Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Το «αν» και το «όταν»




Γεια σας φίλες και φίλοι μου
"Μην λες ποτέ αν" είναι η μία από τις τέσσερις συμφωνίες, στο ομώνυμο βιβλίο του Μεξικανού γιατρού   Miguel   Ruiz  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Σας έχω μιλήσει πολλές φορές γι αυτό το «σπουδαίο» κατά τη γνώμη μου,  μικρό βιβλιαράκι,  σε προηγούμενες αναρτήσεις μου.

Το αν, οι υποθέσεις, καταναλώνουν πολλή ενέργεια στον εγκέφαλό μας με σκέψεις που οι περισσότερες είναι αρνητικές, αφού τέτοιες αρνητικές σκέψεις αποθηκεύει, κυρίως,  το υποσυνείδητό μας, προκειμένου να μας προφυλάξει από τους κινδύνους της ζωής. Στη συνέχεια, αυτές τις αρνητικές σκέψεις ανασύρει κάθε φορά που εμείς αρχίζουμε να κάνουμε υποθέσεις, για μελλοντικά συμβάντα.

Και ξέρετε, η μία αρνητική σκέψη φέρνει την άλλη, είναι περίεργα κολλημένες μεταξύ τους, σαν τα κομματάκια του βούτυρου, τραβάνε η μία την άλλη από το υποσυνείδητο.  Έτσι δημιουργείται το αίσθημα του άγχους, από το οποίο ταλαιπωρούνται ο περισσότεροι.

Καταργώντας το «αν» από τις σκέψεις μας, αυτή η αλυσίδα αρνητικών σκέψεων, με το άγχος που προκαλεί, καταργείται και αυτή.
Σκεφθείτε το λίγο και συνειδητοποιείστε το.

Μία πολύ καλή λύση είναι η αντικατάσταση του «αν» με το «όταν».
Το «όταν» σπάνια οδηγεί σε αρνητικές σκέψεις. Συνήθως περιέχει αισιοδοξία, ελπίδα, πίστη και εμπιστοσύνη στον εαυτό. Συναισθήματα απαραίτητα τόσο για την καλή λειτουργία του οργανισμού, όσο και για την εύκολη επίτευξη των στόχων μας και την καλή  πορεία στη ζωή μας γενικότερα.

«Όταν» λοιπόν το συνειδητοποιήσετε αυτό (το "όταν" δηλώνει πως πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο), θα δείτε και την υγεία αλλά και την ζωή σας να βελτιώνεται. Προσπαθήστε το.  Δεν λέω πως είναι εύκολο, αμείβεται όμως πάντα  όποιος επιμένει.

Με αγάπη


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα