Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Πέντε αιφνίδια και σοβαρά συμπτώματα του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου: Η έγκαιρη αναγνώριση τους θα μπορούσε να σώσει μια ζωήΤο εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η τέταρτη κυριότερη αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε χρόνο περίπου 795.000 άνθρωποι παθαίνουν σε αυτή τη χώρα εγκεφαλικό επεισόδιο. Επίσης το εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελεί τη Νο 1 αιτία αναπηρίας των ενηλίκων 
Δεν είναι πλέον μια ασθένεια μόνο των ηλικιωμένων. Σχεδόν το 20% των εγκεφαλικών επεισοδίων συμβαίνουν σε άτομα ηλικίας κάτω των 55, και κατά την τελευταία δεκαετία, η μέση ηλικία κατά την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου έχει μειωθεί από τα 71 στα 69 έτη. 

Τα πέντε αιφνίδια, σοβαρά συμπτώματα του εγκεφαλικού

• Αιφνίδιο μούδιασμα ή αδυναμία του προσώπου, του χεριού και/ή του ποδιού στη μία πλευρά του σώματος.
• Ξαφνική σύγχυση, δυσκολία στην ομιλία.
• Ξαφνική δυσκολία στην όραση από τη μία πλευρά.
• Ξαφνική, σοβαρή δυσκολία στο περπάτημα, ζάλη, απώλεια της ισορροπίας ή συντονισμού.
• Αιφνίδιος, έντονος πονοκέφαλος χωρίς γνωστή αιτία.
 Είναι σημαντικό να τονίσουμε τις λέξεις «ξαφνική» και «σοβαρή». Οποιαδήποτε από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να συμβεί με ένα  ήπιο, φευγαλέο τρόπο και δεν είναι ανησυχητικό, αλλά αν κάποιο από αυτά έρχεται ξαφνικά και είναι αρκετά σοβαρό, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός εγκεφαλικού επεισοδίου
«Ο  χρόνος είναι εγκέφαλος»
Η αναζήτηση άμεσης ιατρικής φροντίδας από ειδικούς μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της νόσου ή ακόμη και να σώσει μια ζωή.
 Το εγκεφαλικό επεισόδιο απαιτεί άμεση δράση για να βελτιώσει τις πιθανότητες της αναπηρίας και θανάτου. Εκτιμάται  ότι τα δύο τρίτα των επιζησάντων από  εγκεφαλικό επεισόδιο έχουν κάποια αναπηρία.
Η χορήγηση θρομβολυτικών φαρμάκων μπορεί να σταματήσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο σε εξέλιξη ή ακόμη και να αντιστρέψει τις βλάβες. Αλλά το κρίσιμο στοιχείο είναι ο χρόνος. Εάν δοθούν τα φάρμακα εντός τριών ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων, μπορεί να βελτιώσουν  τα αποτελέσματα κατά περίπου 30 τοις εκατό.
.e-cardio

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα