Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Βιώνοντας την Άχρονη Αιωνιότητα

eternity by arbebuk

1. Η Βίωση της Πραγματικότητας στο Μονοπάτι της Πνευματικής Αναζήτησης δεν χρειάζεται χρόνο, είναι άμεση και μπορεί να πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε… Είναι όμως οι πλανεμένες αντιλήψεις, η διαρκής αναβολή να βιώσουμε το Άχρονο που δημιουργεί τον χρόνο,  τις διαδοχικές ζωές και την διαρκή μετενσωμάτωση.
2. Η Απάρνηση του κοσμικού, της σκέψης, της επιθυμίας, σημαίνει την αποδέσμευση από αυτά… Όταν είσαι ελεύθερος μπορείς να τα χρησιμοποιείς χωρίς να σε παραπλανούν, να σε πληγώνουν και να σε παρασύρουν στο μάταιο χορό τους.
3. Σε όλες τις θρησκείες μιλούν για το Θεό και τον άνθρωπο. Μακάρι να υπήρχε μια θρησκεία που να μιλάει μόνο για τον άνθρωπο (γιατί θα κατανοούσε ότι η Ουσία του Ανθρώπου είναι το Ίδιο το Άχρονο).
4. Τι Όμορφα που είναι τα Άνθη της Ζωής όταν τα βλέπεις στο Φόντο του Αιώνιου Ουρανού!
5. Η Αληθινή Ευδαιμονία βρίσκεται στην Άχρονη Αιωνιότητα. Μόνο από Εδώ μπορείς να εκτιμήσεις την αξία των πραγμάτων, τη δροσερή πνοή, το γλυκό φως της μέρας, τον ήχο του νερού, το άρωμα της γης.
1. Ακόμα και το θρόισμα της σκέψης, το ανεπαίσθητο χάδι της αίσθησης, η φευγαλέα κίνηση  των πραγμάτων του κόσμου, φανερώνει τη ζωή… Ακόμα και το θρόισμα της σκέψης, το ανεπαίσθητο χάδι της αίσθησης, η φευγαλέα κίνηση των πραγμάτων του κόσμου, ξετυλίγεται μέσα στην Αιωνιότητα.
2. Η Αντανάκλαση της Αλήθειας δεν είναι η Αλήθεια, μήτε κάθε τι που κινείται περιέχει την Αληθινή Ζωή. Η Ζωή δικαιώνεται μόνο στην Εκπλήρωσή της.
3. Ο Αληθινός Χρόνος είναι η Αιωνιότητα που Ρέει… η ροή των πραγμάτων  δείχνει μόνο την μεταβολή μες στην Αιωνιότητα.
4. Μες στην Αιωνιότητα οι εικόνες που ξετυλίγονται είναι η Ίδια η Αιωνιότητα που στραφταλίζει μέσα στ’ Όνειρο.
5. Άφησε το Θεό να σ’ Οδηγήσει… Θα σ’ Οδηγήσει Εδώ… ποτέ δεν θα σ’ Οδηγήσει μακριά…
1. Η Ατραπός, το Πνευματικό Μονοπάτι, είναι η Ίδια η Μύηση. Κι η Μύηση είναι Μία: Πως ο άνθρωπος να Βιώσει την Αιώνια Φύση του… Γιατί λοιπόν υπάρχουν πολλές θρησκείες; Πολλές διδασκαλίες; Και τόσος πολύς θόρυβος;
2. Αρχέγονος, Άπειρος, Χωρίς Τέλος, έτσι Περιγράφεται ο Θεός… Βαθύς, Χωρίς Όρια, Αιώνιος, έτσι περιγράφεται ο Φωτισμένος Άνθρωπος… Πως λοιπόν Θεός κι Άνθρωπος δεν είναι το Ίδιο;
3. Ποιος άραγε μπορεί να Εξερευνήσει τα Βάθη της Αβύσσου;… Μονάχα Εκείνος που Έχει την Άβυσσο Μέσα του, που Έχει την Ίδια Ουσία και τον Ίδιο Προορισμό… Ο Αληθινός Άνθρωπος.
4. Η Αιωνιότητα Μένει Ανεπηρέαστη Ό,τι κι αν Καθρεφτίζεται Μέσα Της… Μένει Γαλήνια ακόμα και μπροστά σ’ ολόκληρη την δημιουργία… Μένει Σταθερή, Υποστηρίζοντας ακόμα και το πιο ταπεινό χορταράκι της γης.
5. Από την Ανώτερη Άποψη δεν Υπάρχει παρά μόνο Άχρονο Φως, Λαμπερή Αιωνιότητα, Ηχηρή Γαλήνη… Δεν υπάρχει μήτε Πτώση, μήτε Φώτιση, μήτε Πραγματοποίηση… Για να το Κατανοήσεις όμως πρέπει να έχεις ξεφύγει από τον χώρο της πλάνης, της σκιάς και του ειδώλου.
1. Το να σου «κλέβουν» την Σοφία δεν σε κάνει φτωχότερο, τον «κλέφτη» όμως  μπορεί η Σοφία να τον κάνει πλουσιότερο…
2. Για όσα έχουμε ζήσει κι έχουμε δει είμαστε βέβαιοι, για όσα δεν έχουμε παρατηρήσει μονάχα υποθέσεις κάνουμε… Παρόμοια όσοι έχουν Βιώσει την Αιωνιότητα είναι Βέβαιοι για την Ύπαρξη του Θεού, μα όσοι δεν ένοιωσαν ποτέ την Ανάσα του Απείρου μονάχα υποθέσεις κάνουν και στο σκοτεινό κόσμο της αμφιβολίας ζουν.
3. Συχνά η ανθρώπινη φαντασία δίνει ζωή και δύναμη σε πράγματα που δεν γνωρίζει και συχνά το ψέμα αντικαθιστά την αλήθεια στις διηγήσεις των ανθρώπων για τη μορφή του κόσμου… Αυτός δεν είναι ο Δρόμος των Σοφών που με την Εμπειρία και την Λογική στερεώνουν τη Γνώση, μα πιο πολύ (φροντίζουν να) καθορίζουν τα όριά της.
4. Υπάρχουν Πράγματα Σταθερά μες στην ψεύτικη αντανάκλαση  του κόσμου, η Αρετή, κι η Γνώση κι η Ελευθερία… Κι είναι αυτά που δίνουν Νόημα ακόμα και στο όνειρο.
5. Η Αληθινή Κατανόηση της Πραγματικότητας, η Φώτιση, είναι ο Μόνος Ακατάστρεφτος Θησαυρός που σε συνοδεύει και σ’ αυτή τη ζωή και στην άλλη ζωή.
1. Ο Σοφός Άνθρωπος ζει την ζωή, είτε έχει ήλιο, είτε φυσά και βρέχει… μονάχα οι ανόητοι παραπονιούνται για την τύχη τους.
2. Το Είναι, η Ύπαρξη ενός «όντος», είναι το «γενικό περίγραμμα της παρουσίας» του κι είναι διαφορετικό από το σύνολο (ή το μέρος) των ιδιοτήτων του… πάντα υπάρχει κάποια «ιδιότητα» που είναι πέρα από αυτά που ανιχνεύουμε.
3. Η Θάλασσα της Ύπαρξης είναι Μυστηριώδης μόνο για όσους την κοιτούν από μακριά, με την σκέψη, ή τις αισθήσεις… αλλά δεν τολμούν να βυθιστούν Μέσα της με την «καρδιά» τους.
4. Το Αληθινό Παραμένει Αληθινό όσο κι αν φαίνεται απίθανο στα μάτια των ανθρώπων.
5. Όποιος θέλει να δει καλύτερα, πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων, ανοίγει καλύτερα τα μάτια του… όποιος θέλει ν’ αφουγκραστεί τη ζωή στο βάθος της τεντώνει τ’ αυτιά του… τόσο απλά.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα