Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Φοβού τους Έλληνες


Ξερω οτι παει πανω απο χρονος που εγραψα τις πρωτες μου εμπειριες απο την ξενιτια, και συγκεκριμενα απο το Τοροντο του Καναδα.Συνεχιζω λοιπον σημερα κριτικαροντας, για να μαθετε και καποια αλλα σημαντικα δεδομενα.

Ομογενεια, λοιπον (και δεν ισυχει μονο για Καναδα)... Οποιος εχει την εντυπωση οτι θα παει σε καποια πολη του εξωτερικου, και οι παλιοί Ελληνες μεταναστες θα τον αγκαλιασουν, πλαναται πλανην οικτρα.Σας πληροφορω οτι μιλαμε για ρατσιστες (ω ναι, Ελληνες μεταναστες ρατσιστες με αλλους μεταναστες, και πανω απ' ολα με Ελληνες, οι οποιοι αποκαλούνται γυφτοι, αφου κατεστρεψαν την Ελλαδιτσα και πανε εκει τώρα να τους παρουν τις δουλειες).

Ειναι οι ιδιοι οι οποιοι προσλαμβανουν Ελληνες χωρις δικαιωμα εργασιας, τους πληρωνουν ψιχουλα (ουτε τα μισα απο τον κατωτατο) και πολλες φορες τους διωχνουν χωρις να πληρωσουν τα δεδουλευμενα απειλωντας να ειδοποιησουν το Τμημα Μεταναστευσης (κατι σαν φραουλοπαραγωγοι στη Μανωλαδα, σαν να λεμε, με ομοεθνεις τους).

Ειναι οι ανθρωποι οι οποιοι θα σου πουν οτι "ο Σαμαρας τωρα προσπαθει να κανει κατι καλο αλλα δεν θα τον αφησουν οι κομμουνιστικες δυναμεις"... Τ' ακους αυτα και σκεφτεσαι να του πεις καταμουτρα: "Αν αυτα γινονται στην Ελλαδα, τοτε γιατι ειμαι εδω λες και θέλω να βλεπω την αθλια φασιστορατσιστικη φατσα σου;" 

Ειναι οι ανθρωποι οι οποιοι ηρθαν ως επι το πλειστον ξυπολητοι απο κατι κορφοβουνια, λιανιζουν στην δουλεια Ελληνες, μαυρους, καφε, αλλα εχουν τον φοινικα στο Wallpaper του υπολογιστη τους κι αν πεσουν οι εκλογες την ιδια εποχη που ειναι στην Ελλαδα επισκεψη στους ιθαγενεις, ψηφιζουν ξερο παλιό δικομματισμο και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ... ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (νεο ειδος).

Μιλαμε για ανθρωπους που τα παιδια τους μας κοιτανε με σιχαμαρα, διοτι "ηρθαν οι κοπριτες και θελουν και δουλεια τα λαμογια".

Στοιχεια, λοιπον... Καποια στιγμη εδω στην IBM, την πρωτη μερα μιλουσα με κατι συναδελφους απο Ινδιες, Πακισταν, Κινα, Φιλιππινες... Με ρωτησαν απο πού ειμαι. Με το που τους ειπα απο Ελλαδα, τους σηκωθηκε η τριχα. Κι εμαθα και κατι που το ακουσα απο παρα πολλους αργοτερα, οτι οι Ελληνες εχουν τη χειροτερη φημη ως εργοδοτες.

Το δευτερο και σημαντικο ειναι οτι οι απατες που εχουν να κανουν με Προνοια, Ασφαλιση ή οτιδηποτε εχει χρημα στη μεση, εχουν πραγματοποιηθει πρωτιστως απο Ελληνες (και οχι, δεν ειμαστε οι νεοφερμενοι που τα κανουμε).

Κατι επισης σημαντικο που εμαθα, και παρακαλω να δώσετε ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν καποιος συμπατριωτης μας θελει να μεταναστευσει σε χωρα εκτος Ευρωπαϊκης Ενωσης (όπου δεν θα εχει αδεια εργασιας νομιμα δλδ - πχ Καναδας, Αμερικη, Αυστραλια κτλ) ΠΡΟΣΕΞΤΕ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ (ειδικα τους Ελληνες!). Ο καθενας εχει μια αποψη (και ξερετε πώς ειναι οι αποψεις).

Τι εχουν ακουσει τα καημενα τ' αυτια μου... Αν κατσεις, λεει, 5 χρονια στην αφανεια δουλευοντας μαυρα, παρουσιαζεσαι στο Τμημα Μεταναστευσεως μετα, τους λες το story (οτι δλδ τους ειχες γραμμενους και εκατσες περαν της ληξης την βιζας σου και δουλευες), κι αυτοι ειναι υποχρεωμενοι να σου βγαλουν χαρτια βασει καποιας συνθηκης η οποια... ΕΛΕΟΣ! Μην πεσετε στην παγιδα και πιστέψετε τετοια πραγματα. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ. Σε γυριζουν πισω, αφου σε πανε στο αεροδρομιο με βραχιολακια... Τι αλχημειες εχω ακουσει... Απο τις πιο απλες μεχρι και τις πιο εξωπραγματικες.

Λοιπον, ενδιαφερεστε για δουλεια σ' αυτες τις χωρες; ΟΚ... Μια λυση ειναι μεσω εργατικης βιζας. Σε ζηταει καποιος εργοδοτης, ο οποιος πρεπει βεβαια να δικαιολογησει γιατι θελει εσενα και οχι τον ηδη υπηκοο. Η αδεια (αν βγει...) ειναι για 1-2 χρονια, ειναι κλειστη (για να δουλεψεις ΜΟΝΟ στον συγκεκριμενο εργοδοτη) και συνηθως μετα τη ληξη τα λεμε.

Ο δευτερος τροπος, λιγακι πιο σιγουρος, ειναι ο γαμος. Βεβαια, δεν ειναι ηλιθιοι, ζητανε φωτογραφιες να δουνε ποσο πισω παει το ζευγαρι, συστασεις απο φιλους, συνεντευξεις στο πως το "κανετε" και αλλα τετοια ομορφα. Το προβλημα δεν εγκειται οταν οντως ειστε αγαπημενοι και ερωτευμενοι με το Ομογενες/Αλλοδαπο ετερο ημισυ... Το προβλημα ειναι οταν ο γαμος ειναι ψευτικος.

Συνηθως μια τετοια κινηση ειναι βασει καποιας οικονομικης συμφωνιας (εδω, ας πουμε, παιζει γυρω στα $30000). Ωραια ολ' αυτα... Υπαρχουν παμπολλες περιπτωσεις οπου το ταιρι καρφωσε στο Τμημα Μεταναστευσης το ετερο ημισυ λεγοντας οτι ανακαλυψε οτι τον/την παντερυτηκε απο σκοπιμοτητα... Η συνεχεια γνωστη... Αεροπλανο, αποχαιρετας, και η τσακισμενη ψυχη της αγαπης σου ειναι πλουσιοτερη κατα $30000. Γι' αυτο σας ξαναλεω, τεραστια προσοχη.

Αν θελετε πραγματικα πληροφοριες, πληρωστε $200, που ειναι μια επισκεψη σε δικηγορο ειδικευμενο στην μεταναστευση - και μονο, οχι συμβουλους μεταναστευσης και αλλες τετοιες μπαρουφες (ακομα κι εδω προσεξτε, γιατι οι Ελληναρες καλα κρατουν) και ρωτηστε ποιες ειναι οι επιλογες σας.

Ελπιζω να βοηθησα λιγακι απο την πλευρα μου, και οποιος θελει οποιαδηποτε βοηθεια μπορω (εστω για εναν καφε στο Τοροντο). Το mail μου ειναι johnkabou@gmail.com.

ΤΟΡΟΝΤΟ
 


AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα