Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Το Μουντιάλ της φτώχειας

Δεν ξέρω αν ο τίτλος είναι σκληρός ή άδικος. Διαβάζοντας τον διεθνή τύπο αυτό ήταν που αποκόμισα πάντως. Ο βραζιλιάνικος λαός αντιδρά στον πακτωλό χρημάτων που δίνονται για τις ανάγκες του μουντιάλ και διαδηλώνει στους δρόμους με κεντρικό τους σύνθημα «Χτίστε σχολεία κι όχι στάδια».
Είναι ντροπιαστικό στο βωμό ενός οποιουδήποτε θεάματος (μουντιάλ, ολυμπιακοί αγώνες, κτλ) να ξεχνάμε τον παράγοντα άνθρωπο. Η Βραζιλία δεν είναι μόνο το φυσικό περιβάλλον, τα στάδια ή τα κτίρια είναι πάνω και πέρα από όλα οι άνθρωποι της. Ο λαός της Βραζιλίας πεινάει και ξέρει πως αν πεινάει σήμερα μία φορά αύριο θα πεινάει δύο. Η φτώχεια και η περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι αυτό που οδηγεί τον λαό της Βραζιλίας να αντιδρά.
Δεν έχω να πω πολλά για πράγματα που θεωρώ αυτονόητα. Μόνο όταν οι άνθρωποι δεν πεινάνε πρέπει οι αριθμοί να ευημερούν… και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.

21 Graffiti από τους δρόμους της Βραζιλίας

brasil1
brasil2brasil3brasil4brasil5brasil6brasil7brasil8brasil11brasil12brasil13brasil14brasil15brasil16brasil17brasil18brasil20brazil01brazil02brazil03briti2eikona_arthrou
Πηγή για τις εικόνες: www.circoviral.com

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα