Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ


Για ένα καρβέλι ψωμί χώσανε στη φυλακή τον φουκαρά Γιάννη Αγιάνη. Τι αξία έχει μια φραντζόλα; Δεν είναι τυχαίο που ο γίγαντας της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας ο Βίκτωρ Ουγκώ  που γεννήθηκε σα σήμερα 26 Φεβρουαριού το 1802 και βάζει τον ήρωα του, τον Αγιάνη στους Άθλιους να κλέβει λίγο ψωμί.
Ούτε ένα λάπτοπ άρπαξε ο φουκαράς, ούτε ένα κινητό τηλέφωνο. Δος ημίν σήμερον τον άρτον τον επιούσιον…, αυτό προσεύχεσαι στον μεγαλοδύναμο. Δεν του λες του παπού Δος μου μια μπριτζόλα, έναν κόκορα κρασάτο.
Ούτε είναι τυχαίο που στο Βατικανό τρομοκρατήθηκαν οι άγιοι πατέρες με τους «Άθλιους» του Βίκτωρος Ουγκώ και, τελικά, ο Πάπας απαγόρευσε στους πιστούς να διαβάζουν το βιβλίο του Γάλλου ποιητή.

Πρώτα το ψωμί. Συμβολίζει το πιο ταπεινό, αλλά και το πιο βασικό αγαθό που πρώτα απ’ όλα οφείλεις να εξασφαλίζεις και να είσαι ευχαριστημένος. Πρώτα αυτό, τον άρτον τον επιούσιον, και μετά τα άλλα, τα περιττά, τα πλούσια, τα πολυτελή.
Πρώτα το ψωμί, μετά η σαλάτα σήζαρ, το γλυκό, το παγωτό. Το Νο1 μότο της αιωνιότητας για τον εβραϊσμό είναι η Επιβίωση. Πρώτα πώς θα την βγάλουμε και μετά θα τοποθετήσουμε στόχους υψηλώτερους, θα κυνηγήσουμε μεγαλύτερα κέρδη, τους μεζέδες και τις άλλες νοστιμιές.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα