπούνται, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να αλλάξη η κατάσταση.
 
Ουσιαστικά η χώρα βρίσκεται υπό κατάληψη από κάποιους που έχουν υπό έλεγχο τους μηχανισμούς λειτουργίας του κράτους και ζουν, αν και μειοψηφία σε βάρος των υπολοίπων. 
 
Κώστας Ζουγρής    


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα