Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πως να αυξήσετε τους φίλους σας



1. Το πρώτο βήμα είναι να αυξήσετε τη χαρά σας. Η χαρά είναι ο πιο ισχυρός μαγνήτης. Αν είστε σε κατάσταση μελαγχολίας ή αρνητικότητας, θα χάσετε τους φίλους σας και δύσκολα θα κάνετε υγιείς φίλους.

Η χαρά προκαλεί αγάπη, εμπιστοσύνη και πίστη. Σας αρέσει να συνεργάζεστε με χαρούμενους ανθρώπους, γιατί η χαρά τους τρέφει την αύρα σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο διψούν για χαρά. Η χαρά τούς δίνει ελπίδα και ενισχύει τη θέλησή τους για ζωή.

Ένας ποιητής έγραψε κάποτε ότι υπάρχουν δυο πολύ σημαντικά πράγματα στη ζωή: η χαρά και ο αέρας. Χωρίς αέρα πεθαίνετε· χωρίς χαρά, η ζωή είναι νεκρή. Όποτε απουσιάζει η χαρά, το μικρόβιο της κακολογίας, του φθόνου και της συκοφαντίας αυξάνονται και κάνουν τους ανθρώπους απωθητικούς.

Η χαρά αναζωογονεί το νευρικό σύστημα. Αυτοί που είναι χαρούμενοι έχουν υγιείς αδένες. Αν δεν έχετε χαρά, οι αδένες σας δε λειτουργούν στην άριστή τους κατάσταση. Αν έχετε χαρά, αναδίδετε ωραία μυρουδιά. Αν δεν έχετε χαρά, αναδίδετε άσχημη μυρουδιά.




2. Να είστε τίμιος με τον καθένα. Η ειλικρίνεια προσελκύει φίλους. Κανείς δε θέλει να είναι φίλος με κάποιον που δεν είναι έντιμος. Γνωρίζω κάποιες γυναίκες που εγκατέλειψαν το σύζυγό τους, γιατί έβγαζε χρήματα με άτιμους τρόπους. Η ατιμία είναι απωθητική και δεν μπορεί να προσελκύσει φίλους.

Να είστε ιδιαίτερα τίμιος με τους φίλους σας.

Δεν μπορείτε να είστε τίμιος, αν ταυτόχρονα δεν είστε ένα άτομο που σέβεται τους άλλους. Όταν δε σέβεστε τους άλλους, δεν είστε τίμιος. Ένα άτομο που σέβεται τους άλλους εμπνέει εμπιστοσύνη και αγάπη.

Ο άνθρωπος έχει έναν εγκέφαλο και μια ψυχή, ή είναι μια ψυχή. Οφείλει να είναι τίμιος και να σέβεται τους άλλους όχι μόνο με τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις του, αλλά και με την ψυχή και την καρδιά του επίσης.


3. Μην κριτικάρετε και μην κακολογείτε. Η κακολογία και η κριτική μολύνουν την αύρα σας και της αφαιρούν την μαγνητική της δύναμη. Η κριτική σάς εκνευρίζει και εκνευρίζει και τους άλλους ανθρώπους. Οι αρχαίοι συνήθιζαν να λένε ότι αυτοί που προσπαθούν να ανέλθουν πάνω στην κλίμακα της κριτικής, πέφτουν στη γη όταν φτάσουν την κορυφή της κλίμακας.

Η εποικοδομητική, κατεχόμενη από αγάπη, τίμια συμβουλή δεν είναι κριτική. Η κριτική είναι μια πράξη καταδικασμού με μίσος. Η κριτική απωθεί τους ανθρώπους, γιατί τους υπενθυμίζει τις αδυναμίες τους. Οι άνθρωποι αρέσκονται να ακούνε καλά πράγματα για τον εαυτό τους. Είναι δυνατό να επισημάνετε τις αδυναμίες των ανθρώπων ακόμα και χωρίς κριτική, αλλά με στοργική κατανόηση.

Η νοητική κριτική είναι πολύ καταστροφική. Δεν απωθεί μόνο επίγειους φίλους, αλλά και υποκειμενικούς φίλους επίσης. Η καλύτερη κριτική είναι να παρουσιάζετε οράματα ομορφιάς. Οι φίλοι δε χρειάζεται να γνωρίζουν για τις αποτυχίες τους, αλλά μάλλον για τις μελλοντικές επιτυχίες τους.


4. Να είστε δημιουργικός. Η δημιουργικότητα είναι μια σπουδαία δύναμη που προσελκύει. Να είστε ένας καλλιτέχνης. Ανεξάρτητα από το που εργάζεστε, μπορείτε να είστε δημιουργικός σε οποιοδήποτε τομέα. Μπορείτε να παίρνετε μια μέρα άδεια κάθε εβδομάδα και να μαθαίνετε ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, χορό, σύνθεση. Αν θέλετε να αυξήσετε τους φίλους σας, να είστε δημιουργικός. Η δημιουργικότητα είναι μια ψυχική επικοινωνία. Οι φίλοι γίνονται φίλοι μέσω των ψυχών τους. Αν ανάμεσα στις ψυχές δε δημιουργηθεί ένας συνδετικός κρίκος, η φιλία αποτυχαίνει.

Να είστε δημιουργικός στο σπίτι σας, στις σχέσεις σας, στο μαγείρεμά σας... Το δημιουργικό μαγείρεμα προσελκύει φίλους.

Οι άνθρωποι νομίζουν ότι μπορούν να έχουν μόνο φυσικούς φίλους. Αλλά το γεγονός είναι ότι μπορούμε να κάνουμε και αόρατους φίλους. Οι αόρατοι φίλοι είναι πολύ σημαντικοί και έρχονται πιο κοντά σε μας, κυρίως λόγω της δημιουργικότητάς μας. Μέσα από κάθε πράξη δημιουργίας ακτινοβολούμε όμορφα χρώματα, φώτα και ευωδία. Οι αόρατοι αγαπούν τέτοιες εκπορεύσεις και τελικά γίνονται φίλοι μας.

Η δημιουργικότητα βασίζεται στην έμπνευση και στις υψηλόφρονες σκέψεις. Οι υψηλόφρονες σκέψεις είναι άρωμα για αόρατους οικοδεσπότες. Όπως ένα δέντρο ανθίζει, ελκύει χιλιάδες μέλισσες, μια δημιουργική μεγαλοφυΐα ελκύει πολλά αόρατα όντα που φέρνουν νέα έμπνευση, ευλογίες, ακόμα και νέες ιδέες. Μοιράζονται τις ευλογίες τους μαζί του στις δημιουργικές στιγμές του.

Η εμποτισμένη με δηλητήρια, ταπεινή και άσχημη σκέψη καλύπτει την αύρα σας με σκοτάδι. Οι ευγενείς σκέψεις σας είναι η τροφή εκείνων που είναι αόρατοι. Οι ευγενείς σκέψεις προσελκύουν όντα πολύ υψηλού επιπέδου, γιατί οι ευγενείς σκέψεις απλώνονται στο διάστημα σαν μια συμφωνία χρωμάτων.

Χωρίς αγάπη, η δημιουργικότητα δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να γίνει περιεκτική και πολύ ελκυστική. ΟΙ ψυχικές εκπορεύσεις της αγάπης είναι ακριβώς σαν ακτίνες φωτός που διεισδύουν στο διάστημα και προσκαλούν εκείνα τα όντα που είναι φορτισμένα με τα οράματα και τις ιδέες των Ανώτερων Κόσμων.


5. Μην είστε χωριστικός. Η χωριστικότητα δημιουργεί εχθρότητα και εχθρούς. Βαθιά στην καρδιά μας υπάρχει η αρχή της ενότητας. Η χωριστικότητα δημιουργεί μια απωθητική εκπόρευση στη σφαίρα μας.

Αυτοί που σκέφτονται με ενότητα, δρουν για την ενότητα και δημιουργούν για την ενότητα, ελκύουν τις καρδιές αξιόλογων ανθρώπων. Τα εξελιγμένα όντα δεν μπορούν να προσελκυσθούν από σας, αν βαθιά μέσα στην καρδιά σας είστε χωριστικός, εγωιστής και αρνητικός.

Φυσικά τα Ανώτερα Όντα δρουν κάτω από την αρχή της ενότητας. Αν αυτή η αρχή αντιλαλεί μέσα στην καρδιά σας, μπορούν να βρουν έναν τρόπο να συνεργασθούν με σας και να είναι φίλοι σας.


6. Ο φθόνος, η συκοφαντία και η προδοσία παραμορφώνουν την εικόνα σας, ιδιαίτερα στον Λεπτοφυή Κόσμο. Η ασχήμια απωθεί τους φίλους και δεν προσελκύει καινούριους. Στα εσωτερικά βιβλία αναφέρεται ότι ο φθόνος, η συκοφαντία και η προδοσία είναι τα πιο ισχυρά δηλητήρια στο Λεπτοφυή Κόσμο. Η ανώτερη φιλία βασίζεται στην αγάπη, την τιμιότητα και την ομορφιά.


7. Να είστε πάντα αισιόδοξος. Η αισιοδοξία προσελκύει βοήθεια από Ανώτερες Δυνάμεις. Ένας αισιόδοξος έχει περισσότερους φίλους από έναν πεσιμιστή. Η αισιοδοξία είναι η διαισθητική αντίληψη ότι η ανθρώπινη ψυχή είναι νικηφόρα σε όλες τις περιστάσεις. Ο πεσιμισμός είναι η πίστη ότι οι δυνάμεις του σκότους θα υπονομεύσουν τον κόσμο και θα δημιουργήσουν χάος. Με το να είστε αισιόδοξος υπηρετείτε ανώτερες δυνάμεις. Η αισιοδοξία διοχετεύει τις ενέργειες του θάρρους, της τόλμης και του αγώνα, ενώ ο πεσιμισμός διοχετεύει μελαγχολία, αδράνεια και απάθεια.


8. Μην παραπονιέστε ούτε για τη ζωή σας ούτε για τους φίλους ή τη δουλειά σας. Η μεμψιμοιρία είναι ο δολοφόνος του μαγνητισμού. Όποτε παραπονιέστε, χάνετε τη δύναμη να προσελκύετε.

Οι ευγενείς άνθρωποι ούτε καν μιλούν στους κοντινούς τους για τα προβλήματά τους, για να μην προσθέσουν φορτία στο νου και στη ζωή τους. Ευγενείς είναι οι άνθρωποι που σκέφτονται τον άλλον. Οι αρχαίοι συνήθιζαν να λένε, “Μετάφερε τα δικά σου φορτία και αν μπορείς μετάφερε και τα φορτία των φίλων σου· αλλά όσο σου είναι δυνατόν μη φορτώνεις τα δικά σου φορτία πάνω τους”. Μια τέτοια στάση προσελκύει γύρω σας Όντα υψηλού επιπέδου.


9. Μην αισθάνεστε πληγωμένος, όταν οι άνθρωποι σας κουτσομπολεύουν ή σας κακολογούν. Αν ασχολείστε με τις συκοφαντίες τους, χάνετε τη δύναμη του μαγνητισμού σας. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείτε την ελκυστικότητά σας είναι απλώς να χαμογελάτε και να τους ευλογείτε.


10. Ποτέ μην επιθυμείτε τα πράγματα που έχουν άλλοι άνθρωποι – γυναίκα, άντρα, χαλιά, έπιπλα, σπίτι, αυτοκίνητο κ.τ.λ. Η επιθυμία γίνεται ζήλεια και η ζήλεια είναι μια πολύ απωθητική δύναμη.


11. Να ενθαρρύνετε τον αγώνα των άλλων και να τους δείχνετε εμπιστοσύνη. Αυτό προσελκύει φίλους.


12. Αποφεύγετε τη ζήλεια και το αίσθημα εκδίκησης. Αυτά τα δυο πράγματα είναι πολύ αρνητικές δυνάμεις και οι άνθρωποι και τα άλλα όντα δεν μπορούν να ανεχθούν τις μυρουδιές που δημιουργούν αυτά τα δυο αισθήματα.


Η φιλία είναι το έργο της δόμησης του δικτύου επικοινωνίας με τον Κόσμο. Μόνο πλέκοντας το στεφάνι της φιλίας, μπορεί ο άνθρωπος να πραγματώσει το πεπρωμένο της ζωής του.

Η φιλία είναι μια ομορφιά που μεγαλώνει. Καθώς οι άνθρωποι ανθίζουν και αναπτύσσονται, συναντούν τελικά εκείνους με τους οποίους είχαν τις καλύτερες φιλίες στο παρελθόν. Οι αναμνήσεις του παρελθόντος εξαφανίζονται, αλλά ο μαγνητικός δεσμός παραμένει και αυτοί έρχονται κοντύτερα ο ένας στον άλλον, μέχρι που μια μέρα αφιερώνουν τη ζωή τους στο να διαδώσουν ομορφιά, σοφία, πνευματική υγεία, ισορροπία και χαρά.

Οι άνθρωποι κάνουν φιλίες με διαφορετικούς τρόπους. Μερικοί την βασίζουν πάνω σε φυσικά  - υλικά θεμέλια· άλλοι αρχίζουν από το θεμέλιο της εσωτερικής ομορφιάς, του εσωτερικού πλούτου. Αυτοί που την βασίζουν πάνω σε υλικό – φυσικό θεμέλιο αποτυγχάνουν πάλι και πάλι, μέχρι που αρχίζουν να καταλαβαίνουν τις αξίες πέρα από τα φυσικά θεμέλια. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσες φορές αποτυγχάνουν, οι στιγμές της φιλίας συσσωρεύονται και τελικά οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την ανώτερη αξία της φιλίας.



-Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πρόκληση για Μαθητεία




 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα