Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Το αιώνιο λάθος




Εάν σταθείς σαν καλός παρατηρητής που διδάσκεται την αλήθεια, τότε, μέσα σε όλους τους λαούς του κόσμου, σε όλες τις εποχές και τους αιώνες που η ανθρωπότητα διέσχισε, θα συναντήσεις το αιώνιο λάθος, το οποίο κάνουν όλοι οι άνθρωποι. 

Σχεδόν όλοι πράττουν το αιώνιο λάθος. Το αιώνιο λάθος είναι το τρίτο πόδι του τραπεζιού του ψεύδους, το οποίο τώρα με τρία πόδια μπορεί και στέκεται στέρεο μέσα στην ανθρώπινη μικρότητα. Το ονόμασα αιώνιο, γιατί έρχεται μέσα από όλη την παγκόσμια ιστορία της ανθρωπότητας. Ένα λάθος που το πράττουν σχεδόν όλοι, όποιοι κι αν είναι, ό, τι κι αν είναι, είτε απλοί άνθρωποι είτε επιστήμονες είτε πατέρες είτε μητέρες. Το πράττεις κι εσύ συνεχώς. Σχεδόν όλοι μας κάνουμε το αιώνιο λάθος.  

Το αιώνιο λάθος που πράττουν όλοι: Όλοι γνωρίζουν και σου λένε τι να κάνεις εσύ. Όλοι τους ξέρουν τι πρέπει να κάνεις εσύ, για εσένα, για το δικό σου εαυτό, ενώ κανείς τους δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αυτός για το δικό του εαυτό, ούτε έχει φτάσει στην ευτυχία της καρδιάς του, ούτε στην εσωτερική του τελειότητα. Κι εσύ, αντιστρόφως, όποιος κι αν είσαι, γνωρίζεις τι πρέπει να κάνει ο άντρας, η γυναίκα σου, το παιδί σου, ο πατέρας σου, ο στρατηγός σου, ο πολιτικός σου και ούτω καθεξής…  Αυτή είναι η μία όψη του αιώνιου λάθους, η οποία προβάλλεται και την επιζητούμε όλοι μας, αφού όλοι μας ψάχνουμε για πολλών ειδών ΄΄ ειδικούς ΄΄.

Η άλλη του όψη είναι ότι για τη δυστυχία σου και την εσωτερική σου φτώχια φταίνε όλοι οι άλλοι. Έτσι για εσένα φταίει ο πατέρας σου, η γυναίκα σου, ο άντρας σου, ο δάσκαλός σου, ο πολιτικός σου, ο παπάς σου, φταίει το σύστημα, φταίνε οι συγκυρίες, ΄΄ ο καιρός ΄΄ , φταίνε τα πάντα, όλοι και όλα, εκτός από εσένα. Κι αν συμβεί να φταις κι εσύ, φταις λίγο, γιατί περισσότερο φταίνε οι άλλοι. 
Αυτή η πλευρά του αιώνιου λάθους παρασιωπείται συστηματικά από όλους μας γιατί μας αποκαλύπτει τον ΄΄ άλλο ΄΄ μας. Και ποιος είναι ο άλλος μας; Ο άλλος μας είναι το πνεύμα της αντιλογίας.

Μέσα στο τριαδικό ψέμα όλοι κρύπτουν τη μεγάλη αλήθεια: ΄΄ δεν υπάρχει τύχη, δεν υπάρχει ατυχία, δεν υφίσταται το γραμμένο της μοίρας, το κάρμα, το πεπρωμένο, ούτε ισχύει πως όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουμε εμείς ΄΄.

Και παρότι αυτά δεν ισχύουν, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ζουν μέσα σε αυτά, ενώ η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική και έξω από αυτά.

Άνθρωπε, όλη η δημιουργία, όλο το σύμπαν, όλες οι δυνάμεις, επιτρέπουν σε εσένα να έχεις ελεύθερη θέληση. Θέληση ίσον τα γεγονότα της ζωής σου. Και ανάλογα πώς ο κάθε άνθρωπος χρησιμοποιεί τη θέληση του, δημιουργεί, έλκει, μαγνητίζει και τα ανάλογα γεγονότα ζωής. 

Η θέληση είναι το θείο δώρο του Δημιουργού προς τον άνθρωπο, το ανώτατο και υπερβατικό του σημείο, μα δυστυχώς ελάχιστοι άνθρωποι κατορθώνουν να την κρατήσουν ελεύθερη, αγνή και άδολη, από τις επιθέσεις που δέχονται είτε μέσω άλλων ανθρώπων είτε απευθείας από των κατώτερο αόρατο κόσμο.

Άνθρωπε, γεννήθηκες να γίνεις Αγάπη, γεννήθηκες να αγαπάς αιώνια…  κι αν όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνεις εσύ, τότε ας σου το δείξουν με πράξη αγάπης.   

Άνθρωπε, γεννήθηκες να αγαπάς αιώνια…  κι αν όλοι φταίνε απέναντι σου και αν έσφαλαν σε εσένα, τότε εσύ τι πρέπει να κάνεις; Η ενοχή τους δεν απαλλάσει εσένα που δεν κατόρθωσες να είσαι πράξη αγάπης.

Άνθρωπε, το αιώνιο λάθος… φωλιασμένο μέσα στο Είναι σου σε κάνει εχθρό του πνεύματός σου. 


Βιβλιογραφία

Αέναον Φυσικός στο φως 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα