Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Καταργούνται τα ΜΑΤ (και) στο σκάκι με εντολή Τσίπρα!


Chess_board_opening_staunton
Ξαφνική απόφαση-βόμβα του Έλληνα πρωθυπουργού αλλάζει δραματικά τους μέχρι σήμερα ισχύοντες κανόνες στο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι!

Και ενώ μέχρι το πρωί της Δευτέρας όλοι πίστευαν ότι η νέα κυβέρνηση αναφερόμενη σε κατάργηση των ΜΑΤ εννοούσε μόνο τις γνωστές αστυνομικές μονάδες αποκατάστασης τάξης, δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην αγγλική εφημερίδα Guardian που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγο, προκαλούν ήδη μεγάλες αναταράξεις στην παγκόσμια διεθνή σκακιέρα.
Στις δηλώσεις του αυτές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ακόμη την άμεση κατάρτιση ενός νέου και άκρως ριζοσπαστικού εθνικού πλαισίου κανόνων για το γνωστό πνευματικό άθλημα εντός του οποίου η κίνηση ΜΑΤ δεν θα περιλαμβάνεται καν.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και η προτροπή του Αλέξη Τσίπρα σε όποιον Έλληνα πολίτη επιθυμεί να συνεχίσει να παίζει σκάκι με τους μέχρι σήμερα ισχύοντες -στην Ελλάδα- κανόνες, να μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού σε ερώτηση Άγγλου δημοσιογράφου σχετικά με την προωθούμενη από την κυβέρνηση κατάργηση των ΜΑΤ:
«Η νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα εξαφανίσει άμεσα κάθε είδος ΜΑΤ από την Ελλάδα. Σε όσους βιάστηκαν να υπονοήσουν ότι θα καταργήσουμε μόνο τα ΜΑΤ της αστυνομίας που φτιαχτήκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις μόνο και μόνο για να καταστέλλουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, ετοιμάζουμε μία μεγάλη έκπληξη.
Και εξηγούμαι.
Με νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρουμε άμεσα στην Βουλή η γνωστή κίνηση ΜΑΤ στο σκάκι θα αποτελεί σύντομα ένα μαύρο μεταπολιτευτικό παρελθόν.
Ένα πνευματικό άθλημα όπως είναι το σκάκι δεν έχει ανάγκη από κινήσεις γεμάτες απειλή και τρόπο στον αντίπαλο, κινήσεις που γεννούν το μίσος και την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των παιχτών.
Καλώ όποιον Έλληνα πολίτη διαφωνεί με την απόφασή μου αυτή να ταξιδεύει στο εξωτερικό και να παίζει εκεί το σκάκι του με όποιες κινήσεις αυτός θέλει.
Στην Ελλάδα όλοι οι παραβάτες του νέου ριζοσπαστικού εθνικού πλαισίου κανόνων στο σκάκι, να γνωρίζουν πως θα τιμωρούνται παραδειγματικά».
Στην τολμηρή αυτή απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού έχει ήδη αντιδράσει έντονα η Νέα Δημοκρατία με τον πρώην βουλευτή της και φανατικό παίχτη του διάσημου παιχνιδιού Μιχάλη Ταμήλο να απειλεί ακόμη και με απεργία πείνας σε περίπτωση που το επίμαχο νομοσχέδιο υπερψηφισθεί από την ελληνική βουλή.
tamilos1
Ο εθισμένος στο σκάκι Ταμήλος σε παλιό στιγμιότυπο.
 komikotragiko
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα