Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΒΑΖΩ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ

“Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νά ναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις”.
Κ. Καβάφης  
Βάζω στόχους στην ζωή μου σημαίνει κατακτώ τον ίδιο μου τον εαυτό. Σημαίνει πως ξεκινάω ένα μεγάλο ταξίδι αυτογνωσίας το οποίο θα με βοηθήσει να μάθω τα χαρίσματα μου τα δυνατά μου σημεία μα και τα αδύνατα μου για να τα βελτιώσω. Ένας δρόμος σαφώς  με πολλά εμπόδια και δυσκολίες που όμως θα ξεπεράσω γιατί είναι πολύ σημαντικό να μάθω ποιος είμαι και που πάω για να μπορέσω να φτάσω εκεί. Για να μην περιπλανιέμαι….
   Ένας δρόμος γεμάτος γνώσεις και περιπέτειες που ο καθένας μας θα πρέπει να κάνει για να βρεί την Ιθάκη του..

Μην φοβάστε να κάνετε όνειρα όπως κάνατε όταν ήσασταν παιδιά. Μην φοβάστε τα εμπόδια. Μην φοβάστε το άγνωστο. Βάλτε στόχους δοκιμάστε τα όρια σας τις αντοχές σας τις δυνάμεις σας τις ικανότητες σας και το θετικό μέσα σας. Ένας στόχος είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να σηκωθεί κανείς  το πρωί από το κρεβάτι του… για να σηκωθεί από τον καναπέ του και να πάψει πια να ρίχνει ευθύνες για ότι του συμβαίνει, στους γονείς του, στους φίλους του, στην κοινωνία ή στην μοίρα του…

    Ξεκινήστε οραματιζόμενοι τον εαυτό σας μέσα σε έναν κόσμο αγάπης και σεβασμού ειρήνης και δικαιοσύνης. Ζωντανέψτε αυτόν τον κόσμο πιστεύοντας τον. Προσθέστε του ήχους μυρωδιές και εικόνες με ανθρώπους αγαπημένους….
   Είναι εφικτό, άλλωστε μην ξεχνάμε πως υπήρξαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι οραματίστηκαν τους στόχους τους και έπειτα τους είδαν να πραγματοποιούνται (επιστήμονες ,εφευρέτες ,καλλιτέχνες κ.α.)
     Εμπόδια θα βρεθούν στον δρόμο μας πολλά όπως όλοι ξέρουμε όμως δεν θα πρέπει να κάμπτουμε στις αντιξοότητες της ζωής μα ούτε και στις αποτυχίες αλλά θα πρέπει να είμαστε σταθεροί στον στόχο μας να έχουμε υπομονή και επίμονη και να βρίσκουμε τρόπους να βγαίνουμε από το πηγάδι ειδάλλως θα μείνουμε για πάντα εκεί….
  Πάρτε παράδειγμα τον Τόμας Έντισον όταν τον ρώτησαν πως αισθανόταν που έκανε 1000 αποτυχημένες προσπάθειες να κατασκευάσει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα πριν τα καταφέρει εκείνος απάντησε: «Δεν απέτυχα ούτε μια φορά. Απλά ανακάλυψα 1000 τρόπους που δεν δουλεύουν».
  Οι δυσκολίες είναι απλά ένα μέρος της νίκης μας γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε…..
   Πάρε την ζωή στα χερια σου και θα ανακαλύψεις πως έχεις πολλά όμορφα χαρίσματα γιατί όλοι μας είμαστε προικισμένοι με χαρίσματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να καλυτερέψουμε την ζωή μας και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας.
Ψάξτε αυτά τα χαρίσματα. Ψάξτε τα μέσα σας. Βρείτε το Φως και θα δείτε τον κόσμο με άλλο μάτι. Βρείτε ανθρώπους που θα έχουν το ίδιο όραμα τους ίδιους στόχους και ξεκινήστε μαζί το ταξίδι…
   Μετατρέψτε τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές. Δεν υπάρχει ‘’δεν μπορώ’’. Τα πάντα μπορούμε να κάνουμε με την δύναμη της πίστης.
  Διώξτε τον θυμό σας και την θλίψη σας. Χαμογελάστε είστε πολύ όμορφοι όταν το κάνετε αυτό… Είστε πιο ήρεμοι και έτσι παίρνετε και πιο σωστές αποφάσεις
Η θετική στάση είναι το τρένο που θα μας οδηγήσει στην ευτυχία… ο οδηγός είναι η αυτογνωσία…

  Ευλογημένοι είναι οι άνθρωποι που αγωνίζονται χωρίς να δειλιάζουν και να τα παρατάνε. Διότι μέσα από αυτήν την εμπειρία αποκτάμε έναν μεγάλο θησαυρό γνώσεων και αυτός ο θησαυρός είναι δικός μας και κανένας μα κανένας δεν μπορεί να μας τον πάρει γιατί βρίσκεται μέσα μας.
  Ευλογημένοι οι άνθρωποι που έχουν στόχους και αγωνίζονται για υψηλά ιδανικά που σκοπό έχουν όχι μόνο το δικό τους καλό μα και το καλό των συνανθρώπων τους γιατί μπορεί ο δρόμος να είναι σκληρός και δύσκολος μα γνωρίζουν πως δεν αρκεί απλά να ζούμε αλλά να ζούμε ευτυχισμένα.
  Ευλογημένοι οι άνθρωποι που γνωρίζουν πως έχουμε χρέος να παλέψουμε για τις αξίες της ζωής για να κάνουμε έναν κόσμο καλύτερο. Είναι χρέος μας ως άνθρωποι. Είναι υπόθεση όλων μας

Αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό μας  θα μας φτάσουν στην Ιθάκη…..

Σωτηρια Ιωαννιδου




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα