Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ


1069Σπάνια περνάει από το μυαλό των υποστηρικτών της Σύγχρονης Νοητικής Επιστήμης ότι η δύναμη που παρέχει η χρήση της επιβεβαίωσης  όπως την διδάσκουν κάποιοι από αυτούς, μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα στους ίδιους καθώς και στους αθώους και αδαείς μαθητές  οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι με τις μεθόδους της φυσικής εξέλιξης για την αφύπνιση και την ικανοποίηση της επιθυμίας και της φιλοδοξίας.

Η ήσυχη διακριτική πορεία των πιο αργών διαδικασιών φυσιολογικής ανάπτυξης αποτελούν «κόπωση για το σαρκίο», κατά συνέπεια πολλοί βρίσκονται σε αναζήτηση κάτι νέου – κάτι που θα διεγείρει πιο γρήγορα την ανάπτυξη των ψυχικών τους κέντρων.

Αναμφισβήτητα η δύναμη της επιβεβαίωσης είναι σχεδόν απεριόριστη όταν χρησιμοποιηθεί σωστά.  Aλλά αυτή η δύναμη είναι παρόμοια με την δύναμη ενός δίκοπου μαχαιριού στα χέρια ενός ανεύθυνου ατόμου.

Διότι ο αντίθετος πόλος, η δύναμη της άρνησης πρέπει να εκδηλωθεί ταυτόχρονα με εκείνη της επιβεβαίωσης  και μόνο όταν η πρώτη μπορεί να ελεγχθεί η άλλη μπορεί να υπερισχύσει. Μόνο λίγοι είναι σε θέση να ασκήσουν αυτόν τον έλεγχο λόγω των ιδιόμορφων υπαρχουσών συνθηκών του παρόντος κύκλου, και λόγω αθέμιτων σκοπών οι οποίοι έχουν εκπορνεύσει την πνευματική δύναμη.

Για παράδειγμα, η χρήση των λέξεων «εγώ είμαι», που προηγείται κάποιας εκφρασμένης επιθυμίας, ή δήλωσης σχετικά με την κατοχή, ή τον έλεγχο κάποιας υλικής μορφής, όπως για παράδειγμα, «εγώ είμαι Δύναμη», ή «εγώ είμαι Πλούτος», μπορεί ενδεχομένως κάτω από κατάλληλες συνθήκες να φέρουν σε δράση ορισμένες λανθάνουσες εσωτερικές δυνάμεις ή στοιχειακά, τα οποία μπορεί να χρησιμεύσουν  στο να επιφέρουν υλοποίηση της εκφρασμένης επιθυμίας.

Αλλά όπως υπαινίχτηκε πριν, μια τέτοια θετική επιβεβαίωση ξυπνά πάντοτε την αρνητική όψη της συγκεκριμένης δύναμης επιβεβαίωσης και μόνο όταν ο χειριστής είναι ένας εκπαιδευμένος αποκρυφιστής, απόλυτα ικανός να ελέγχει όλες τις δυνάμεις και την ύλη χαμηλότερων κραδασμών από εκείνες που ελέγχουν την ατομική του ύπαρξη, η αρνητική όψη των δυνάμεων που επικλήθηκαν, στην προσπάθειά τους να φέρουν ισορροπία, μπορεί να του προκαλέσουν απώλεια ελέγχου των δυνάμεων που επικλήθηκαν μέσω επιβεβαίωσης.

Αυτό αποτελεί μια απεικόνιση της αιώνιας μάχης μεταξύ ύλης και πνεύματος.

«Ο νικών θέλει κληρονομήσει τα πάντα»  και η δύναμη της νίκης είναι η δύναμη του ελέγχου πάνω στην ύλη, της αρνητικής όψης του αιώνια θετικού. Υπάρχουν πράγματι σπάνιες περιπτώσεις όπου ο απλός άνθρωπος του δεκάτου ενάτου αιώνα είναι ικανός συνειδητά, να διαχωρίσει το Εγώ από το φυσικό σώμα και να συνειδητοποιήσει την διαδικασία συγχώνευσης της προσωπικής συνείδησης με εκείνη του Απόλυτου. 

Και θα πρέπει να είναι ικανός να στέκεται σ’ αυτό το ύψος  πριν αποβεί ασφαλές ή φρόνιμο να καλέσει σε δράση τις ενοποιημένες δυνάμεις της «Εγώ Ειμί» και να τις κατευθύνει προς την επίτευξη μιας προσωπικής επιθυμίας, όσο υψηλή και να φαίνεται ότι είναι αυτή η επιθυμία. Διότι δυστυχώς μια καθαρή και αμόλυντη επιθυμία αποτελεί σχεδόν κάτι το ανέφικτο σ’ αυτήν την εποχή και μεταξύ των παρόντων φυλών διότι το στοιχείο του εαυτού εισέρχεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε κάθε θεώρηση.

Μόνο οι Διδάσκαλοι των υψηλότατων βαθμίδων μπορούν να εκπληρώσουν ένα τέτοιο ηράκλειο έργο και ακόμα και εκείνοι πάλι σχετικά. Ενώ η ατομική συνείδηση περνά μέσα από διαφορετικά πεδία ή καταστάσεις συνείδησης, υπόκειται στα «ζεύγη των αντιθέτων»  και δεν μπορεί να αφυπνίσει οποιαδήποτε θετική φάση της κατώτερης φύσης χωρίς να αφυπνίσει και την αρνητική.

Και θα πρέπει να επιτύχει μια ισορροπία προκειμένου να κερδίσει μια ουδέτερη θέση σε κάθε πεδίο ή φάση της ζωής, πριν μπορέσει να φτάσει σε κάποιο σημείο ασφάλειας ή δύναμης πάνω σε εκείνο το πεδίο ή εντός αυτής της φάσης ή κατάστασης.

Εάν με την εφαρμογή της δύναμης της επιβεβαίωσης κάποιος καταφέρει να έλξει (διότι η δύναμη της επιβεβαίωσης είναι η δύναμη της έλξης) ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πλούτου, οι θετικές δυνάμεις που εγέρθηκαν από την συσσώρευση αυτού του πλούτου θα φέρουν σε δράση τις αντίθετες ή αρνητικές δυνάμεις και αυτές θα του αφαιρέσουν κάτι από την φύση του, το οποίο είναι ένα ακριβές ισοδύναμο του πλούτου που διασφάλισε.

Κάτι που βρίσκεται σε εκδήλωση είτε στα εσωτερικά είτε στα εξωτερικά πεδία της ζωής του. Μπορεί να είναι υπόληψη, νοημοσύνη, υγεία, όραση, ακοή – αλλά οποιαδήποτε κι αν είναι η φύση της, η ισορροπία θα επιτευχθεί με ακρίβεια  γιατί ο φυσικός νόμος δεν γίνεται να παρεκκλίνει από το ακριβοδίκαιο της δικαιοσύνης.

Εάν κάποιος κερδίσει πλούτο, φήμη ή οποιονδήποτε άλλο επονομαζόμενο θησαυρό, με την μέθοδο που ο φυσικός εξελικτικός νόμος θα τον διδάξει, δηλαδή μέσω μόχθου, οι ίδιες δυνάμεις εκδηλώνονται αλλά με έναν κατά πολύ λιγότερο επικίνδυνο τρόπο, διότι εκδηλώνονται φυσιολογικά. Η ίδια μάχη προκύπτει αλλά οι εχθροί του είναι πολύ λιγότερο δυνατοί και είναι ικανότερος να κατανοήσει τις πολεμικές τους μεθόδους και να εξοπλιστεί εναντίον τους.

Όμως λίγοι εκτιμούν την αληθινή δύναμη που περιέχεται στην πρόταση «Γενηθήτω το θέλημά Σου». Ενσωματώνει ένα από τα βαθύτερα Απόκρυφα μυστήρια διότι η Θέληση σ’ αυτήν την περίπτωση είναι ταυτόσημη με τον Νόμο. Μια πράξη Άπειρης Θέλησης θέτει σε δράση έναν φυσικό νόμο ο οποίος πρέπει  σε τελική ανάλυση να επιφέρει αυτό που θελήσαμε.

Όταν ένας Αποκρυφιστής έχει φτάσει σε ένα προχωρημένο στάδιο κυριαρχίας, μια προσπάθεια της θέλησής του συνδέει την ατομική του δύναμη με την δύναμη του Απείρου – η οποία θα πρέπει να επιφέρει την επίτευξη της επιθυμίας που βρίσκεται πίσω από την πράξη θέλησης.

Δεν θα γινόταν να θελήσει μια πράξη δυσαρμονική ως προς την Θεία Θέληση.  Και το γεγονός ότι θεληματικά έχει επιτελέσει μια πράξη επαρκεί για να δείξει ότι έχει επενεργήσει πάνω του η Θεία Θέληση ώστε να χρησιμεύσει ως μεσολαβητής ή μετασχηματιστής της Θείας Θέλησης σε χαμηλότερες μορφές δύναμης και ύλης επάνω στις οποίες η Θεία δύναμη δεν θα μπορούσε να δράσει ακίνδυνα ως προς την συγκεκριμένη τάξη  ύλης πάνω στην οποία ασκήθηκε η δράση, λόγω της υψηλότερης δόνησης της ουσίας της Θείας Θέλησης. Αυτό αποτελεί το πραγματικό μυστικό όλων των μαρτυριών της δύναμης της θέλησης που εκδηλώνεται από τους Διδασκάλους.

Η χρήση της παραπάνω παραπομπής από τον Ιησού την στιγμή της σταύρωσης, θα συντελούσε στην τεκμηρίωση του ισχυρισμού Του ότι Αυτός και ο Πατέρας  ήταν Ένα, στην περίπτωση που δεν υπήρχαν άλλα αποδεικτικά στοιχεία. Η ίδια έκφραση έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια σε ένα συγκεκριμένο σημείο σε μια μεγάλη Μύηση και το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο σε όλες τις περιπτώσεις - δηλαδή, προηγείται μια μορφή   σταύρωσης.

Όσο  ισχυρή κι αν είναι η δράση της Θέλησης, υπάρχει και μια άλλη μορφή δύναμης  με την οποία λίγο-πολύ είστε όλοι εξοικειωμένοι, η οποία είναι εξίσου μεγάλη, αλλά η οποία έχει μειωθεί  ή παραμεληθεί από τον σύγχρονο Αποκρυφισμό. Η δύναμη αυτή εκφράζεται με την  λέξη "ευγνωμοσύνη".  Θα κρατήσουμε  την γνώριμη λέξη, επειδή θα σας είναι ευκολότερο να την θυμάστε.
Στην προσπάθεια να παραμεριστεί ένας προσωπικός Θεός, πολλά χαρακτηριστικά τα οποία υποτίθεται ότι είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένα με έναν τέτοιο Θεό, αλλά που στην πραγματικότητα είναι ισχυρότατες Συμπαντικές Δυνάμεις, έχουν αγνοηθεί ή ξεχαστεί. Αυτή η συγκεκριμένη δύναμη συνδέεται στενά με τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, με την ζήτηση να αποτελεί την  θετική όψη  του μεγάλου νόμου της αφομοίωσης, η αρνητική όψη του οποίου είναι ο νόμος της προσφοράς.

Χωρίς   το ξεχείλισμα ή την απελευθέρωση αυτής  της δύναμης της ευγνωμοσύνης- ευχαριστίας,   κατά την επίτευξη μιας  πράξης θέλησης, είναι αδύνατον για την εν λόγω πράξη να ολοκληρωθεί πλήρως.  Μπορεί να φαίνεται ότι έτσι είναι στην  περιορισμένη σας κατανόηση, αλλά αν μπορούσατε να δείτε εσωτερικά στο πεδίο των δυνάμεων, θα μαθαίνατε ότι ακριβώς ανάλογα με τον βαθμό της αχαριστίας σας, εξ ίσου η πραγματική πράξη της ολοκλήρωσης θα παρέμενε ανεκδήλωτη ή τα αποτελέσματα θα  ακυρώνονταν από κάποια απρόσμενη στροφή του τροχού της ζωής.

Κάποιος  θα μπορούσε  να ρωτήσει- τι ή ποιον   πρέπει να ευχαριστήσουμε; Σε απάντηση, απλά στρέψτε τις σκέψεις σας προς τα μέσα στην Παντοδύναμη Αγάπη, και καλλιεργείστε  την  θέληση και την επιθυμία για αφύπνιση αυτής της δύναμης εντός σας, η οποία, όταν καλλιεργηθεί, θα ρέει  τόσο  φυσικά όπως και η επιθυμία για την πραγματοποίηση της ευχής  ή σκοπού.

Η απόκρυφη έννοια της φράσης, « Γενηθήτω το θέλημά Σου», μπορεί να συνοψιστεί στην λέξη "Αδιαφορία", όπως χρησιμοποιείται από λόγιους μυστικιστές, και μια μεγάλη αιτία κινδύνου στην  εξάσκηση της δύναμης της βεβαίωσης-θετικής δήλωσης που αναφέρεται παραπάνω, βρίσκεται στην κατάργηση αυτής της αρχής, και στο γεγονός ότι στην θέση της βάζουμε την πιο έντονη επιθυμία.

Ενώ η ανώτερη ή θετική όψη της αρχής της επιθυμίας  είναι καλή, η κατώτερη ή η ζωώδης όψη είναι κακή, και τα στοιχειακά κατώτερων επιθυμιών είναι η τάξη που περιβάλλει  και σύρει  προς τα κάτω τον νεοφώτιστο  ή τον μαθητή που έχει εισβάλει στην σφαίρα τους  απρόσεκτα ή εν αγνοία  του, και ο οποίος έχει πρόωρα ξυπνήσει τα αντίστοιχα καλά στοιχειακά της ανώτερης όψης  της επιθυμίας, υποχρεώνοντάς τα σε δράση:  ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι μέχρι να γίνει  κάποιος   τέλεια «αδιάφορος» με την αληθινή έννοια της λέξης και να μπορεί  να πει από  καρδιάς   «Γενηθήτω το θέλημά Σου », θα πρέπει να είναι προσεκτικός  όσον αφορά την αφύπνιση αυτής της ΘΕΛΗΣΗΣ.

Ας  είναι μακριά από μένα η προσπάθεια ελαχιστοποίησης ή άρνησης  οποιασδήποτε δύναμης ή χαρακτηριστικού που ανήκει στο Απόλυτο. Το μόνο  πράγμα για το οποίο  διαρκώς παρακαλώ θερμά για σας , είναι μια "φυσιολογική  ζωή." Η ατομική ζωή του καθενός σας θα έπρεπε να αναπτύσσεται  και να εξελίσσεται φυσιολογικά, και έτσι να καρποφορήσει χωρίς κηλίδα και χωρίς ψεγάδι, αντί να στρεβλώνεται από παραμόρφωση και  ατέλεια.

Αν όμως είχαμε μόνο μια ζωή να ζήσουμε - αν οι άνθρωποι δεν θα ήταν ποτέ ξανά σε θέση να βιώσουν χαρά ή πόνο, η παρούσα  τρελή κούρσα για την ικανοποίηση της επιθυμίας θα φαινόταν  πιο λογική. Αλλά όταν κάποιος συνειδητοποιεί ότι με την πρόωρη επίτευξη οποιασδήποτε ιδιαίτερης επιθυμίας, θα πρέπει τελικά να εγκαταλείψει όχι μόνο αυτή, αλλά και όλες τις άλλες παρόμοιας φύσης, για να πούμε το λιγότερο, θα πιστέψει ότι αυτό αποτελεί θέμα κακής πολιτικής για να διακινδυνεύσει τόσα πολλά.

Όταν ο άνθρωπος φθάσει να κατανοήσει και να συνειδητοποιήσει την αδυναμία του να αποκτήσει κάτι πολύτιμο με την βοήθεια ενός ανάξιου πράγματος, και ότι ο νόμος - "με τον ιδρώτα του προσώπου σου θα κερδίζεις το ψωμί σου", είναι αμετάκλητος και αμετάβλητος,  και δρα σε όλα τα πεδία της ζωής και μπορεί να χρησιμοποιήσει  αυτήν την  γνώση μέσα  στην καθημερινότητά του, θα έχει επιτέλους καταφέρει  να κάνει το πρώτο βήμα στο σύνολο όλης της  δύναμης.

Και η δυνατότητα να χρησιμοποιεί  με ασφάλεια τις αναπτυσσόμενες ικανότητές του για να αποκτήσει   απόλυτο έλεγχο πάνω σε υψηλότερες μορφές   ύλης, θα ακολουθήσει, με την ίδια βεβαιότητα που η μέρα διαδέχεται την νύχτα.

Η έκφραση, "με τον ιδρώτα του προσώπου σου», είναι συμβολική αλλά και κυριολεκτική, και  εννοεί -  με την χρήση και τον έλεγχο των κέντρων θερμότητας των εσωτερικών περιβλημάτων  ή   σωμάτων, επειδή  αυτά αντιστοιχούν στις θετικές πνευματικές δυνάμεις.

Ο μόχθος που προκαλεί ιδρώτα αντιστοιχεί στην ωδίνη της ψυχής η οποία αποδίδει το ύδωρ  της θλίψης. Η θετική ενέργεια του Πνεύματος ή του Πυρός αποδίδει το αρνητικό του Πνεύματος  που είναι  το Ύδωρ της Ζωής ή Εξαγνισμός.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΙΛΑΡΙΟΝ

Μετάφραση : η ομάδα μετάφρασης των φίλων της προαιώνιας Σοφίας


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα