Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ναι γελάσαμε

Ναι γελάσαμε

Το Γέλιο, η χαρά κι ο Ενθουσιασμός Είναι ένα Μυστήριο, σαν όλα τα σημαντικά στην ζωή. Το γέλιο και η ενθουσιώδης στάση ζωής, όπως και όλα τα μυστήρια της ζωής καλύτερα να το βιώσεις παρά να σου πουν τι είναι ή να ακούσεις κάποιον να σου μιλάει γι αυτό. Το γέλιο, την χαρά, τον ενθουσιασμό, την ευγνωμοσύνη ή τα ζεις ή τίποτα. Καλύτερα να μάθεις να κολυμπάς μέσα στο κάθε μυστήριο, παρά να θες να το ανακαλύψεις, να το μάθεις αντί να το απολαμβάνεις. Τότε χάνει την μαγεία, το μυστήριο και κάθε ουσιαστική αξία. Έτσι είναι και ο ενθουσιασμός. Ένα ακόμη κοσμικό μυστήριο.
Ο κατεργάρης όταν κάνει παιχνίδι, γελά με όλα και με όλους, ειδικά με τους σοβαρούς, όχι τους σοβαροφανείς, αυτούς τους αγνοεί είναι απλά βλάκες, αλλά τους αληθινά σοβαρούς. Το γέλιο είναι το εργαλείο του κατεργάρη, του χάους. Είναι το εργαλείο αυτού που ανατρέπει τα χαρτιά του σύμπαντος και ξαναμοιράζει, κι αν παίζεται το παιχνίδι με σημαδεμένα χαρτιά, φροντίζει να είναι τα δικά του.
Ας κάνω μια προσέγγιση του τι είναι το γέλιο, για τον κατεργάρη είπαμε αλλού, αλλά να ξέρεις πως μέσα στα στενά όρια των λέξεων δεν γίνεται. Μόνο η εμπειρία και η ενθουσιώδη διάθεση, σου δείχνει τι είναι, πόσο σημαντικό είναι και τι σου προσφέρει το γέλιο και η χαρά, ο ενθουσιασμός και η ευγνωμοσύνη στην ζωή σου, αν τους επιτρέψεις να υπάρχουν.

Το γέλιο, να υπάρχει πάντα, ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει γύρω σου. Το εσωτερικό γέλιο ή και το εξωτερικό γέλιο κατά περίπτωση.
Είναι μυστικό, μην το πεις πουθενά: Υπάρχει μια κατάσταση που λέγεται ‘ομαδοποίηση’ και μια άλλη που λέγεται ‘διαφοροποίηση’. Ο υγιής πνευματικά άνθρωπος μπορεί να τις ξεχωρίζει και να δρα αναλόγως. Αυτό σημαίνει πως δεν ταιριάζουν όλα με όλα, υπάρχουν διαφορές και ομοιότητες σε κάθε περίσταση ή κατάσταση.
Η διαφοροποίηση είναι μια ανώτερη πνευματική ικανότητα. Δεν μπορείς να γελάς σε μια κατάσταση που δεν είναι αποδεκτό, αλλά δεν υπάρχει λόγος και να κλαίς, μπορείς να γελάς εσωτερικά και εξωτερικά να είσαι σοβαρός όπως αρμόζει στην περίπτωση. Αν και όταν το πετύχεις αυτό, γίνεσαι ο κυρίαρχος, ο κατεργάρης του σύμπαντος, ο ζαβολιάρης.
Με απλά λόγια, σε μια κηδεία δεν γελάς και σε έναν γάμο δεν κλαίς, εκτός κι αν είναι από χαρά. Σε ένα σεμινάριο δεν χαχανίζεις και σε μια χαρούμενη συντροφιά δεν συζητάς με μιζέρια. Στους πελάτες σου δεν λες ανέκδοτα και στον σύντροφο σου δεν λες τα άσχημα που συμβαίνουν στο γραφείο όταν πας να ξαπλώσεις κλπ κλπ Κάθε πράγμα στον καιρό του και στην ανάλογη στιγμή, αλλά και μόνο αν είναι απαραίτητο να ειπωθούν. Ενας ενθουσιασμένος άνθρωπος, είναι ένας Πνευματικός άνθρωπος και στην κατάσταση που βρίσκεται -της χαράς- είναι αδύνατον να αναπαράγει άσχημα γεγονότα, συναισθήματα, κακίες ή δολιοφθορές κι αν βρεθεί στην ανάγκη να το κάνει, επιλέγει τον πιο ανώδυνο και τον διανθίζει, τον εμποτίζει, με τον ενθουσιασμό του.
Ο Ενθουσιασμός το γέλιο ακι η χαρά είναι ευφυΐα, όπως και η διαφοροποίηση των καταστάσεων δείχνει εξυπνάδα και πάνω απ’ όλα δείχνει μια ανέμελη ψυχή. Όποιος ξέρει να γελά, γελά με την ψυχή του και φαίνεται, απολαμβάνει ο ίδιος τα αποτελέσματα της στάσης του και τα σκορπίζει γύρω του.
Ξέρεις γιατί δεν γελούν όλοι με την ψυχή τους; Γιατί δεν έχουν όλοι ψυχή. Η έλλειψη του γέλιου, είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ά-ψυχων. Δεν μπορούν να γελάσουν από την καρδιά τους, γιατί στα άψυχα όντα το τσάκρα της καρδιάς, δεν υπάρχει και το γέλιο είναι υπόθεση καρδιάς. Δεν είναι υπόθεση του νου ο ενθουσιασμός, το γέλιο και η χαρά αλλά της καρδιάς.
Ο Ενθουσιασμός και το γέλιο είναι η διαφορά ανάμεσα στο απλά ζω και στο ξέρω ότι ζω. Ακόμη και στον κόσμο των ζώων το γέλιο είναι συνυφασμένο με συναισθήματα χαράς, ξεγνοιασιάς και ευθυμίας.Τα ‘’κατώτερα’’ ζώα δεν γελούν, κανένα ζώο δεν γελάει, όχι όπως ο έμψυχος άνθρωπος. Το δελφίνι, η φάλαινα, η γάτα, ο γορίλας π.χ όμως γελούν και μάλιστα έντονα.
Το Γέλιο για να υπάρξει χρειάζεται μια ιδιαίτερη ευφυΐα μια πνευματική ανωτερότητα. Σημαίνει πως μπορείς να καταλάβεις την γελοιότητα μια συγκεκριμένης κατάστασης της ζωής. Ακόμη είναι μακράν η πιο έξυπνη η πλέον ιδιοφυής διευθέτηση εμποδίων η παρεξηγήσεων.
Τι είναι λοιπόν το Γέλιο;
Αυτό:
* Σκεφτόμουν γιατί οι άνθρωποι φαίνεται να διαβάζουν πολύ περισσότερο τη Βίβλο καθώς γερνούν. Μετά το βρήκα, ετοιμάζονται για τις εισαγωγικές τους εξετάσεις.
* Ξυπνάει ο άλλος από κώμα ύστερα από 15 χρόνια και βλέπει στην τηλεόραση το Ρετιρέ. Εντάξει, σκέφτεται, κοιμήθηκα λίγο παραπάνω.
* Αν η βενζίνη συνεχίσει να αυξάνεται, βλέπω να πραγματοποιείται το όνειρο κάθε γυναίκας. Ο πρίγκιπας θα έρθει μάλλον με το άλογο.
* Πήρα τηλέφωνο το ταξιδιωτικό γραφείο να κανονίσω τίποτα για το φθινόπωρο.
Γύρος Λατινικής Αμερικής 4.000€
Γύρος Αφρικής 3.500€
Γύρος Ιταλίας 1.500€
Τελικά με βλέπω να τη βγάζω με γύρο απ’ όλα
*Το να είσαι δημοφιλής στο Facebook, είναι σαν να είσαι πλούσιος στην Monopoly
* Το καλύτερο καμουφλάζ για την κυτταρίτιδα, είναι να κάνεις τόπλες.
* Λοίμωξη αναπνευστικού ο Μητσοτάκης, αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Το ‘χε ξαναπάθει το 1672.
* Τώρα που βλέπετε τις Σφίγγες στην Αμφίπολη, φανταστείτε τι μυγοσκοτώστρες είχανε τότε.
* Ήρθε και ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Λογικά ο ανεμιστήρας που είχα ανοιχτό, ήταν από Boeing 747. Δεν εξηγείται αλλιώς.
* Μετά από δύο μήνες έβαλα 50 ευρώ βενζίνη στο αυτοκίνητο και μετά δεν έπαιρνε μπρος. Μάλλον έπαθε εγκεφαλικό από την συγκίνηση.
*Έκανε και e-shop το ΙΚΕΑ. Σκάβεις μόνος σου, περνάς οπτική ίνα, στήνεις τον σερβερ και μετά ψωνίζεις.
*Άμα σαν λαός αγωνιζόμασταν σαν την εθνική μας ομάδα μπάσκετ, δεν θα μπορούσε κανείς να μας κόψει, όχι μισθούς και συντάξεις, αλλά ούτε μια παρανυχίδα.
* Φήμες λένε ότι, η κυβέρνηση σκέπτεται σοβαρά, να απαγορεύσει με νόμο το ice bucket challenge για τους Έλληνες πολίτες, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ!
*Τι είπε ο Μπιν Λάντεν όταν πέρασε έξω από τον πύργο της Πίζας;
-Ερασιτέχνες.
*Τι κοινό έχουν τα κινητά και ο Ολυμπιακός;
-Δεν λειτουργούν στο εξωτερικό.
*Τι κοινό έχει ένας παντρεμένος και ένας ανύπαντρος;
-Και οι δύο νομίζουν ότι ο άλλος πηδαει.
*Γιατί οι εγχειρήσεις της καρδιάς λέγονται μπάϊ πας;
-Διότι άμα δεν πετύχει τότε bye. Πας.
*Γιατί οι Εβραίοι έχουν μεγάλα ρουθούνια;
-Γιατί ο αέρας είναι τσάμπα!
*Μέσα σε ένα αυτοκίνητο βρίσκονται ένας Αλβανός, ένας Ρωσοπόντιος και ένας Πακιστανός. Ποιος οδηγάει;
-Ο μπάτσος!
*Γιατί οι παντρεμένοι είναι πιο παχιοί από τους ανύπαντρους;
-Οι ανύπαντροι βλέπουν τι έχει στο ψυγείο και πηγαίνουν στο κρεβάτι. Oι παντρεμένοι βλέπουν τι έχει στο κρεβάτι και πηγαίνουν στο ψυγείο.
* Γέμισε το Facebook φιλολόγους φέρτε και κανένα μαθηματικό να μετράει τις μαλακίες σας.
* Φήμες λένε ότι έχει προγραμματισθεί το opening του τάφου στην Αμφιπολη με την Lady GaGa live επάνω στα λιοντάρια να τραγουδάει Αλεχάντρο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα