Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Απρίλιος 2014, ο (πολύ) Σκληρός Μήνας


Πρόκειται για την κρίσιμη καμπή της χρονιάς. 

Στις 9 Απριλίου, που ο Ήλιος θα κάνει αντίθεση με τον Άρη στον Ζυγό, είναι μια μέρα που χρειάζεται να έχουμε τις κεραίες ανοιχτές για να παρατηρήσουμε τις κινήσεις των κυβερνήσεων, των ηγετών, των κινημάτων, των....εταιρειών, των θρησκειών. 

Είναι πιθανό η κινητικότητα αυτών των ημερών να δείξει και τις ενδεχόμενες εστίες και αιτίες αναφλέξεων, όταν αργότερα τον Απρίλιο (μεταξύ 20-23 Απριλίου) δημιουργηθεί ο Μεγάλος Σταυρός. 

Εκτός από κλιματολογικά και περιβαλλοντικά γεγονότα είναι πολύ πιθανές ακραίες συμπεριφορές, με γκάμα που εκτείνεται από επικίνδυνη οδήγηση μέχρι έντονες συναισθηματικές συμπεριφορές, απολύσεις, παραιτήσεις από δουλειές, απότομους χωρισμούς, ξαφνικούς έρωτες, δημόσιες διαμάχες, έντονη παρουσία της αστυνομίας, ή εξεγέρσεις, εξωφρενικές δημόσιες δηλώσεις, συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, δυναμικές διεκδικήσεις, ξεσπάσματα. 

Η πραγματικότητα αυτών των ημερών ίσως μοιάζει με ταινία του Ντέιβιντ Λιντς.


Άλλες (πιθανές) επιπτώσεις του Μεγάλου Σταυρού στον Απρίλιο:
Ακραία καιρικά φαινόμενα, ασυνήθιστες συμπεριφορές για καλό ή για κακό, αύξηση εγκλημάτων πάθους, σχέσεις υπό ασυνήθιστη πίεση και ένταση, στρατιωτικές επεμβάσεις, απροσδόκητος θάνατος επιφανών προσώπων –επιχειρηματικών δικαστών ή πολιτικών ηγετών–, αθλητικά επιτεύγματα και τραυματισμοί, αστάθεια στα χρηματιστήρια, άνοδος του χρυσού λόγω πιθανής κρίσης στον κόσμο, επίδειξη αστυνομικής ή στρατιωτικής ισχύος σε μεγάλες διαδηλώσεις.


Και οι θετικές προοπτικές; Καταρχάς φαίνεται ότι αναγκαστικά –προσωπικά και κοινωνικά– θα ξεκολλήσουμε. Η επιθυμία, η ανάγκη, η πίεση να συμβεί κάτι διαφορετικό, η αίσθηση ότι κάτι πρέπει να αλλάξει επιτέλους, δημιουργούν τις συνθήκες για ρίσκο εκεί που προηγουμένως υπήρχε φόβος και δισταγμός.


Ανάσα:
Από τα μέσα του Μαΐου σχηματίζεται ένα Μεγάλο Τρίγωνο μεταξύ Δία/Κρόνου και Χείρωνα σε υδάτινα ζώδια, μεταδίδοντας μια αίσθηση σταθερότητας, ισορροπίας και συνεργασίας.

Η Αμερική την περίοδο του Μεγάλου Σταυρού θα τρανταχθεί (μαζί με ολόκληρο τον κόσμο), ενώ η περίοδος από τα μέσα Μαρτίου 2014 έως τον Μάρτιο του 2015 είναι κρίσιμη. Μην ξεχνάμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά από τρεις φορές (2009, 2010, 2012) «μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης» (ένας συγκλονιστικός ευφημισμός για το τύπωμα χρήματος) δεν έχει ανακάμψει ουσιαστικά, αφού η φτώχεια ανέβηκε σε επικίνδυνα όρια: 37,3 εκ. οι φτωχοί το 2007, 46,9 εκ. το 2010. 

Την προηγούμενη φορά, τη δεκαετία του 1920 που ο διελαύνων Πλούτωνας έκανε σύνοδο με τους πλανήτες στον Καρκίνο (που έχει η Αμερική στο γενέθλιο χάρτη της), το τύπωμα χρήματος κατέληξε στο κραχ του 1929. 

Ταυτόχρονα τα Occupy κινήματα, που θεωρούνται από ισχνή πλειοψηφία ως απλή ενόχληση μέχρι τώρα, πιθανόν να καταφέρουν τη μεταστροφή της κοινής γνώμης υπέρ τους, ή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθούν καινούργια, περισσότερο μαχητικά και συγκρουσιακά. Ένα τρίτο κόμμα δεν είναι απίθανο. Με λίγα λόγια, η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση που ακολούθησαν τις εκλογές του Νοέμβριου του 2012 και τελευταία η τρελή άνοδος της Wall Street θα εξατμιστούν σταδιακά και ολοκληρωτικά το 2014-15.

Το δολάριο δεν θα φτάσει ποτέ τη μεταπολεμική του δύναμη, όπως στο τέλος του Δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Οι άλλες χώρες του κόσμου απορρίπτουν την εκμετάλλευση και την επιρροή της Αμερικής και απαιτούν στη θέση της συνεργασία. Ευτυχώς για τους Αμερικανούς, το ωροσκόπιο της Αμερικής επηρεάζεται έντονα από την Αφροδίτη και τον Δία κι έτσι ποτέ δεν θα πάψει να παίζει ρόλο στην παγκόσμια σκηνή και ποτέ δεν θα πεινάσει. Παρόλα αυτά θα εξαναγκαστεί να χορέψει στο ίδιο ταψί με τον υπόλοιπο πλανήτη, όπως ποτέ πριν. Από τώρα και στο εξής το δίλημμα της Αμερικής είναι σαφέστατο: συνεργασία ή ελεύθερη πτώση.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι επίσης πολύ πιθανόν να ταρακουνηθεί. Ενδέχεται, αποκαλύψεις που έρχονται στο φως να δημιουργήσουν λαϊκή αντίδραση. Επίσης είναι πολύ πιθανό το σπάσιμο των δεσμών της με την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν απότοκο έντονων οικονομικών προβλημάτων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κλυδωνίζεται οικονομικά και η κρίση εντείνεται με έντονες μαζικές αντιδράσεις. Σύντομα: ένα πιθανό αστρολογικό σενάριο είναι η κατάρρευση που θα ακολουθηθεί από μια περίοδο ανασυγκρότησης σε νέα βάση. Να θυμίσω ότι το κινεζικό νόμισμα γουάν εκτόπισε το ευρώ καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά το δολάριο, στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας, ο κύριος πυλώνας της ΕΕ, πιθανόν να θέσει ως στόχο ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών. Θα ενταθεί η τάση επιστροφής στις γερμανικές αξίες, αλλά και η ξεροκέφαλη άρνηση των Γερμανών να δεχθούν διαφορετικές απόψεις και ιδέες άλλων κρατών απαιτώντας την πλήρη συμμόρφωση της Ευρώπης στα μέτρα της. Η Γαλλία ως δεύτερος πυλώνας είναι πιθανόν να αλλάξει τρόπο λειτουργίας ως χώρα, ενώ θα ενταθούν οι συγκρούσεις πολιτών και κυβέρνησης.

Συνήθως χρησιμοποιούμε για την Ελλάδα τον αστρολογικό χάρτη που περιέχει την ημερομηνία της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της στις 3 Φεβρουαρίου 1830. Πολλοί αστρολόγοι χρησιμοποιούν όμως και το χάρτη της 24ης Ιουλίου 1974, που είναι η ημερομηνία της ορκωμοσίας του Κωνσταντίου Καραμανλή μετά την πτώση της χούντας και φαίνεται ότι λειτουργεί ικανοποιητικά ως εργαλείο πρόβλεψης. 

Σε αυτόν το χάρτη, με Ήλιο στον Λέοντα, ο ωροσκόπος της χώρας είναι Καρκίνος στις 13°08 Καρκίνου με τον Κρόνο στις 11°22 και τον Ερμή επίσης στον Καρκίνο. Δηλαδή ο Μεγάλος Σταυρός, που γίνεται έντονος τον Απρίλιο, συμπίπτει με τον ωροσκόπο –κι όχι μόνο– της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει έντονη κρίση, ένα σημείο μηδέν εξαιρετικά δύσκολο και απρόβλεπτο. Το θέμα της πτώχευσης παραμένει ανοιχτό, η πολιτική κατάσταση ρευστή και το μέλλον άδηλο, με ανοιχτή την προοπτική να χάσει την οικονομική στήριξη που της παρέχεται μέσα στο 2014.

Κάποιος αστρολόγος είπε ότι μετά την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερο ο κόσμος μπήκε ξαφνικά στη Ζώνη του Λυκόφωτος. Θυμηθείτε τον αφηγητή στην κλασική τηλεοπτική σειρά και μετά στην ταινία: «Υπάρχει μια πέμπτη διάσταση πέρα από αυτή που γνωρίζει ο άνθρωπος. Είναι μια διάσταση τόσο τεράστια όση και το διάστημα και τόσο αιώνια όση και το άπειρο. Είναι ο χώρος μεταξύ φωτός και σκιάς, μεταξύ επιστήμης και δεισιδαιμονίας και βρίσκεται μεταξύ του βάθους του ανθρώπινου φόβου και της κορυφής της γνώσης του. Είναι η διάσταση της φαντασίας. Είναι η περιοχή που ονομάζουμε Ζώνη του Λυκόφωτος».

* Αν έχεις Ήλιο, ωροσκόπο ή πλανήτες σε Κριό, Καρκίνο, Ζυγό και Αιγόκερο μεταξύ 8°-17° επηρεάζεσαι από τον Μεγάλο Σταυρό, που δημιουργείται μεταξύ Άρη, Δία, Ουρανού και Πλούτώνα το 2014.

i-diadromi

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα