Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΡΟΔΟΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΛΑΚΩΣΕΙ...



Γιά μιά ακόμη φορά πήγα σήμερα στο Ice Bar στην Λίνδο..Και όπως κάθε φορά ήλθε μιά ξανθιά κοπελίτσα να μου πάρει παραγγελία...στα αγγλικά..

-What would you like? με ρώτησε...Σκέφτηκα γιά μιά στιγμή να απαντήσω κι εγώ στα αγγλικά και να ξεμπερδεύω, όπως συνήθως, αλλά μετά το ξανασκέφτηκα..και ενοχλήθηκα!


-Πατάτες με αυγά, της απάντησα στα ελληνικά.. Φεύγει. Μετά από 5 λεπτά ξανάρχεται. Πάλι η ίδια ερώτηση, πάλι στ'αγγλικά και βέβαια της δίνω πάλι την παραγγελία στα ελληνικά. 

Ξαναφεύγει. Αυτή τη φορά πάει στο υποθέτω αφεντικό..Ο οποίος έρχεται να μου πάρει παραγγελία και βεβαίως του κάνω την παρατήρηση.

- Είναι δυνατόν σε ένα ελληνικό νησί οι σερβιτόρες (οι οποίες σημειωτέον είναι όλες του πρώην ανατολικού μπλοκ, κάτι συμπαθέστατα και ευγενικά κοριτσάκια, αλλά κοριτσάκια), να μην μπορώ να παραγγείλω στην γλώσσα μου?


- Δηλαδή, μου απάντάει, έχετε την απαίτηση να μιλούν όλοι ελληνικά? παίρνω την απάντηση...


- Ναί του απάντώ, στην χώρα μου είμαι και αρνούμαι να παραγγείλω στ'αγγλικά..Σημαίνει ότι δεν σέβεστε ούτε την χώρα σας, ούτε εμάς σαν πελάτες. Και σηκώνομαι και φεύγω.


Δυστυχώς καμμιά από τις συναδέλφους δεν ακολούθησαν, οι ίδιες που διαμαρτύρονται όταν οι αρχηγοί αυτοβαπτίζονται ξεναγοί και μας παίρνουν την δουλειά..Μα το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε όλους τους εργασιακούς χώρους...Και δεν είναι θέμα ρατσισμού ή σωβινισμού...Το θεωρώ απλά απαράδεκτο...


Μαρία Τυραδέλλη



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα