Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μετά από έντονες πιέσεις ο Γ. Βαρουφάκης δέχεται να φορέσει γραβάτα, την αποκαλεί λαιμοδέτη


varoufakis-45679
Ένταση επικράτησε χθες το απόγευμα στην οικία του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη καθώς η σύντροφος του, Δανάη προσπαθούσε να τον πείσει να παραβεί τις αρχές του και να φορέσει γραβάτα για την επίσκεψη του ζευγαριού σε επίσημο δείπνο στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, Πέτερ Σόοφ. Όπως μεταφέρουν πηγές του περιβάλλοντος του δημοφιλούς υπουργού το ζευγάρι τρέφει βαθιά εκτίμηση προς το πρόσωπο του πρέσβη, ο οποίος άλλωστε έχει συνομιλήσει προσωπικά με την Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, ως εκ τούτου ο κ. Βαρουφάκης τελικά αποφάσισε να αποδεχθεί την προτροπή της συντρόφου του.

«Ωραία γραβάτα» ήταν η μόνιμη επωδός στα χείλη όλων των παρευρισκόμενων μόλις ο κ. Βαρουφάκης εισήλθε στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, σχόλιο στο οποίο ο ανατρεπτικός πολιτικός απαντούσε μονότονα: «Δεν είναι γραβάτα, είναι λαιμοδέτης. Οι γραβάτες μας τελείωσαν με απόφαση του ελληνικού λαού» προσθέτοντας πως ανάμεσα στις διαφορές μια γραβάτας από έναν λαιμοδέτη βρίσκονται στο πνεύμα της πρώτης. «Η γραβάτα αποπνέει σοβαρίλα, είναι αντικοινωνική και καταπιεστική. Όλα αυτά βρήκαν το τέλος τους, μαζί με το μνημόνιο. Τώρα εάν κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει ένα μακρόστενο ύφασμα για να δέσει τον γιακά του, αυτό δεν μπορεί να είναι κατακριτέο»συμπλήρωνε ο 53χρονος καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας και Θεωρίας Παιγνίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός πέρασε το υπόλοιπο του βραδιού χαϊδεύοντας τον μωβ λαιμοδέτη του και ελέγχοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι ο κόμπος του βρίσκεται στη σωστή θέση, ενώ ταυτόχρονα συνομιλούσε με διπλωμάτες, εκπροσώπους του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού κόσμου και ακαδημαϊκούς.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο τέλος της βραδιάς ο κ. Βαρουφάκης ήταν τόσο χαρούμενος με το νέο ενδυματολογικό του αξεσουάρ που δεν έβγαλε τον λαιμοδέτη ούτε αφού έφθασε στο σπίτι του, γδύθηκε και ξάπλωσε για να κοιμηθεί. «Από μικρό παιδί αντιπαθούσα τις γραβάτες αλλά αυτός ο λαιμοδέτης είναι άλλο πράγμα. Δεν θέλω να τον βγάλω ποτέ» είπε στη σύντροφο προτού κλείσει τα μάτια για να αφοσιωθεί στην εκπόνηση του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της κυβέρνησης, σχέδιο που ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας συντάσσει στον ύπνο του εδώ και περίπου δέκα ημέρες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα