Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Νέος Τύπος Ανθρώπου

Νέος Τύπος Ανθρώπου
γράφει ο 


Η "πρόκληση για τον 21ο αιώνα και ο βαθύτερος στόχος, εντός της 3ης χιλιετίας.

Ένας νέος Θελημικός τύπος Ανθρώπου. Ένας τύπος ανθρώπου προηγμένος, εκλεπτυσμένος και εκπολιτισμένος, σε κάθε επίπεδο.

Έχει αποδειχθεί πολλάκις πως ο Άνθρωπος, συνειδητά και με ισχυρή θέληση, μπορεί να κατορθώσει τα πάντα. Μπορεί μέχρι και να μεταμορφώσει τον Εαυτό του, αλλά και τη φύση του την ίδια, κατά βούληση, κόντρα ακόμα και σε αυτά τα πανίσχυρα Ένστικτα που τον βασανίζουν εις τους αιώνες. Το παρόν άρθρο δύσκολα θα γίνει κατανοητό, αλλά ο γραφών είναι πεπεισμένος πως μόνο η αξιακή πυξίδα που θα τεθεί εδώ, μπορεί να θεμελιώσει μια κάποια ελπίδα ίασης των ανίατων και αιώνιων προβλημάτων του ανθρώπου. 

Ποια είναι τα αιώνια και διαχρονικά προβλήματα του Ανθρώπου; Η διχόνοια και ό,τι γεννάει τη διχόνοια. Ό,τι γεννάει διχόνοια είναι γέννημα της φθοράς και του θανάτου, άρα υπηρετεί την έμφυτη ροπή του ανθρώπου προς το Θάνατο και τη νομοτελειακή του βιολογική συντριβή. Ο διαχρονικός αγώνας του ανθρώπου δεν είναι να τιμάει θεούς και ιδανικά προγόνων ή ένα κάποιο πολίτευμα ή πολιτειακό σύστημα. Όλα είναι καταδικασμένα σε αποτυχία και φθορά εάν δεν έχουν ως παρανομαστή την υπέρβαση του ανθρώπου σε κάθε τομέα κι αυτό θα επιτευχθεί μόνο με παιδεία και διάπλαση του κάθε ενός ξεχωριστά.

 Για παράδειγμα, ο ανθρωπο-πρότυπος του Ιησού Χριστού, ως ανθρώπου πράου, που δεν επιδιώκει αλλά και απεχθάνεται τον πλουτισμό, που μοχθεί για να βοηθήσει όπως και όπου μπορεί τους συνανθρώπους του, που δε δέχεται να απαντήσει στα ραπίσματα των εχθρών του, που ακόμα και το άδικο το υπομένει στωϊκά και υπομονετικά για το χατήρι των ιδανικών που πρεσβεύει, είναι ένα ιδανικό ανθρωπο-πρότυπο. Το ανθρωπο-πρότυπο του Ιησού Χριστού δεν έχει σε καμία των περιπτώσεων σχέση με τη θρησκεία ή τις αιρέσεις που δημιουργήθηκαν στο όνομά του. Γίνεται αναφορά καθαρά στο πρόσωπό του και όχι στους πιστούς του, αναφορά ενός διδασκάλου και φιλοσόφου φωτισμένου, από τους διαφόρους που έχουν περπατήσει στη Γη ανά τους αιώνες. Αντίστοιχα, το ανθρωπο-πρότυπο του Σωκράτη και το αθάνατο ήθος που τον συνόδευσε ακόμη και μέχρι το Θάνατο... Τι μας διδάσκουν τα ανώτερα πρότυπα πνευματικών ανθρώπων; Στην ακριβώς αντίθετη θέαση, τι μας δίδαξε ο ανώτερος πολεμιστής και στρατηγός όλων των αιώνων και όλων των εποχών, ο Μέγας Αλέξανδρος; Τι προσπάθησαν και τι προσπαθούν να διδάξουν με το βίο τους όλοι εκείνοι που εμείς θαυμάζουμε και λατρεύουμε;

Υπάρχουν πολλοί διανοητικά τεμπέληδες στην κοινωνία - η πλειοψηφία των ανθρώπων, άσχετα πεποιθήσεων - που είτε από άγνοια, είτε από βόλεμα, ισχυρίζονται με παθιασμένο ή και πολλές φορές φανατισμένο ύφος και τρόπο, πως ο άνθρωπος δε μπορεί να αλλάξει και ότι κάθε προσπάθεια αλλαγής είναι ουτοπία. Κάθε άνθρωπος είναι κλεισμένος στον μικρόκοσμό του ή σε όσα έχει επιλέξει να ακολουθήσει ή σε ό,τι αντίστοιχα τον έχει επιλέξει. Δε μπορείς να έχεις υψηλές ή και ελάχιστες απαιτήσεις από τέτοιους ανθρώπους, ή μήπως μπορείς; Αν δεν έχουμε διαρκώς απαιτήσεις από τον εαυτό μας, πως θα κατορθώσουμε το οτιδήποτε; Αν κάτι θα πρέπει να μας διέπει, αυτό θα πρέπει να είναι ασταμάτητος και αδιάκοπος Αγώνας για το καλύτερο και αυτοεξέλιξη, κόντρα σε όλους και όλα αν απαιτηθεί. 

Η νοοτροπία πως "αυτά" είναι για λίγους κι όχι για την ευρεία μάζα, θα πρέπει να πάψει να υφίσταται, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δε μπορεί να επιβληθεί, γι' αυτό θα πρέπει να περιμένουμε, όσες γενιές κι αν απαιτηθούν, έως ότου οι άνθρωποι θεληματικά ακολουθήσουν μια εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία συλλογικά και ατομικά, απ' ότι έχουν συνηθίσει ως σήμερα. Η ευρεία μάζα πρέπει να βομβαρδιστεί με γνώση και να βομβαρδίζεται με γνώση διαρκώς έως ότου της συνειδητοποιηθεί κάποια στιγμή, πως οφείλει να ακολουθήσει ένα άλλο μοντέλο και πυξίδα ανθρώπου και πως αυτό είναι προς το πραγματικό της συμφέρον. Άλλο όμως βομβαρδισμός γνώσης κι άλλο προσυλητισμός. Εάν θέλει ο Άνθρωπος να μεταμορφωθείς έχει καλώς. Αν όχι, πρόβλημά του. Δεν έχει καμία πραγματολογική αξία να προσπαθήσεις να επιβάλλεις το οτιδήποτε στον άνθρωπο κι όσοι σκέφτονται με λογισμικό επιβολής των πεποιθήσεών τους, σκέπτονται με τρόπο εχθρικό προς την ανθρωπότητα και το κοινωνικό σύνολο.Είναι εχθροί της ελευθερίας και της εξέλιξης. Είναι όμοιοι με τα θρησκευτικά και εξουσιαστικά Ιερατεία, που αιματοκύλησαν και λοβοτόμησαν τις κοινωνίες. Από τη στιγμή όμως που κάποιος ελεύθερος άνθρωπος, βρεθεί σε θέση ισχύος και εξουσίας, οφείλει στο Δίκαιο και τα ιδανικά του, να επιβάλλει το δίκαιο ακόμα κι αν η μάζα τον πολεμήσει και επαναστατήσει. Οφείλει, γιατί το δίκαιο, όταν βρίσκει την ευκαιρία, ακόμα και κόντρα και σε αυτήν την σπουδαιότατη και ιερή Ελεύθερη Βούληση, να επιβάλλεται και να ποιεί το Θέλημα προς το συμφέρον και το κοινό καλό.

Τι θα ήταν δίκαιο για παράδειγμα; Η κατάργηση όλων των θρησκευτικών ιερατείων και το κλείσιμο όλων των ναών όλων των θρησκειών ως αιτία διχόνοιας και μίσους μεταξύ των ανθρώπων διαχρονικά και ως προδοσία ανθρώπου προς άνθρωπο, εις το όνομα αοράτων δυνάμεων, υπαρκτών και μη - αδιάφορο. Ο καθένας μπορεί να λατρεύει ό,τι θέλει στο σπίτι του και να μετατρέψει την οικεία του ναό του Θεού του, αν το επιθυμεί. Δε θα πρέπει όμως να επιτρέπεται σε κανέναν να επιβάλλει κάτι αντιανθρώπινο που θα προκαλέσει απώλεια και φθορά της ανθρώπινης εξέλιξης, ακόμα κι αν αυτό το ζητάει η ευρεία πλειοψηφία. Θα πρέπει για παράδειγμα, να τιμωρείται αυστηρά κάθε πράξη βίας ανθρώπου σε συνάνθρωπό του. Αυστηρά και παραδειγματικά, ούτως ώστε, αν όχι από παιδεία και συνειδητότητα - μέχρι μια νέα παιδεία να διαμορφώσει νέες γενιές εκπολιτισμένες - έστω να φοβάται την ποινή και τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης. Θα πρέπει μια Δίκαιη και προσανατολισμένη στην πρόοδο κοινωνία, να επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων, όχι με εξίσωση των δυνατοτήτων των ανθρώπων όπως συμβαίνει σήμερα, με αποτέλεσμα τη μετριότητα και την προς τα κάτω εξίσωση όλων, με αποτέλεσμα την ανίατη βλακοκρατία της εποχής, αλλά με παροχή ίσων ευκαιριών και άκρατης ευελιξίας για προσανατολισμό και ανάπτυξη.

Δε θα πρέπει να λατρεύονται πρόσωπα, αλλά ιδέες και ιδανικά. Δε θα πρέπει να λατρεύονται παλαιές ιστορικές εποχές, αλλά να προσανατολιζόμαστε στο αύριο, αφουγκραζόμενοι μονάχα τα θετικά απ' όλα τα σπουδαία μυαλά του απώτατου παρελθόντος, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τα χαρακτηριστικά που δεν αρμόζουν στον εξελιγμένο άνθρωπο του παρόντος και του μέλλοντος. Δε θα κρατήσουμε για παράδειγμα, την εγωπάθεια και την εμφυλιακή διαρκή σύγκρουση των Ελλήνων της εποχής των πόλεων-κρατών. Θα πρέπει να την καυτηριάζουμε και να την έχουμε ως σημείο αναφοράς, ως προς τις παθογένειες του ανθρώπου.
Τέλειος δεν είναι ο διαχρονικός Έλληνας ή Ελληνόφωνος, κάθε άλλο μάλιστα. Τέλειος είναι μονάχα ο Ελληνισμός, ως μηχανισμός και ως πνεύμα, που ωθεί σε αδιάκοπη και διαρκή εξέλιξη και υπέρβαση. Ο Ελληνισμός είναι "φόρμουλα" εξέλιξης κι όχι "πρότυπο" ανθρώπου. Η φόρμουλα του Ελληνισμού μπορεί να εξελίξει τον άνθρωπο σε σημείο τέτοιο που αυτός, μετά από κόπο και αγώνα, να καταστεί θεός. Το είχαν πετύχει αυτό οι αρχαίοι Έλληνες; Σίγουρα όχι. Είχαν όμως φτάσει σε σημείο τέτοιο, ακόμα κι αν εκείνοι δε το αντιλήφθηκαν - είναι αδύνατον να το αντιλήφθηκαν -, να θέσουν τα θεμέλια εκείνα που απαιτούνται, όπου μια μελλοντική γενιά ανθρώπων θα το πετύχει. Νενίκηκα σε Σολομών, αναφώνησε ο Ιουστιανινός μόλις ολοκληρώθηκε η Αγία Σοφία στην Νέα Ρώμη. Νενίκηκα σε Πλάτων, Ηράκλειτε, Σωκράτη, Αναξαγόρα, Επίκουρε, Πρόκλε, θα αναφωνήσει εκείνος ο οποίος θα δει να πραγματώνεται το Όραμα μιας εξελιγμένης ανθρωπότητας, πνευματικά και τεχνολογικά. 

Τι το συμφέρον βρίσκει ο άνθρωπος στην βιολογική βία και γιατί θεωρεί πως έτσι λύνει τις διαφορές του σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ενώ επί της ουσίας μονάχα διαιωνίζει μίσος, πόνο και οδύνη, ενώ το αποτέλεσμα αυτού είναι καταστροφή και χάος; Ό,τι εδράζεται στη φύση μας είναι και η αιτία της αιώνιας καθηλώσεώς μας στο επίπεδο του ζώου κι αυτό θα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να το ξεπεράσουμε ή να το χρησιμοποιήσουμε στην εξελικτική μας προσπάθεια. Εάν δε μπορεί η ανθρωπότητα να ξεπεράσει το θηρίο μέσα της, τότε θα πρέπει να το χειραγωγήσει και να το αξιοποιήσει. Θα πρέπει να διοχετεύσει το θηρίο ελεγχόμενα σε δρόμους εκτόνωσής του, οι οποίοι δε θα είναι επιβλαβής για την κοινωνία και την εξέλιξη ατομική ή συλλογική.

Η βία είναι ροπή προς θάνατο και όλα τα βιολογικά όντα είναι ερωτευμένα με το Θάνατο. Πως ανακόπτεις μια τέτοια ενστικτώδη ορμή; Μπορούμε να την ανακόψουμε; Σίγουρα όχι. Το μόνο που μπορούμε και το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να τη διοχετεύσουμε και να της προκαλέσουμε εκλεπτυσμό. Να είσαι βίαιος και φετιχιστής στο σεξ, ως παθητικός και ενεργητικός δέκτης και έτσι να εκτονώνεσαι, πάντα μέχρι κάποιου ευδιάκριτου ορίου. Να είσαι αθλητής και να εκτονώνεις το νεύρο σου αντίστοιχα στον αθλητισμό, αλλά όχι για να μπορείς να δρας με τελειότερη βιαιότητα στον συνάνθρωπο σου. Θα πρέπει όλα τα επίγεια προβλήματα να διδαχθούν οι άνθρωποι να τα λύνουν με διάλογο, όσο χρονοβόρο κι αν είναι αυτό ή αν δεν είναι δυνατόν με διάλογο να επιλυθούν, τότε με αποδοχή και αναμονή ίασης από το χρόνο, ενάντια στα ένστικτα οργής και εκδίκησης που μπορεί να μας διακατέχουν.

Θα πρέπει η δικαιοσύνη του αύριο να επιβάλλει αυστηρές ποινές και τιμωρίες στην παραμικρή χρήση βίας εντός κοινωνίας, είτε από κυβερνόντες και αντιπροσώπους προς τη μάζα, είτε μεταξύ των ανθρώπων. Δεν είναι δυνατόν να υφίσταται μια εχθρική κυβέρνηση στην εξουσία, εχθρική προς το λαό και την καλυτέρευσή του και να αποδέχεται παθητικά η μάζα την αδικία αυτή και να επιβάλλει η εξουσία τη δική της βία και τρομοκρατία ως μόνη αποδεκτή. Ή όλοι ή κανένας, θα πρέπει να είναι το moto του μέλλοντος. Ή δε θα πεινάει κανείς ή όλοι ας πεινάσουν. Ή όλοι θα έχουν οικεία και σπίτι δικό του ή κανένας να μην έχει.

Ο Άνθρωπος, από το μοτίβο εκμετάλλευσης ανθρώπου προς άνθρωπο που ισχύει εδώ και χιλιετίες, θα πρέπει να προσανατολιστεί στη συνύπαρξη και την αγαθή συνεργασία κόντρα και στην ίδια του την φύση αν χρειαστεί. Δε χωράει δικαιολογία σε κάτι τέτοιο, γιατί αφορά την ίδια την εξέλιξη του ανθρώπου και ό,τι αφορά την εξέλιξη του ανθρώπου και το συμφέρον της, αφορά και την πλανητική υγεία και ευημερία. Ό,τι αφορά την ευημερία του ανθρώπου, αφορά την ίδια την επιβίωσή της μακροπρόθεσμα. Οπότε είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς με αυτό, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ακόμα κι αν σου επιβληθεί με τη "βία", άπαξ και επιλέξεις κάποτε έναν εκπρόσωπο μιας τέτοιας ατραπού να σε κυβερνήσει.

Επειδή οι προκλήσεις είναι πολλές και καθημερινές και θα ήταν δύσκολο - έως αδύνατο - να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο σε πλανητικό επίπεδο, άπαξ και συμβεί αυτό σε μια μικρή πολιτεία ή περιοχή του πλανήτη και έως ότου η λογική αυτή εξαπλωθεί παντού, τότε θα πρέπει τα βιαιότερα μέλη της κοινωνίας να αποτελέσουν τον στρατό εκείνον που θα προστατέψει τα ιδανικά και αυτή την κοινωνία εναντίων όσων θα την επιβουλεύονται εντός και εκτός των τοιχών. Ακόμα και ο άγριος άνθρωπος, ο άξεστος, ο άνθρωπος του χθες, θα πρέπει να πολεμάει υπέρ του Νέου Τύπου Ανθρώπου, γιατί είναι προς το συμφέρον των παιδιών του να επιβληθεί και να καρποφορήσει.

Όταν επιβάλλεις το σωστό και το δίκαιο, τότε πρακτικά εκπολιτίζεις και εξευγενίζεις. Ακριβώς αυτό έπραξε και ο Μέγας Αλέξανδρος κόντρα σε Έλληνες και βαρβάρους. Δεν ανήκει σε εμένα ή σε οποιονδήποτε το σωστό και το δίκαιο και η αλήθεια. Υπάρχει στη σφαίρα των ιδεών και περιμένει τον κάθε έναν από μας να κατορθώσει να την αγγίξει και να την "δει". Απαιτεί κόπο, ευφυΐα, μηδενικό εγωισμό προς αυτή την προσπάθεια και αγάπη για την ανθρωπότητα.

Όποιος αγαπάει παιδεύει. Η αγάπη δεν είναι μόνο αγκαλιά και χάδια, αλλά χαστούκι και ράπισμα εάν απαιτηθεί και δυστυχώς απαιτείται συχνά.

Δεν είναι δυνατόν η ανθρωπότητα να ανεχθεί κοινωνικές ανισότητες πλουσίων και φτωχών ή ανομήματα όπως των σύγχρονων κοινωνιών. Δεν είναι δυνατόν ένας μόνο άνθρωπος να έχει πλούτο όμοιο με το ΑΕΠ κρατών. Δεν είναι δυνατόν η τεχνολογία και η εξέλιξη να μην υπηρετούν το σύνολο της ανθρωπότητας και της κοινωνίας, αλλά την αχόρταγη όρεξη των εταιρειών για πλουτισμό. Δεν είναι δυνατόν η σύνεση και η ορθή σκέψη να βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι στις αποφάσεις και τις πράξεις των ανθρώπων. Δεν είναι δυνατόν η παιδεία, η ανύπαρκτη παιδεία του σήμερα που καταστρέφει τους εγκεφάλους των ανθρώπων, να μη διδάσκει στον κάθε άνθρωπο τοπως ναι, είναι δυνατόν να εξελιχθεί η ευφυΐα και η σκέψη, πόσο μάλλον δε, να μη διδάσκει καν κριτική σκέψη. Δεν είναι δυνατόν ένα ανώτερο πολιτισμικά κράτος ή Έθνος, να επιτρέπει σε κατώτερα πολιτισμικά Έθνη να μολύνουν ή να συμβιώνουν και να απειλούν την ομαλότητα και την εξέλιξη της κοινωνίας. Θα μπορούσε κανείς να πει, πως σήμερα, κανένα Έθνος στη Γη δε θεωρείται ανώτερο και εξελιγμένο και άδικο δεν θα είχε. Οπότε ας το θέσουμε διαφορετικά. Δεν μπορεί, άπαξ και εφόσον όλα αυτά τα "ουτοπικά" και άκρως αναγκαία για την επιβίωση και μακροημέρευση του ανθρώπου που περιγράφω, γίνουν κάποτε πραγματικότητα, να επιτραπεί σε οποιονδήποτε να μολύνει και να απειλήσει το εγχείρημα με το πρόσχημα και στο όνομα τάχα δικαιωμάτων ανύπαρκτων. Το μόνο δικαίωμα που έχει κανείς είναι το δικαίωμα του να είναι ελεύθερος και απαλλαγμένος από τις παθογένειες που έχουν σακατέψει τις ζωές των ανθρώπων διαχρονικά και σε όλα τα Έθνη. Από εκεί και ύστερα, κάθε ένας μας υποχρεούται να υπηρετεί το συλλογικό καλό και να σκέφτεται την πορεία του γένους των ανθρώπων κι όχι το εφήμερο τίποτα που έχει διδαχθεί ο άνθρωπος να αναλύει εις τους αιώνες.

Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να διδαχθεί πως σε όλο του τον βίο είναι αναγκασμένος να υπηρετεί την ανθρωπότητα και τον συνάνθρωπό του. Πως θα το κάνει αυτό; Με το να εξελίσσεται διαρκώς και διαρκώς να γίνεται καλύτερος σε κάθε τομέα. Συμπεριφοράς, γνώσεων, παιδείας, αγωγής, ήθους. Διαρκώς, ασταμάτητα, να εξελίσσεται στις έμφυτές του ικανότητες και ελεύθερα και θεληματικά να τις εκπληρώνει. Μια εξελιγμένη πολιτεία πράγματι Ανθρώπων κι όχι εκφυλισμένων πιθήκων όπως είναι σήμερα, οφείλει να του εξασφαλίσει όλα τα μέσα εκείνα που θα του επιτρέψουν να τα πραγματώσει.

Τι μας δίδαξε ο Μέγας Αλέξανδρος;

Μας δίδαξε πως πρέπει όλα τα Έθνη να είναι ενωμένα και υποταγμένα στον ανώτερο ηθικό και αξιακό κώδικα, θέλουν δε θέλουν. Δηλαδή μας δίδαξε πως η ανθρωπότητα θα πρέπει να υποτάξει τα εφήμερα θέλω και επιθυμίες της, έναντι της εξέλιξής της. Της εξέλιξής της σε πνευματικό και τεχνολογικό-επιστημονικό επίπεδο. Καθολική και συνολική παιδεία σε όλη τη Γη όμοια και κοινή, που θα διδάσκει τους καρπούς των ανωτέρων πνευμάτων και ιδεών. Καθολική και συνολική αγωγή όλων και υποταγή όλων σε αυτό το αξιακό κριτήριο, οφείλει να είναι ο στόχος και η θέληση όλων μας.

Άνθρωπος που υπηρετεί θεούς και δαίμονες έναντι των συνανθρώπων του, θα πρέπει να χαρακτηρίζεται σαν εχθρός της ανθρωπότητας και πράγματι μισάνθρωπος. Άνθρωπος που πάνω απ' το κοινό καλό βάζει αόριστες και ανόητες πεποιθήσεις όπως είναι η προγονολατρεία, θα πρέπει να στιγματίζεται ως ανόητος και βάρβαρος. Οι πρόγονοι δεν υπήρξαν για να τους λατρέψουμε, ούτε κάθε λαός ξεχωριστά να λατρεύει τις αιματηρές ιστορίες και συγκρούσεις των προγόνων του. Οι πρόγονοι και η ιστορική διαδρομή του ανθρώπου, με τα άπειρα εγκλήματα και σφάλματα, αλλά και τα φωτεινά μυαλά και τις εξαιρέσεις της, υφίσταται για παραδειγματισμό και προς γνώση και κατανόηση και σίγουρα όχι για λατρεία, υμνολογία και διαιώνιση των λαθών.

Πρέπει να τελειώνουμε με όσα μας κρατάνε δέσμιους στο Θάνατο και την αγριότητα, όχι για κάποια μεταθανάτια ζωή και μεταθανάτιο επίπεδο ύπαρξης, αλλά για να γιατρέψουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τον άνθρωπο της γης.Μπορεί ο άνθρωπος να παρατείνει το θνητό του βίο; Οφείλει να το κάνει πράξη και όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτό το δώρο, αν το επιθυμούν. Μπορεί ο άνθρωπος να τελειοποιήσει τις μεθόδους ίασής του και να εξαλείψει κάθε ασθένεια; Οφείλει άμεσα να το κάνει για όλους, δίχως διακρίσεις και συσχετισμούς. Αν κάποιος είναι αξιότερος του συνανθρώπου του, αυτό πρέπει να μετράται σε πνεύμα, προσφορά και διάνοια και όχι σε κατώτερης ποιότητας αξιακά κριτήρια.

Θα έπρεπε, για παράδειγμα, ήδη να εχουν απελαθεί όλοι οι Ισλαμιστές από τη χώρα ή να τους δοθεί η ευκαιρία να δεκτούν και να αποδεκτούν μια παιδεία αντάξια ανθρώπων που θα τιμάει και θα ποιεί ανθρώπους. Τι θα πει "σέβομαι τη διαφορετικότητα"; Σέβομαι την ελευθερία σου και πεθαίνω για το δικαίωμα του να είσαι ελεύθερος, αλλά ελευθερία δε σημαίνει χάος και αναρχία ούτε φυσικά και το να αποδέχεται κανείς ό,τι σκλαβώνει, προσυλητίζει και σκανδαλίζει τις έννοιες της Ελευθερίας. Στους εχθρούς της ελευθερίας ναι, οφείλεις να γίνεις αμείλικτος αν απαιτηθεί ή αν δεχθείς ισχυρές προκλήσεις. Πράγματι ελεύθερος είναι ο αυτοκράτορας που ελέγχει, κυριαρχεί και υποτάσσει το εφήμερο έναντι του αιώνιου και δένει τον εαυτό του έναντι του αιώνιου και του κοινού καλού. 

Ποιος ο λόγος να υφίσταται η ανθρωπότητα στο πρόσωπο των γαλαξιών και της ύπαρξης, αν είναι να μολύνει και να διαιωνίζει διαρκώς, τη ζωώδη της φύση; Πρώτα είσαι Άνθρωπος και μετά Ελλήνας, Τούρκος, Γερμανός, Εβραίος κ.ο.κ.. Πρώτα είσαι Άνθρωπος και οφείλεις να μάθεις να σκέφτεσαι και να λειτουργείς πανανθρώπινα. Τι θα πει παγκοσμιοποίηση στηριζόμενη στο εμπόριο και την οικονομία; Άρα παγκοσμιοποίηση που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και τη δολιότητα; Είναι πασιφανές πως η παρούσα σύγκλιση των λαών συμβαίνει για το κέρδος και την ευημερία συγκεκριμένων ανθρώπων ή συγκεκριμένων Εθνών. Πόση λογική ή δικαιοσύνη κρύβει αυτή η ζοφερή πραγματικότητα;

Δε θα έπρεπε καν να απασχολεί την κοινωνία ο σεξουαλικός προσανατολισμός των ανθρώπων. Ούτε να προβάλλεται, ούτε και να απασχολεί το πως εκτονώνεται ο καθένας στην προσωπική του ζωή. Θέλει κάποιος να είναι bisexual; Ας είναι. Θέλει κάποιος να είναι μονογαμικός; Ας είναι. Θέλει κανείς να είναι πολυγαμικός; Ας είναι. Θέλει κανείς να είναι ομοφυλόφυλος ή έτσι τον όρισε η φύση του; Πάλι ας είναι. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει κοινωνική δικαιοσύνη σε τέτοιο επίπεδο, που ούτε καν θα τολμάει κανείς να ασχολείται με τον προσωπικό βίο κάποιου ανθρώπου ή με το πως επιλέγει να εκφράζεται σεξουαλικά. Αντίστοιχα όμως, ο κάθε πολίτης οφείλει να σέβεται και να υπακούει στην πολιτεία, στις θεμελιακές της αξίες και να μοχθεί διαρκώς στο να γίνεται καλύτερος, αλλιώς γίνεται βαρίδι και εμπόδιο στη συλλογική εξέλιξη. Τι σημαίνει πραγματολογικά αυτό; Εάν δεν είσαι άξιος και ικανός να γίνεις πατέρας ή μητέρα αντίστοιχα, οφείλεις να το δηλώσεις και τα παιδιά σου - αν τυχόν τεκνοποιήσεις - να περάσουν στην αγκαλιά της πολιτείας και εκείνη ύστερα να τους παρέχει τα πάντα. Παράλληλα, όλοι θα πρέπει να περνάνε από επιτροπές ιατρικές πριν κάνουν παιδιά για την καλυτέρευση της βιολογικής ποιότητας των ανθρώπων. Μπορούμε και οφείλουμε να εξαλείψουμε τις ασθένειες από την κοινωνία μας. Τι θα πει "ο θεός το απαγορεύει"; Ποιος όρισε θεό πέρα από τον ίδιο τον άνθρωπο και το συλλογικό του καλό; Τι θα πει "ο θεός σε όρισε κυρίαρχο της φύσης"; Οφείλεις να σέβεσαι τη φύση και να την προστατεύεις. Οφείλεις να ευλογείς και να ευχαριστείς τη φύση για όλα όσα σου παρείχε και όλα όσα σου παρέχει και να μοχθήσεις να τη γιατρέψεις. Οφείλει η σύγχρονη τεχνολογία να προσανατολιστεί σε εντελώς νέους δρόμους απ' ότι γίνεται σήμερα.

Τι θα πει άθεος ή άθρησκος; Είναι πραγματικά αδιάφορο το τι είσαι και το τι πιστεύεις, εφόσον αυτό που πιστεύεις, δε μολύνει το συλλογικό καλό και το συλλογικό λογισμικό σκέψης και προσανατολισμού του ανθρώπου προς καλυτέρευση του βίου και των παθογενειών του. Πιστεύεις στο Θεό. Χρειάζεσαι ιερατεία; Αλήθεια τα χρειάζεσαι ; Η κοινωνία σίγουρα δε τα χρειάζεται φίλε μου. Ασχολείσαι με την μαγεία. Μπράβο. Τη χρησιμοποιείς για να επιβληθείς ή να κερδίσεις περισσότερα από τους συνανθρώπους σου; Λυπάμαι, αλλά η ίδια η κοινωνία, με τις δομές και τις αξίες της, θα ακυρώνει αυτόματα όλες σου τις μαγικές προσπάθειες. Κάνε ό,τι θέλεις, αλλά οι γραπτοί και άγραφοι νόμοι δε θα σου επιτρέπουν να αλλοιώσεις την κοινή πορεία κι αν έστω το προσπαθήσεις, η κοινωνία θα αντιδράσει άμεσα και απόλυτα σε μια τέτοια απειλή.

Οι επιθυμίες σου θα πρέπει να διδαχθείς να προσαρμόζονται στο κοινό καλό, γιατί το Θέλημα δε γίνεται να πηγαίνει κόντρα σε αυτό. Δε θα σου απαγορευτεί τίποτα στον μικρόκοσμό σου. Φάε, πιες, όσο θέλεις ή για να το θέσω καλύτερα, όσο επιθυμείς. Για όσο αντέχεις. Θα έχεις όλο τον ελεύθερο χρόνο που απαιτείται προκειμένου να διασκεδάσεις, να αγαπήσεις, να ερωτευτείς, να ταξιδέψεις μα και όλα τα εφόδια σε παιδεία και κοινωνικές παροχές προκειμένου να εξελιχθείς και να κάνεις ό,τι πράγματι αγαπάς και για ό,τι πράγματι θέλεις να γίνεις στο πέρας της βιολογικής σου ζωής.

Κάνεις κάτι που ανακόπτει την κοινή συλλογική πρόοδο; Φέρεσαι σαν καρκίνος προς την κοινωνία; Λυπάμαι, αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει επιτρεπτό. Φέρεσαι βίαια σε κάποιον συνάνθρωπό σου ενώ εκείνος δεν το επιθυμούσε; Παραδειγματική η τιμωρία που θα πρέπει να βιώσεις. Είπες ψέμματα προκειμένου ο συνάνθρωπός σου να αδικηθεί και να τιμωρηθεί άδικα; Μέχρι και ορούς αλήθειας θα χρησιμοποιήσουμε αν απαιτηθεί, για να ανακόψουμε αυτή σου τη μιαρή συνήθεια του να ψεύδεσαι, αν η παιδεία αποτύχει να σε διδάξει να είσαι άμεσος και ειλικρινής και να μη φοβάσαι να αναλαμβάνεις την πλήρη ευθύνη των πράξεών σου.

Γιατί να φοβάσαι τα ρομπότ και την τεχνολογική εξέλιξη; Θα σε ξεκουράσει η σύγχρονη τεχνολογία και θα έχεις άπειρο χρόνο να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να μεταμορφωθείς. Η τεχνολογία μόνο θετικά μπορεί να σου προσφέρει αρκεί να διδαχθείς να μην είσαι σκλάβος της, αλλά κύριος και αφέντης της. Πάψε να αντιδράς στην εξέλιξη. Μόνο αυτή θα σε εξευγενίσει.

Είσαι αγενής και δε σέβεσαι τον συνάνθρωπό σου; Φυσικά και ο σεβασμός κερδίζεται, αλλά και η ευγένεια πρέπει να διδάσκεται.

Είσαι κατίνα και κουτσομπόλης αντί να διοχετεύεις τα όνειρα και τη σκέψη σου σε κάτι θετικό και γόνιμο; Λυπάμαι, αλλά η εκπαίδευσή σου θα διαρκέσει τόσο, προκειμένου να προσαρμοστείς στα νεά δεδομένα. Ή θα νικήσεις τη φύση σου ή η φύση σου θα σε καταδυναστεύει στο διηνεκές.

Όλοι οι βαρόνοι του χρήματος θα πρέπει να εκτελεστούν προς παραδειγματισμό την πρώτη κιόλας μέρα που θα επικρατούσε μια τέτοια πολιτεία. Είσαι κάποιος που κατέχει τόσο πλούτο και τόση ισχύ και αντί να μοιράσεις τα υπάρχοντά σου κάθεσαι και το παίζεις θεός και εκμεταλλεύεσαι τον διπλανό σου; Ποιός νομίζεις ότι είσαι;

Είσαι ναρκωμανής; Μα δεν θα υπάρχουν ναρκωτικά. Είσαι αλκοολικός και είσαι κάτω των 20; Αυτό θα απαγορεύεται δια ροπάλου. Είσαι καπνιστής και είσαι πάλι κάτω των 20; Πάλι απαγορεύεται δια ροπάλου διότι πριν τα 20 σου χρόνια δεν θεωρείσαι άξιος και έτοιμος να αναλάβεις την πλήρη ευθύνη των πράξεών σου και της ζωής σου και θα μάθεις να υπηρετείς και να υπακούς τους συλλογικούς κανόνες της κοινωνίας. Όχι της σημερινής σαθρής κοινωνίας, που αν έχεις λίγο μυαλό οφείλεις να πολεμήσεις με νύχια και με δόντια, αλλά με τα πρότυπα της κοινωνίας του αύριο. Της κοινωνίας που δεν έχει ξαναυπάρξει στα χρονικά της παρούσας ανθρωπότητας και της ανθρωπότητας που θα πρέπει να επιβληθεί άπαξ και δοθεί η παραμικρή ευκαιρία, με κάθε κόστος.

Ελευθερία του λόγου και της σκέψης. Πρώτα όμως πρέπει να μάθεις να σκέπτεσαι και σε αυτό υπεύθυνη θα είναι η παιδεία που θα λάβεις στο σχολικό σου περιβάλλον. Πριν τα 20 σου χρόνια δε θα σε λαμβάνει κανείς σοβαρά υπόψιν. Μετά τα 20 σου χρόνια και εφόσον θα έχεις περάσει τα στάδια διδαχής και εκπαίδευσης σε πνευματικά και επιστημονικά κριτήρια, καθώς και την ατομική σου πορεία προς εξειδίκευση στον τομέα που είσαι εκ φύσεως προικισμένος, τότε και μόνο τότε θα μπορείς να εκφέρεις δομημένη και εμπεριστατωμένη άποψη και είναι τιμή και χαρά μας να σε διαβάσουμε-ακούσουμε-αφουγκραστούμε.

Το χρήμα και οι τράπεζες; Θα πρέπει να καταργηθούν. Απλά πρέπει να καταργηθούν ως μέθοδος ξεπερασμένη και ατελέσφορη στον κοινό στόχο και σκοπό της κοινωνικής και ατομικής δικαιοσύνης και εξέλιξης. Ό,τι δεν υπηρετεί μια κοινωνία ευφυΐας, κατανόησης και εξέλιξης, πρέπει να καταργηθεί. Σε μια τέτοια κοινωνία δε θα χωράνε εξουσιαστές, γιατί όλοι θα ασκούν εξουσία. Κι αν όχι όλοι, επειδή καλώς ή κακώς η εξέλιξη είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα ατραπός, τότε σίγουρα οι άξιοι και οι ικανοί με τελείως άλλα κριτήρια αξιολόγησης από τις κοινωνίες του παρελθόντος ή τις σημερινές...

Αν θα έχουμε ως στόχο την επέκτασή μας στο διάστημα; Ας γιατρέψουμε πρώτα τον πλανήτη και τις κοινωνίες μας και ύστερα το συζητάμε και αυτό το έξοχο όνειρο. Δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί ή το τι δε μπορεί να πετύχει ο άνθρωπος και η ανθρωπότητα άπαξ και εφόσον το επιλέξουμε. Χλευάζεις σύγχρονε υλιστή τον διαλογισμό, τη γιόγκα ή μεθόδους και σχολές αυτοεξέλιξης, αλλά όταν αυτές οι ατραποί θα μπούνε σε ένα υποχρεωτικό σχολείο και μια υποχρεωτική εκπαίδευση,τότε θα καταλάβεις του πόσο βλαξ ήσουν.

Θεός; Μια πατρική φιγούρα ως Θεού Πατέρα, μια μητρική φιγούρα ως Θεάς Μητέρας και ένα Τέκνο ως παράγωγο της Θεϊκής Αγάπης και Τριάδος, αρκούν για να λατρέψει κανείς, δίχως ονόματα και σταθερές, την Αιτία της ζωής στο Σύμπαν. Ούτε ναοί απαιτούνται, ούτε ιερές γραφές, ούτε ιερατεία, ούτε και καμία υποχρέωση να λατρέψει κανείς το Θεό.

Είναι πολύ πιθανόν να απαιτηθεί βία και επιβολή, προκειμένου ο νέος τύπου ανθρώπου να κυριαρχήσει. Είναι πολύ πιθανόν να χρειαστούν 2-3 γενιές περιορισμού και έντονης προσοχής στο κάθε τι έως ότου επιτευχθεί μια πρώτη μεταμόρφωση της ανθρωπότητας και να αρχίσει η αλλαγή να αποτυπώνεται στο ίδιο το DNA και τη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας ή της κοινωνίας εκείνης, ανεξάρτητα εύρους και κλίμακας που θα μοχθήσει να το πραγματώσει. Είναι δεδομένο πως ο άνθρωπος αντιδράει σαν κακομαθημένο σε κάθε αλλαγή και αρνείται να ξεβολέψει τις συνήθειες και όσα θεωρεί "αλήθειες". Ας είναι. Το υψηλότερο των ιδανικών ίσως και να πρέπει να επιβληθεί κι ας είναι "κόντρα" στον πυρήνα της Ελευθερίας και της Θέλησης. Ας είναι. Αλλά ας υπάρχει τουλάχιστον αυτή η σταθερά, να επιλέξουν οι άνθρωποι σε πρώτη φάση να κυβερνηθούν από κάποιον που θα κυριαρχείται από αυτά τα ιδεώδη και όχι πραξικοπηματικά ή με τη βία. Όταν το επιλέξουν, ας γίνει η μεταμόρφωση απότομα και ριζικά με πειθαρχία και πίστη. Όποτε κι αν γίνει. Είτε αύριο, είτε σε 1000 χρόνια.

Λατρεύεις τον Εωσφόρο και παράλληλα είσαι δεμένος με ηλίθια ξεπερασμένα κοινωνικά πρότυπα, καθεστώτα και πολιτεύματα; Λυπάμαι, αλλά πρώτα απ' όλα, ο Εωσφόρος δεν επιθυμεί να λατρεύεται. Είσαι εντελώς ανόητος αν νομίζεις πως ο Εωσφόρος θέλει τη λατρεία σου ή τη λατρεία του οποιουδήποτε. Το μόνο που θέλει για σένα, είναι να απελευθερωθείς από τα δεσμά σου και τη σκλαβιά σου. Μήπως δεν λατρεύεις τον Εωσφόρο, αλλά κάποιον που σου παρουσιάζεται σαν Εωσφόρος; Μήπως, ακόμα, λατρεύεις τον μισάνθρωπο Εωσφόρο των Ιουδαίων και το μίσος έχει φωλιάσει στην καρδιά σου; Ο Εωσφόρος είναι Αγάπη. Αγάπη υπό τη Θέληση και εχθρεύεται όσους βεβηλώνουν τη Θέλησή Του ή δεν κατανοούν το μήνυμά Του.

Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια;

Πατρίδα σου η Γη, θρησκεία σου ο Άνθρωπος, Οικογένειά σου κάθε άνθρωπος.

Νέος τύπος Ανθρώπου.

Μπορούμε;

Για τη δόξα του Ανθρώπου. Αμήν.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα