Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πώς να τιμήσετε το αληθινό κάλεσμα της ψυχής σας στη ζωή (Dr. Wayne Dyer)


Κοιτάξτε πίσω στη ζωή σας τα σημεία καμπής όπου είχατε κάποια σημαντική εμπειρία και αλλάξατε κατεύθυνση. Σκεφτείτε την ψυχή σας και τι σημαίνει πραγματικά να κινητοποιήστε από τις εσώτερες σκέψεις σας και όχι να χρησιμοποιείτε σαν οδηγό στη ζωή σας ένα εξωτερικό βαρόμετρο. Οι διαφημίσεις είναι καλές. Οι αυξήσεις στους μισθούς είναι καλοδεχούμενες. Ένα χρυσό ρολόι είναι σύμβολο μιας καλής και μεγάλης ζωής. Ένα πτυχίο, ένα τρόπαιο κ.α. είναι εξαιρετικοί δείκτες, όμως δεν απαλύνουν ούτε ικανοποιούν την ψυχή σας. Η ψυχή σας δεν είναι πεπερασμένη – δεν έχει σχήμα και μορφή – δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Χρειάζεται να επεκτείνεται – να μεγαλώνει και να αποφεύγει να παίρνει ετικέτες.
Κάθε κίνηση που έκανα στη ζωή μου ήταν προς την κατεύθυνση της ελευθερίας, κάτι που μου έδινε τη δυνατότητα να αποφασίζω για τον εαυτό μου πού να βρίσκομαι την κάθε μέρα, τι να φοράω, πώς να μιλάω, πώς να γράφω. Αυτά αποτελούσαν σκουντήματα από την ψυχή μου – το εσωτερικό αόρατο κομμάτι μου που είναι απεριόριστο και που πάντα αναζητά να επεκταθεί.

Μείνετε σε επικοινωνία και τιμήστε το κάλεσμα που νιώθετε βαθιά μέσα σας. Αν το αγνοήσετε θα νιώθετε σαν φυλακισμένοι στο σώμα σας και στον δικό σας κόσμο. Η ψυχή σας είναι δυστυχισμένη όταν την περιορίζετε ή της βάζετε ετικέτες ή της λέτε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει.
Καθώς αρχίζετε να βλέπετε όλο και πιο καθαρά όχι μόνο πώς και γιατί η ζωή σας πήρε τον στραβό δρόμο αλλά και ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα, θα δείτε πως η ψυχή σας δεν θα σας αφήσει έρμαιο ποτέ. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό είσαστε στ’ αλήθεια – όχι τα κατορθώματά σας ή τα υπάρχοντά σας αλλά αυτή η εσωτερική αίσθηση κατεύθυνσης που αναζητά την απεραντοσύνη και την επέκταση.
Αφουγκραστείτε αυτό που σας γνέφει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ή όταν σας στέλνει έναν δάσκαλο, ή όταν δημιουργεί μια σειρά συγχρονισμένων γεγονότων. Όλα μοιάζουν μυστηριωδώς συναρπαστικά γιατί ο εξωτερικός κόσμος τελικά εμπλέκεται με την έμφυτη ανάγκη της ψυχής σας να συνεχίσει να επεκτείνεται. Πρέπει να σας παρακινεί πάντα με αυτόν τον τρόπο επειδή είναι απεριόριστη και ως εκ τούτου πρέπει να συνεχίσει να επεκτείνεται. Κάτι που είναι απεριόριστο δεν μπορεί να έχει ετικέτα ούτε μπορεί να μπει σε κουτάκι προς φύλαξη. Αν γίνει αυτό, θα είναι αντίθετο προς τη φύση του και θα το μετατρέψει στο αντίθετο του απεριόριστου, δηλαδή το πεπερασμένο.
Χρησιμοποιώ τη λέξη “Είμαι” ως δήλωση ενός γεγονότος άσχετα με τι λένε οι άλλοι γύρω μου, ακόμα και όταν τα μάτια και τα αυτιά μου, μού λένε κάτι διαφορετικό. Το “Είμαι” είναι το όνομα που χρησιμοποίησε ο Θεός για να αποκαλυφθεί στον Μωυσή και σε όλες τις επόμενες γενιές. Σας ενθαρρύνω να χρησιμοποιείτε αυτή τη λέξη για να δείτε πρώτα με τη φαντασία σας αυτό που προτίθεστε υλοποιείσετε στην πραγματικότητά σας. Ομολογώ κάθε μέρα ότι είμαι καλά, σε τέλεια υγεία, είμαι ικανοποιημένος, είμαι αγάπη, είμαι ο Θεός.
Ποιoς είναι o Dr. Wayne Dyer
Ο Dr. Wayne Dyer είναι διεθνώς διάσημος συγγραφέας και ομιλητής στον τομέα της αυτο-βελτίωσης. Έχει γράψει πάνω από 40 βιβλία (20 από τα οποία έχουν γίνει best sellers στις Η.Π.Α.), έχει δημιουργήσει πολλά ραδιοφωνικά προγράμματα αλλά και βίντεο και έχει εμφανιστεί σε χιλιάδες εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η πρώτη ταινία του Dr. Wayne Dyer “The Shift” κυκλοφόρησε το 2009 και η ταινία “My Greatest Teacher” η οποία αναφέρεται στη ζωή του, κυκλοφόρησε το 2012.
Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός, για το www.elenaera.com
Πηγή: www.bodymindgreen.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα