Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Game of Thrones "Ο Κόσμος που Έρχεται το 2060"



"Πριν από την τηλεόραση, δυο παγκόσμιοι πόλεμοι.
Μετά την τηλεόραση, κανένας."
-διαφήμιση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC

...της Γιώτας Χουλιάρα*
Source: Αναδημοσίευση από το περιοδικό
 Hellenic Nexus #87 Ιούλιος 2014
Mια αναμφισβήτητα συναρπαστική υπερπαραγωγή, με πολλές εναλλαγές στο σενάριο και στους πρωταγωνιστές, είναι η τηλεοπτική σειρά Game of Thrones ή αλλιώς "GoT" (για τους μυημένους). Η επική τηλεοπτική σειρά φαντασίας που βασίστηκε στα βιβλία του George R. R. Martin έγινε πολύ γρήγορα φαινόμενο και ξεπέρασε τα όρια της μικρής οθόνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εν λόγω σειρά στέφθηκε η No1 τηλεοπτική παραγωγή της ιστορίας του HBO (του τηλεοπτικού δικτύου που την προβάλλει), ξεπερνώντας σε τηλεθεάσεις τους μέχρι τώρα βασιλιάδες The Sobranos. Ο τέταρτος κύκλος της σειράς, που τελείωσε πριν από μερικές εβδομάδες, υπήρξε καθοριστικός όχι μόνο για την εξέλιξη της πλοκής και τις περιπέτειες που περιμένουν τους ήρωες-πρωταγωνιστές, αλλά και για την τηλεθέαση, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει κατά μέσο 18,4 εκατομμύρια θεατές ανά εβδομάδα.

Το έμβλημα του επισήμου ελληνικού διαδικτυακού
χώρου για τους φανατικούς της σειράς.
(www.gameofthrones-grfans.com)
  Παράλληλα, και ανεξάρτητα από τους τίτλους τέλους του τέταρτου κύκλου, ορδές φανατικών θαυμαστών σε κάθε γωνιά της Γης συζητούν τις εξελίξεις σε fora και διαδικτυακούς χώρους, διαβάζουν τα βιβλία, βλέπουν και ξαναβλέπουν τα επεισόδια. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η σειρά θα ολοκληρωθεί σε επτά μέρη, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί τα πέντε.
  Η ιστορία λαμβάνει χώρα στις φανταστικές ηπείρους του Γουέστερος και Έσσος, και περιγράφει-αφηγείται μέσα από 31 κεντρικούς χαρακτήρες τον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει για τον έλεγχο του Γουέστερος μεταξύ πολλών ανταγωνιστικών οικογενειών, την αυξανόμενη απειλή των ψυχρών υπερφυσικών πλασμάτων Άλλων, που κατοικούν πέρα από ένα τεράστιο τείχος από πάγο στα βόρεια σύνορα του Γουέστερος, και την φιλοδοξία της Νταινέρυς Ταργκέριαν, εξόριστης κόρης ενός βασιλέα δολοφονημένου 15 χρόνια πριν σε έναν εμφύλιο πόλεμο, να επιστρέψει στο Γουέστερος και να διεκδικήσει τον νόμιμο θρόνο της.
  Η σειρά φαντασίας έχει επαινεθεί για τον ρεαλισμό της. Ο Μάρτιν, έχοντας εμπνευστεί από ιστορικά γεγονότα, σκόπιμα αψηφά του συμβιβασμούς της φανταστικής λογοτεχνίας και συχνά εμφανίζει βια και σεξουαλικότητα σε πρώτο πλάνο. Οι κεντρικοί χαρακτήρες σκοτώνονται, υποδεικνύοντας ότι οι υποτιθέμενοι ήρωες ίσως να μην βγουν αλώβητοι στην προσπάθεια τους να επικρατήσουν, και οι αναγνώστες-τηλεθεατές να αποφασίσουν οι ίδιοι για το ποιοι χαρακτήρες είναι καλοί ή κακοί.
  Το βιβλίο του στο οποίο βασίζεται η σειρά, Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου, έχει επικριθεί πολλάκις για τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζει τις γυναίκες, τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στις θεότητες, αλλά και για την ιδιαίτερη βια, σε συνδυασμό  με τις σκηνές των μαχών και των ζωωδών ενστίκτων, που σε αρκετά επεισόδια κυριαρχούν στην οθόνη.
  Στο Game of Thrones, αν και τα κάστρα είναι σε πρώτο πλάνο και όλη η δράση εξελίσσεται για τα βασίλεια που συμβολίζει το κάθε κάστρο, ο Μάρτιν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις πολίτικες ίντριγκες που λαμβάνουν χώρα, παράλληλα με τις επικές μάχες, τους γάμους και τις συμφωνίες. Πολιτικές ίντριγκες και δολοπλοκίες, που δείχνουν να καθορίζουν το παιχνίδι για την κατάκτηση του "σιδερένιου θρόνου".
  Το "παραμύθι" αυτό συνεχώς εξελίσσεται και έχει γίνει εμμονή, μονοπωλώντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον και καθηλώνοντας τους τηλεθεατές στις οθόνες τους. Δεν είναι τυχαίο που, στην Αμερική, την ημέρα και ώρα προβολής του, φέρεται να ελαττώνεται η κυκλοφορία στους δρόμους.
_______________________________
*Η Γιώτα Χουλιάρα είναι δημοσιογράφος με πείρα στο πολιτικό ρεπορτάζ και με ευρεία γνώση στον χώρο των γεωπολιτικών τεκταινόμενων. Διαθέτει πτυχίο Ψυχολογίας και είναι ενεργή πολιτική αναλύτρια σε μέσο ραδιοφωνικής ενημέρωσης. Αρθρογραφεί σε πολλούς διαδικτυακούς χώρους, καθώς και σε εφημερίδες.


Γιατί όλος ο πλανήτης είναι εθισμένος στο Game of Thrones;
  Σαφώς οι σειρές εποχής, εκείνες που ανήκουν στη φανταστική λογοτεχνία και μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο μακρινό από την γκρίζα πραγματικότητα είναι πάντοτε μόδα. Αλλά είναι μόνο αυτή η απάντηση;
  Είναι ολοφάνερο πως η φρενίτιδα που έχει προσβάλει τους φανατικούς, και όχι μόνο, θαυμαστές ανά τον κόσμο τείνει να ξεπεράσει την αντίστοιχη -αν δεν το έχει κάνει ήδη- φρενίτιδα για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και τον Χάρι Πότερ. Ωστόσο, το GoT παρουσιάζεται πολύ πιο σκοτεινό από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και καθόλου μαγικό, σε σχέση με τον Χάρι Πότερ.

"Τρία είναι τα στοιχειά που κάνουν αυτή την σειρά ακαταμάχητη: 
  •  Πρώτοντο πρωτοφανές μπάτζετ που ξόδεψαν οι παραγωγοί, οι οποίοι διαθέτουν ειδικά εφέ και ηθοποιούς υψηλού επιπέδου.
  •  Δεύτερον, τα social media, τα οποία από την πλευρά τους πολλαπλασιάζουν την επιρροή της σειράς. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 9ο επεισόδιο της τρίτης σεζόν έκανε τα περισσότερα tweets στην ιστορία του twitter, ενώ ένα ιστορικό βίντεο στο youtube δείχνει τις αντιδράσεις των θεατών του πλανήτη, την ώρα που το παρακολουθούν. Οι παραγωγοί της σειράς κατέληξαν μάλιστα στην απόφαση να μη μηνύσουν πλέον τις παράνομες αναρτήσεις στο διαδίκτυο από το Netfix, γιατί μεγαλώνουν την επιρροή της.
  •  Τρίτονκαι χωρίς καμιά αμφιβολία, είναι το γεγονός πως η επιτυχία της σειράς στο σενάριό τητο οποίο μας παρουσιάζει αυτό που θα ζήσει σύντομα ο πλανήτης μας: ένα είδους νέου Μεσαίωνα, γεμάτο βια, αταξία, φυσικές καταστροφές, πολεμικούς ηγέτες, μάχες εξουσίας με γρήγορες εναλλαγές. Το Game of Thrones περιγράφει τον κόσμο που έρχεται μετά το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας, έναν νέο θεαματικό μεσαίωνα όπου καμία εξουσία δεν θα είναι σταθερή και όπου όλα επιτρέπονται.
Ο Σιδηρούς Θρόνος κατασκευάστηκε από τον Αίγκον Α', 
τον πρώτο βασιλιά των Επτά Βασιλείων. Ο Αίγκον ο 
Κατακτητής έφτιαξε τον θρόνο από τα σπαθιά των 
υποταγμένων εχθρών του. Υποτίθεται ότι χρειάστηκαν 
χιλιάδες λεπίδες για να φτιαχτεί, πυρωμένες από την 
ανάσα του Μπαλήριον του Μαύρου Τρόμου. 
Η σφυρηλάτηση διήρκεσε πενήντα εννέα μέρες. 
Ο Σιδηρούς Θρόνος είναι ένα τερατούργημα από αιχμές 
και οδοντωτές ακμές, και αναδιπλωμένο μέταλλο. 
Είναι άβολος, και η πλάτη από ατσάλι καθιστά την 
κλίση πίσω αδύνατη. Ο Αίγκον τον έφτιαξε με αυτόν 
τον τρόπο εσκεμμένα, λέγοντας ότι ένας βασιλιάς δεν 
θα πρέπει ποτέ να βολεύεται. Ο Βασιλιάς Αίρυς Β', 
ο "Παράφρων Βασιλιάς", πάντα κοβόταν στον θρόνο, 
και λέγεται ότι ο ίδιος ο Θρόνος έχει προκαλέσει 
τον θάνατο αρκετών ανθρώπων.
  Μπορούμε να αρνηθούμε την παγκοσμιοποίηση. Μπορούμε να κλειστούμε στον μικρόκοσμό μας. 
Ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτό είναι αδύνατο: ο νέος Μεσαίωνας είναι εδώ. Μας γοητεύει. Είναι γεμάτος ωραίες ιστορίες και υποσχέσεις. Γεμάτος βαρβαρότητα, επίσης. Μας περιμένει. Εμείς πρέπει να δούμε πως θα τον Χρησιμοποιήσουμε". 
Αυτή την εξήγηση έδωσε ο Γάλλος οικονομολόγος, Ζακ Αταλλί σε άρθρο, στις 7 Απριλίου 2014, στον διαδικτυακό χώρο που διαθέτει (L' Express).
 "Αντιστέκομαι στις κοροϊδίες των διανοουμένων και διατηρώ το πάθος μου για ορισμένες αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές, τον ΜακΓκαΐβερ, τον Κολόμπο, τον Dr. House, τα φιλαράκια", γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο του, με θέμα Game of Thronesο μεσαίωνας που έρχεται.



Ποιος είναι ο Ζακ Ατταλί
Ο Γαλλοεβραίος οικονομολόγος Ζακ Ατταλί, άνθρω-
πως που έχει βρεθεί και εντρυφήσει στα κέντρα παγκό-
σμιας εξουσίας, ο οποίος υποστηρίσει  μια παγκόσμια
διακυβέρνηση. 
  Ο εβραϊκής καταγωγής Ζακ Ατταλί γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1943 στο Αλγέρι. Ο πατέρας του αρωματοποιός, αποφάσισε να μετακομίσουν το 1956 στο Παρίσι (ο Ζακ ήταν τότε 13 ετών). Ο Ατταλί μεγαλώνει και σπουδάζει στο Παρίσι, αποκτά διδακτορικό στα Οικονομικά, ενώ γίνεται φίλος με τον Φρανσουά Μιτεράν. Το 1974 και το 1981 οδηγεί τις εκστρατείες του Μιτεράν για τις προεδρικές εκλογές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο σημερινός Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, το 1979 προσχώρησε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας χάρη στην παρέμβαση του Ζακ Ατταλί.
  Όταν το 1981 ο Μιτεράν κατακτά την προεδρία, τον διορίζει ειδικό σύμβουλό του, ενώ του παραχωρεί και τον ρόλο του "Shepra" (προσωπικού εκπροσώπου του, επικεφαλής του κράτους) για τις συνοδούς κορυφής της G7 (Βλέπε Groupe des sept/huit).
  Το 1985 ίδρυσε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUREKA, αφιερωμένο στην "ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών", που εφηύρε, μεταξύ άλλων, το MP3.
  Το 1990, κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του Φρανσουά Μιτεράλ, ο Ζακ Ατταλί εγκατέλειψε την πολιτική. Ίδρυσε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ/EBRD) στο Λονδίνο, και έγινε πρώτος πρόεδρός της. Είχε ξεκινήσει την ιδέα του θεσμού αυτού τον Ιούνιο του 1989, πριν από την πτώση του τοίχους του Βερολίνου, προκειμένου να στηρίξει την ανοικοδόμηση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Υπό την ηγεσία του προωθούνται οι επενδύσεις που αποσκοπούν στην προστασία των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και γενικότερα, την ανάπτυξη των υποδομών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού τομέα.
  Το γεγονός ότι το 1991 καλεί τον αρχηγό της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, στο Λονδίνο, εξαναγκάζοντας ουσιαστικά τα μέλη των G7 να τον αποδεχτούν, δημιουργεί αντιπαραθέσεις, ενώ περίεργες υποψίες για τον τρόπο που διαχειρίζεται το ίδρυμα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο βρετανικό Τύπο.
  Το 1998 ιδρύει την Planet Finance (www.planetfinancegroup.org), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση διεθνούς αλληλεγγύης, με ειδίκευση στην ανάπτυξη της μικροχρηματοδότησης, ενώ είναι ήδη πρόεδρος της Α&Α. μιας διεθνούς συμβουλευτικής εταιρίας στρατηγικής από το 1994.
  Χρονικογράφος στην εφημερίδα L' Express, είναι γραφέας πενήντα βιβλίων, έχοντας πουλήσει πάνω από 6 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
Το εξώφυλλο του βιβλίου
του, Μια σύντομη Ιστορία
του Μέλλοντος, που δημο-
σιεύθηκε για πρώτη φορά
το 2006 και προβλέπει το
Μέλλον του κόσμου για
τα επόμενα 50 χρόνια.
 Είναι επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Population Action International. Η αποστολή της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι να "εξασφαλίσει ότι κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα και πρόσβαση στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, έτσι ώστε η ανθρωπότητα και το φυσικό περιβάλλον να μπορούν να υπάρχουν σε ισορροπία, με λιγότερους ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες φτώχειας", θυμίζοντας τη θεωρία του Άγγλου κληρικού, οικονομολόγου και φιλόσοφου Μάλθους (Thomas Malthus 1776-1834), ο οποίος το 1798 δημοσίευσε την εργασία με τίτλο Ένα Δοκίμιο στην Αρχή του Πληθυσμού και έθεσε τις βάσεις για την έναρξη μιας προσπάθειας για τη μελέτη του παγκόσμιου πληθυσμού.*
  Ο Ατταλί, εξάλλου, υποστηρίζει ότι στο μέλλον οι άνθρωποι δεν θα δεσμεύονται πλέον και δεν θα δημιουργούν οικογένειες.
"Το ζευγάρι δεν θα είναι πλέον η κύρια βάση για τη ζωή και τη σεξουαλικότητα. Οι άνθρωποι θα προτιμούν να επιλέγουν, με πλήρη διαφάνεια, πολυγαμικές ή polyandrous αγάπες". Στο μέλλον, η κοινωνία "Θα προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε θα διαχωρίσει την αναπαραγωγή και την σεξουαλικότητα. Η σεξουαλικότητα θα είναι το βασίλειο της ευχαρίστησης και η αναπαραγωγή των μηχανών" (από το βιβλίο του Μια Σύντομη Ιστορία του Μέλλοντος).
_______________________________
*Σύμφωνα με τον Μάλθους, ο πληθυσμός αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο (1, 2, 4, 8, 16, 32 κ.λπ.), ενώ τα διαθέσιμα τρόφιμα με αριθμητική πρόοδο (1, 2, 3, 4, 5, 6 κ.λπ.) δημιουργώντας μια δυσαναλογία ικανοποίησης των αναγκών επιβίωσης. Έτσι ισχυριζόταν ότι, αν ο πληθυσμός αφηνόταν να αυξάνεται ανεξέλεγκτα, σύντομα θα εξαντλούσε τις διαθέσιμες πηγές τροφίμων, με αποτέλεσμα την αύξηση της εξαθλίωσης, της φτώχειας και του αγώνα για την επιβίωση.



Η Αμερική θα βουλιάξει το 2035
  Υποστηρικτής μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που θα ρυθμίζει κεντρικά τα οικονομικά του πλανήτη, ο Ατταλί θεωρεί πως δίχως τη συγκρότηση μιας νέας διεθνούς τάξεως δεν μπορεί να συντηρηθεί για πολύ η Δημοκρατία. Στο βιβλίο του Μια Σύντομη Ιστορία του Μέλλοντος (Α Brief History of The Future), ένα βιβλίο που ο Χένρι Κίσιντζερ χαρακτήρισε "λαμπρό και προκλητικό... και δύσκολο να το απορρίψεις"προβλέπει τη διάλυση των εθνών-κρατών, τη δημιουργία μιας πλανητικής αγοράς και μια "υπερσύγκρουση", από την οποία μόνο όσοι θεμελιώσουν μια συνετή πλανητική κυβέρνηση θα καταφέρουν να επιβιώσουν.
  Άνθρωπος που έχει βρεθεί όσο λίγοι στους διαδρόμους της παγκόσμιας εξουσίας, ο Ατταλί υποστηρίζει ότι, κατά τον 21ο αιώνα, θα κορυφωθεί στον άνισο, διχασμένο, φτωχότερο σε φυσικούς πόρους και πυκνοκατοικημένο μας κόσμο. Εξ ου και η ανάγκη για μια "διεθνή κοινωνία πολιτών" ώστε ν' αναχαιτιστεί το χάος που αυτά τα κύματα αλλαγών θα προκαλέσουν.
  Στον ίδιο βιβλίο ο Ατταλί αναγνωρίζει πως για τους αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ανέφικτο πολιτικά να δημιουργήσουν εκείνο που χρειαζόταν επειγόντως η Ευρώπη, την απώλεια δηλαδή της εθνικής αυτονομίας των κρατών-μελών υπέρ μιας κεντρικής εξουσίας. Η ουσιαστική ενοποίηση, ωστόσο, δεν μπορεί να καθυστερεί επί μακρόν. Ακόμα και οι μέρες της αμερικανικής υπερδύναμης είναι για τον ίδιο μετρημένες - η πτώση της "Αμερικανικής Αυτοκρατορίας", λέει, θα συμβεί γύρο στο 2035. Τι θα τη διαδεχθεί; Ένας κόσμος πολυκεντρικός, με εννέα ισχυρά κέντρα σε όλες τις ηπείρους (ΗΠΑ, Βραζιλία, Μεξικό, Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αίγυπτος, Νιγηρία), γύρω από τα οποία θα αναπτυχθούν κι άλλες μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις, όπως της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας, της Νότιας Αφρικής ή του Καναδά.
  Σύμφωνα με τον Ζακ Ατταλί, η τεχνολογία θα μετατρέψει τους κατοίκους του πλανήτη σε "πλανητικούς πολίτες-νομάδες" που θα εργάζονται με τους κανόνες μιας υπερφιλελεύθερης Οικονομίας, που θα έχει διαχωρίσει τους ανθρώπους σε τρεις τάξεις:
  • Τους Υπονομάδες. Περίπου τέσσερα δισ. ανθρώπων που θα αποτελούν τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, θα ζουν στην απόλυτη φτώχεια και θα αλληλοσκοτώνονται για εθνικούς και θρησκευτικούς λόγους (όπως οι κατώτερες τάξεις του Game of Thrones που ακολουθούν τον άρχοντα βασιλιά).
  • Τους Εικονικούς Νομάδες. Άλλα τέσσερα δισ. ανθρώπων που λόγω εξειδίκευσης θα έχουν μια καλή ζωή ως μάνατζερ, μηχανικοί, τεχνικοί, επιστήμονες κ.λπ. σε διεθνοποιημένες επιχειρήσεις, χωρίς κεντρικά γραφεία (οι άνθρωποι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις βασιλικές οικογένειες του Game of Thrones, αλλά λόγω μη ευγενικής καταγωγής δεν μπορούν να αναρριχηθούν στα κλιμάκια της εξουσίας).
  • Τους Υπερνομάδες. Η άρχουσα τάξη, η ελίτ που θα αντλεί την εξουσία της από τους υπόλοιπους (όπως ακριβώς συμβαίνει με τις βασιλικές οικογένειες στη σειρά).
 Παράλληλα, προβλέπει ότι αυτός ο αιώνας θα ξεδιπλωθεί μέσα από τρεις διαφορετικές φάσεις.
  1. Υπερ-Αυτοκρατορία (Super-Empire): μια εποχή της ιδιωτικοποίησης, όπου θα κυβερνούν οι εταιρίες. Γράφει: "το κεφάλαιο θα απαλλαγεί επιτέλους από κάθε τι που αποτελεί, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών κρατών, τα οποία στα διακά θα διαλυθούν". Ο νόμος των "αγορών" θα αποτελέσει το μόνο αναγνωρισμένο παγκόσμιο δίκαιο. Ένα σύστημα εξουσίας, του οποίου οι "δομές παραμένουν ασαφείς, αλλά ο στόχος του είναι παγκόσμιος".
  2. Υπερ-Σύγκρουση (Hyperconflict): Η Υπερ-Αυτοκρατορία θα συρρικνωθεί και θα υπάρξει μια περίοδος παγκόσμιου χάους. Ξεκινώντας περίπου από το 2030, ο Ατταλί προβλέπει "καταστρεπτικούς πολέμους, όπου τα έθνη, θρησκευτικές ομάδες, τρομοκρατικές οντότητες και πειρατές της ελεύθερης αγοράς θα στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου".
  3. Υπερ-Δημοκρατία (Hyperdemocracy - έτος 2060): έχοντας εξαντληθεί από τους πολέμους και τις κοινωνικές αναταραχές η παγκόσμια κοινότητα θα υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες την δημιουργία μιας δημοκρατικής παγκόσμιας κυβέρνησης. Θα είναι ένα κολεκτιβιστικό σύστημα, όπου ο καθένας θα εργάζεται για το "κοινό κάλο".

Ένα Παγκόσμιο Αύριο Μέσα από Επαναστάσεις
  "Μεγάλες διαδηλώσεις θα οργανωθούν, η πολιτική καθεστηκυία τάξη θα αποτελέσει τη νομιμότητά της και ενδέχεται να ξεσπάσει Επανάσταση", άλλη μια προβλέψει του Γάλλου οικονομολόγου Ζακ Ατταλί στο τελευταίο βιβλίο του, με τίτλο "Τι θα μπορούσε να συμβεί στη Γαλλία, αν επιλεγεί μια πιο σκληρή πολιτική; (French Emergency 2013)".
  "Θα δούμε τα κυβερνητικά κόμματα να χάνουν τους βασικούς ηγέτες τους. Πανικόβλητα από τις δημοσκοπήσεις, αλλά και την οργή των ψηφοφόρων, θα προσεγγίσουν τα άκρα. Θα ενσωματώσουν τις θέσεις των άκρων, θα έχουν τον ίδιο λόγο. Η ακροδεξιά θα συγχωνευτεί με το κεντροδεξιό UMP και η άκρα αριστερά στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Κανένας τους δεν θα κρύβεται πια, θα προσβάλλουν από κοινού, θα παρελαύνουν και θα ψηφίζουν μαζί", γράφει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην άνοδο των ακραίων, αλλά και των αντιευρωπαϊκών κομμάτων στην Ευρώπη της Γερμανίας και του ΔΝΤ, προβλέποντας την κατάρρευσή της.

  "Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως η ζώνη του ευρώ, θα αμφισβητηθεί. Θα υπάρξει κάθετη πτώση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της ηπείρου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Γαλλίας. Σημαντικές διαδηλώσεις θα οργανωθούν, η πολιτική τάξη θα χάσει τη νομιμοποίησή της και επανάσταση μπορεί να ξεσπάσει...". «Θα ξεσπάσει επανάσταση…»
  Προβλέψεις που αποκτούν βαρύνουσα σημασία, αν λάβουμε υπ' όψιν ότι ο Ζακ Ατταλί, μαζί με άλλες προσωπικότητες εβραϊκής καταγωγής, είναι μέλος στο εβραϊκό (think-tank)  Jewish People Policy Planning Institute (jppi.org.il), μια δεξαμενή σκέψης συστηματικά και επαγγελματικά εξετάζει τις προσκλήσεις, τις απειλές και τις ευκαιρίες που οι Εβραίοι ανά τον κόσμο καλούνται να αντιμετωπίσουν, και αναπτύσσει τις αρχές για τις πολιτικές και στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις. Επιπλέον, μπορεί να συστήσει ποια άμεσα μέτρα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια και η ευημερία του εβραϊκού λαού.
  Ο Ζακ Αταλλί, τόσο στα βιβλία του όσο και στις διαλέξεις του, υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν εκπληρώσει τον στόχο τους και μια νέα τάξη πραγμάτων θα ξεπηδήσει. Το δολάριο θα παραμείνει κυρίαρχο μέχρι τουλάχιστον το 2025, όταν οι ξένοι υποστηρικτές θα αρχίσουν να το εγκαταλείπουν και η "πιστωτική πυραμίδα, που βασίζεται στην αξία των αμερικανικών κατοικιών, θα καταρρεύσει". Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να διαιρούνται μέσα σε βια και χάος, τα οποία θα ακολουθήσουν, όπως ακριβώς συμβαίνει στο Game of Thrones.
  Γύρω στο 2030, ο Ατταλί βλέπει να ξεκινάει μια υπερ-σύγκρουση, σε μια περίοδο τρομακτικής βίας και αναταραχών, εκ των οποίων θα προκύψει μια υπερ-δημοκρατία, μια παγκόσμια κοινοτική κυβέρνηση "One-World Communitarian Government"*, περίπου το 2060.
_______________________________
*(βλέπε:  CommunitarianismThe Fabian SocietyNew World Order "ConspiracyTheory")

  Κάτι, δηλαδή, σαν την ένωση που ενδέχεται να φέρει στα διαιρεμένα βασίλεια του Γουέστερος ο ένας και μοναδικός βασιλικός οίκος-νικητής του τέλους.
  Και μπορεί ο Ζακ Ατταλί να έχει γράψει το τέλος στα βιβλία του με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, ο όμως ο Μάρτιν δεν έχει καταλήξει ακόμη στο πως τελειώνει το έργο του. Ανεξάρτητα από τη λύση που θα δώσει ο συγγραφέας, η ουσία έγκειται στο αν η εξέλιξη της μελλοντικής κοινωνίας θα είναι ανάλογη.
ΗΝ


Game of Thrones Ice and Fire: A Foreshadowing

Take a look back and a look forward to the fourth season of the hit HBO series, the show features clips from upcoming episodes, behind-the-scenes-footage, interviews with talent, and cast members' answers to questions posed by fans._______________________________
Connect with Game of Thrones Online:
Find Game of Thrones on Facebook:https://www.facebook.com/GameOfThrones
Find Game of Thrones on Twitter:https://twitter.com/GameOfThrones
Find Game of Thrones Official Site: http://itsh.bo/HpR8b1
Find Game of Thrones on HBO GO® http://itsh.bo/eIDxfw
Find Game of Thrones Connect: http://connect.hbo.com/game-thrones_______________________________
                        ~* * *~

 edited and popularized 
    by Phoenix Raziel
                 for


 Ordo Rosarius Sapienti

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα