Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Εικονική πραγματικότητα η λύση για τα γλυπτά του Παρθενώνα; – Τότε και για το χρέος!



Ο γνωστός δημοσιογράφος Paul Mason, προτείνει με άρθρο του στον Guardian τη «λύση» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο… «φιλέλληνας» δημοσιογράφος Πολ Μέισον, γνωστός για τις οικονομικές αναλύσεις του, προτείνει σε άρθρο του στον Guardian, μια σύγχρονη «λύση» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Με αφορμή τον δανεισμό του ποτάμιου θεού Ιλισσού στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, γεγονός που δημιούργησε ενστάσεις και πυροδότησε εκ νέου το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και ακύρωσε το πάγιο επιχείρημα των Βρετανών ότι τα γλυπτά δεν μπορούν να μεταφερθούν, ο Μέισον επανέρχεται στο θέμα με νέες ιδέες.
Προτείνει τη δημιουργία ενός νέου τύπου μουσείου με τη βοήθεια της τεχνολογίας, με εικονική πραγματικότητα και 3D εκτύπωση.  Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι όχι μόνο θα λυθεί το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά θα μπορούσε να γίνει το μουσείο του 21ου αιώνα, όπου ο επισκέπτης θα παίρνει περισσότερες πληροφορίες και θα μπορεί να περιδιαβαίνει ανάμεσα στα υποτιθέμενα γλυπτά.

Επίσης με ένα σκανάρισμα, θα μπορούσε ο θεός Ιλισσός να βρίσκεται σε κάθε μουσείο του κόσμου! Με την 3D εκτύπωση, ο επισκέπτης θα μπορεί να αγγίζει τα γλυπτά και να νοιώθει την κάθε λεπτομέρεια.

Τι θα μπορούσε να γίνει

Αφού για τον κο Μέισον τα ορίτζιναλ γλυπτά με την 3D εκτύπωση είναι το ίδιο και το αυτό, θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο και με το χρέος. Μια 3D εκτύπωση των χρημάτων του χρέους και πίσω στους δανειστές. Μάλιστα, αφού θέλει η 3D εκτύπωση των γλυπτών να κάνει το γύρο του κόσμου -ενόσω οι Βρετανοί θα έχουν τα πρωτότυπα – το ίδιο θα μπορούσε να γίνει με το παγκόσμιο χρέος – να στείλουμε την 3D εκτύπωση των χρημάτων σε όσες χώρες χρωστούν εκατομμύρια. Έτσι κι αλλιώς, όλοι συμφωνούν, ότι τα χρέη αυτά είναι… «φούσκα»!
Μπράβο Πολ Μέισον!!! Μόλις μας βοήθησες να λύσουμε το πρόβλημα του παγκόσμιου χρέους! Τα 3D χρήματα θα είναι ολόϊδια με τα αληθινά, μέχρι και που θα μπορείς να… τα αγγίζεις!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα