Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Η ζωή όπως είναι

 Ιωάννα Γκανέτσα

— Νομίζετε πως έχω φτάσει σε τέλμα, λοιπόν;
— Εδώ και πολύ καιρό, αγαπητέ μου. Συνεχίζετε την ίδια πρακτική του λέγειν, προς τέρψη της ηδονής του αυτιού. Προσπαθείτε επιμελώς να λέτε όσα νομίζετε πως θέλουν οι άλλοι ν’ ακούν. Έχετε μελετήσει ενδελεχώς τις πρακτικές της χειραγώγησης τρίτων και τη θεωρία του έρωτα —σας το αναγνωρίζω αυτό. Διαθέτετε όλα τα εχέγγυα για να γίνεται ένας σύγχρονος Καζανόβα. Ξεχνάτε όμως ένα πολύ σημαντικό παράγοντα της εποχής. Η απελευθέρωση των προς συζήτηση θεμάτων μεταξύ των δύο φύλων, η απενοχοποίηση του λεκτικού ερωτικού φλερτ και η ξεκάθαρη προβολή των επιθυμιών της γυναίκας, έχουν δώσει τροφή και βήμα σε ένα ευρύ φάσμα ανδρών που σε παλαιότερες εποχές δεν είχε τη δυνατότητα άμεσης προσέγγισης. Ζούμε στην εποχή που ο καθένας μπορεί να βρει ποικίλους λεκτικούς τρόπους ώστε να τραβήξει την προσοχή μιας γυναίκας —ή ενός άντρα αντίστοιχα— γεγονός που συνιστά δίκοπο μαχαίρι. Αυτό διότι αφενός είναι πολύ πιο εύκολο να υπάρξει αλληλεπίδραση και διαδραστικότητα μεταξύ των ανθρώπων αφετέρου όμως είναι δυσκολότερο να ξεχωρίσεις το δικό σου πολύτιμο διαμάντι ανάμεσα σε έναν σωρό από ψεύτικους λίθους.

— Τι μου προτείνετε να κάνω, δόκτωρ;
— Αρχικά θα πρέπει να σταματήσετε να αναζητάτε απαντήσεις έξω από τον εαυτό σας, αγαπητέ μου. Ο ψυχολόγος δεν μπορεί να σας δώσει οτιδήποτε, αν δεν είστε ο ίδιος έτοιμος να το δεχθείτε. Στη συνέχεια, σας παροτρύνω να σταματήσετε να λέτε όσα νομίζετε πως θέλουν οι άλλοι ν’ ακούν και να δοκιμάσετε μια φορά να κάνετε εκείνα που ξέρετε πως θέλουν να δουν. Το πράττειν δε χαϊδεύει το αυτί αλλά αν γίνεται όπως του ταιριάζει, χαϊδεύει την ψυχή. Σαφώς καλύτερο, δε νομίζετε;
— Ήμουν εθισμένος στο παιχνίδι της κατάκτησης, το ομολογώ. Ξόδεψα τον εαυτό μου σε ανούσιες συζητήσεις του φαίνεσθαι, είτε αφορούσαν τις διαπροσωπικές μου σχέσεις, είτε τις ερωτικές. Επιδόθηκα σε ένα κυνήγι θαυμασμού των άλλων προς το πρόσωπο μου. Έχασα την ουσία στο δρόμο προς τον εντυπωσιασμό. Και η ουσία είναι πως κανένας θαυμασμός δεν έχει νόημα αν δεν προέρχεται από τα άτομα που σε ενδιαφέρουν.
— Το να συνειδητοποιείτε, έστω και τώρα, την πραγματική διάσταση των πραγμάτων είναι ένα θετικό βήμα. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο να μην είστε εξίσου σημαντικός σε όλους. Καμιά φορά ολόκληρος ο κόσμος είναι όλος κι όλος πέντε – δέκα δικοί μας άνθρωποι και αυτό —μην τρομάζετε στην ιδέα— είναι αρκετό.
— Ύστερα είναι και εκείνη…
— Xμμμ… ναι… εκείνη… Εκείνη δεν ήταν άλλωστε ο λόγος που ήρθατε την πρώτη φορά στο ιατρείο μου; Ο έρωτας μπορεί να μας βάλει να κάνουμε για χάρη του πολλά πράγματα που νομίζουμε πως δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα