Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

«Βροχή» μηνυμάτων στο Facebook για επιστροφή της «Νίκης της Σαμοθράκης» στην Ελλάδα



Καταιγισμό μηνυμάτων από Έλληνες και ξένους χρήστες του διαδικτύου έχει δεχθεί από την Τετάρτη η επίσημη σελίδα στο Facebook του Μουσείου του Λούβρου, σχετικά με την επιστροφή του διάσημου αγάλματος της «Νίκης της Σαμοθράκης» στις αίθουσες του Λούβρου, μετά τη 10μηνη διάρκεια συντήρησης.

«Είναι πιο όμορφη στην Ελλάδα»«Θέλει να πετάξει πίσω στην πατρίδα της … Αφήστε την ελεύθερη»«Φέρτε την πίσω κλέφτες: στην Ελλάδα» είναι μερικά από τα σχόλια των χρηστών.

«Αυτό το άγαλμα για εσάς είναι απλά τέχνη… Για μένα η Νίκη είναι η ιστορία μου, η κληρονομιά μου, ο αρχαίος συγγενής μου. Το όνομά της είναι Νίκη και είναι Ελληνίδα. Φέρτε την πίσω» σημειώνει κάποιος άλλος. «Ό,τι κι αν κλέψετε..., όσα κι αν μας αρπάξετε με δόλο..., η Νίκη είμαστε Εμείς ...., κι Εμείς είμαστε η Νίκη....!!! Ας έχετε λοιπόν τη Τέχνη μας στα μουσεία σας......, γιατί ποιό Μουσείο , πού στο κόσμο τούτο , θα μπορούσε να στεριώσει , χωρίς Κάτι από Ελληνική Ψυχή και Κάλλος μέσα του.........?».

Στην ανάρτηση Γάλλου χρήστη που σημειώνει πως «είναι ηλίθιοι και αστείοι όσοι ζητάνε την επιστροφή της», οι Έλληνες απαντούν: «Πώς θα αισθανόσασταν αν για παράδειγμα εσείς οι Γάλλοι ήσασταν υπό ξένη κυριαρχία και κάποια άλλη χώρα άρπαζε τον Πύργο του Άιφελ. Η νίκη της Σαμοθράκης είναι κλεμμένη και πρέπει να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει…».


«Διαβάστε την ιστορία σας. Υπάρχουν πολλά μουσεία που κερδίζουν χρήματα από τις Ελληνικές, Αιγυπτιακές και Ρωμαϊκές αρχαιότητες. Τα περισσότερα από τα εκθέματά σας είναι εκεί λόγω των απάνθρωπων αποικιακών και παράνομων πρακτικών σας. Θα έπρεπε να ζητήσετε συγνώμη για τις βαρβαρότητές σας και να δείξετε ότι έχετε ξεπεράσει τις ρατσιστικές συμπεριφορές σας, επιστρέφοντας τα αρχαία. Αλλά μια στιγμή…το 23% των Γάλλων είστε φασίστες…».

«Η μεγάλη επιστροφή θα ήταν στην Ελλάδα και όχι στη Γαλλία. Η Νίκη της Σαμοθράκης δε μιλάει γαλλικά. Νιώθει ξένη εκεί και ξέρει πού είναι η πατρίδα της. Δεν μπορείτε να την ξεγελάσετε. Κρατήστε τις Βερσαλλίες» γράφει ένας χρήστης.

«Διάβασα το άρθρο που είναι αφιερωμένο στην αποκατάστασή της (Paris Match). Πολύ ωραία δουλειά. Τώρα; Η επιστροφή στην Ελλάδα, της οποίας αποτελεί μέρος θα ήταν το καλύτερο δώρο και μια ευρωπαϊκή χειρονομία» αναφέρει ένας ξένος στη σελίδα του Λούβρου στο Facebook. «Η Νίκη… Μυστήρια και σαγηνευτική όσο το νησί της…».

Περισσότερα για τη Νίκη της Σαμοθράκης μπορείτε να βρείτε εδώ.


Πηγή: ΈθνοςLiFO


Ἔρρωσο


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα