Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Για τους άνδρες, υπάρχει κάτι χειρότερο από το ηλεκτροσόκ!

Για τους άνδρες, υπάρχει κάτι χειρότερο από το ηλεκτροσόκ!
Όσο κι αν προσπαθήσουμε, είναι δύσκολο να βρούμε κάτι που θα μπορούσε να είναι χειρότερο από ένα ρεύμα ηλεκτρισμού που διαπερνά το σώμα μας!
Παρ' όλα αυτά, ένα εξαιρετικά πρωτότυπο ψυχολογικό πείραμα από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι κάποιοι όντως το προτιμούν!
Τι είναι χειρότερο από ένα ηλεκτροσόκ; Η απομόνωση.
Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science δείχνει ότι αρκετοί – κυρίως άνδρες – θα προτιμούσαν τον πόνο του ηλεκτροσόκ προκειμένου να αποφύγουν να μείνουν μόνοι σε ένα δωμάτιο για μερικά λεπτά, χωρίς να επιτρέπεται να κοιμηθούν, να δουν τηλεόραση, να κοιτάξουν το κινητό τους ή να απασχοληθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

«Φαίνεται πως είμαστε κακή παρέα για τον εαυτό μας», δηλώνει ο καθηγητής ψυχολογίας Τζόναθαν Σκούλερ από το Πανεπιστήμιο UCSB της Καλιφόρνια, ο οποίος δεν είχε καμία ανάμειξη στο ερευνητικό έργο.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν έντεκα διαφορετικά πειράματα για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο μέσος άνθρωπος βρίσκει τις ίδιες του τις σκέψεις εξαιρετικά μονότονες και βαρετές.
Αρχικά, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να μείνουν μόνοι σε ένα δωμάτιο στο εργαστήριο, για 6 έως 15 λεπτά, και να σκεφτούν. Δεν είχαν μαζί τους κανένα από τα προσωπικά του αντικείμενα (κινητό, περιοδικά, υπολογιστή κ.λπ.) και δεν επιτρεπόταν να κοιμηθούν.
Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν τη δραστηριότητα αυτή αρκετά δυσάρεστη – με βαθμό 5 στα 9.
Για να αισθανθούν οι συμμετέχοντες πιο άνετα, επανέλαβαν τη ζητούμενη δραστηριότητα στο σπίτι τους. Η βαθμολογία στην περίπτωση αυτή ήταν ακόμη χαμηλότερη. Σχεδόν το ένα τρίτο των συμμετεχόντων παραδέχθηκε πως «έκλεψε», καθώς κοίταξε το κινητό ή άκουσε μουσική.
Όταν ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να κάνουν άλλα πράγματα που θα τους αποσπούσαν από τις ενδόμυχες σκέψεις τους, όπως να διαβάσουν ένα βιβλίο ή να σερφάρουν στο Διαδίκτυο, τα επίπεδα ικανοποίησης ήταν πολύ υψηλότερα.
Μετά από τα παράδοξα αυτά αποτελέσματα, οι ερευνητές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Σκέφτηκαν πως, αν οι σκέψεις μας είναι τόσο δυσάρεστες, τι θα θυσιάζαμε για να τις αποφύγουμε;
Προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν διάφορα θετικά και αρνητικά ερεθίσματα, όπως οι φωτογραφίες και το... ηλεκτροσόκ.
Όταν δόθηκε στους συμμετέχοντες η επιλογή ανάμεσα στην απομόνωση και το ηλεκτροσόκ, τα αποτελέσματα ήταν πολύ πολύ παράξενα.
Τα δύο τρίτα των ανδρών προτίμησαν το ηλεκτροσόκ στο πόδι, το ίδιο και το ένα τέταρτο των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη!


onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα