Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Η Πηγή του “ΤΣΙ”





Ερώτηση : Το Άδηλο είναι αυτό που στην Ανατολή ονομάζουν “τσι”, ένα είδος συμπαντικής ζωτικής ενέργειας;


Όχι. Το Άδηλο είναι η πηγή του τσι. Το τσι είναι το εσωτερικό ενεργειακό πεδίο του σώματός σου. Είναι η γέφυρα μεταξύ του εξωτερικού σου εαυτού και της Πηγής. Βρίσκεται ανάμεσα στο δήλο, τον κόσμο της μορφής, και στο Άδηλο. Τοτσι μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ποτάμι ή με ένα ενεργειακό ρεύμα. Αν στρέψεις την εστίαση της συνειδητότητάς σου βαθιά μέσα στο εσώτερό σώμα, ανιχνεύεις την πορεία αυτού του ποταμού πίσω στην Πηγή του.



Το τσι είναι κίνηση∙ το Άδηλο είναι ακινησία. Όταν φτάνεις σε ένα σημείο απόλυτης ακινησίας, που παρ’ όλα αυτά πάλλεται από ζωή, έχεις πάει πέρα από το εσώτερό σώμα και πέρα από το τσι, στην ίδια την Πηγή, στο Άδηλο. Το τσι είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στο Άδηλο και στο υλικό σύμπαν. 





Έτσι, αν στρέψεις την προσοχή σου βαθιά στο εσώτερο σώμα, μπορεί να φτάσεις σ’ αυτό το σημείο, σ’ αυτή τη μοναδικότητα, όπου ο κόσμος διαλύεται μέσα στο Άδηλο και όπου το Άδηλο παίρνει μορφή ως το ενεργειακό ρεύμα του τσι, που τότε γίνεται ο κόσμος. Όταν κατευθύνεται προς τα μέσα, τότε συνειδητοποιεί τη δική της Πηγή και επιστρέφει στο σπίτι, στο Άδηλο.
 

Τότε, όταν η συνειδητότητα σου επιστρέφει στον δήλο κόσμο, αποκτάς πάλι τη μορφική σου ταυτότητα που εγκατέλειψες προσωρινά. Έχεις όνομα, παρελθόν, κατάσταση ζωής, μέλλον. Όμως, στην ουσία, δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν πριν: έχεις κοιτάξει φευγαλέα μια πραγματικότητα μέσα σου που δεν είναι “εκ του κόσμου τούτου”, αν και δεν είναι χωρισμένη απ’ αυτόν, όπως δεν είναι χωρισμένη κι από σένα.





Ας γίνει τώρα αυτή η πνευματική σου πρακτική: καθώς προχωράς στη ζωή σου, μη δίνεις το 100% της προσοχής σου στον εξωτερικό κόσμο και στον νου σου. Κράτα λίγη στραμμένη προς τα μέσα. Νιώθε το εσώτερο σώμα σου ακόμα κι όταν είναι απασχολημένο με καθημερινές δραστηριότητες, ιδιαίτερα όταν είναι απασχολημένο με σχέσεις ή όταν έρχεσαι σε επαφή με τη φύση. Νιώθε την ανησυχία βαθιά μέσα του. Κράτα την πύλη προς την Ύπαρξη ανοιχτή. Μπορείς να έχεις συναίσθηση του Άδηλου κάθε στιγμή της ζωής σου. Το αισθάνεσαι σαν μια βαθιά αίσθηση γαλήνης κάπου στο φόντο, σαν μια ησυχία που δε σε εγκαταλείπει ποτέ, ό,τι κι αν συμβαίνει απέξω. Γίνεσαι μια γέφυρα ανάμεσα στο Άδηλο και στο δήλο, ανάμεσα στο Θεό και στον κόσμο. Αυτή είναι η κατάσταση της σύνδεσης με την Πηγή, που αποκαλούμε φώτιση.


Μη σου δοθεί η εντύπωση ότι το Άδηλο είναι χωριστό από το δήλο. Πως θα μπορούσε; Είναι η ζωή μέσα σε κάθε μορφή, η εσώτερη ουσία όλων όσων υπάρχουν. Διαποτίζει αυτό τον κόσμο.



Eckhart Tolle – Η δύναμη του Τώρα


Εργαστήρι Tai Chi Ξάνθης



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό…


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα