Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Πώς διευρύνεται η συνειδητότητα;



Το πρώτο βήμα για να διευρύνετε την συνειδητότητά σας είναι η προσεκτική παρατήρηση. Αυτό είναι κάτι το πολύ πρακτικό. Είναι η μόνη πόρτα στην οποία πρέπει να μπείτε στο πεδίο της Επιστήμης της Διεύρυνσης της Συνειδητότητας.

Πρόκειται να παρατηρείτε. Παρατηρήστε πως στέκεστε, πως μιλάτε. Παρατηρήστε τα συναισθήματά σας, παρατηρήστε τις σκέψεις σας, τα όνειρά σας, τις παραισθήσεις, τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες, τους πόθους, τα μίση, τον θυμό, την ζήλια και την εκδικητικότητα. Παρατηρήστε τα γιατί η παρατήρηση είναι σαν ένα τρακτέρ που διευρύνει την έκταση της ύπαρξής σας. Παρατηρήστε. Κάθε φορά που κάνετε μια πραγματική παρατήρηση, επεκτείνετε την συνειδητότητά σας λίγο πιο πολύ.



Παρατηρήστε τον εαυτό σας. Παρατηρήστε τον εαυτό σας φυσικά, συναισθηματικά, νοητικά. Παρατηρήστε πως και γιατί ψεύδεστε. Είναι τόσο ενδιαφέρον. Όταν λέω ψέματα, παίρνω μια “φωτογραφία” εκείνης της στιγμής σα να ήταν μια μικρή ταινία. Κατόπιν παρακολουθώ αυτή τη ταινία. “Γιατί ο άνθρωπος αυτός είπε ψέματα κατ΄ αυτό το τρόπο; Κοίτα το πρόσωπό του, κοίτα τη μύτη του! Κοίτα πόσο ανόητα χαμογελά. Κοίτα το νου του. Κοίτα τη τρέλα του.” Δείτε το!

Γιατί ζηλεύετε; Γιατί φοβόσασταν να μπείτε σ’ αυτό το δωμάτιο; Τι προκάλεσε το φόβο;

Παρατήρηση δεν είναι να ξέρετε πόσο παχείς είναι οι άνθρωποι ή πόσο αδύνατοι.

Παρατηρήστε τον εαυτό σας. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις και οι αποκρίσεις σας; Αναρωτηθείτε, “Γιατί προσποιούμουν και μιμούμουν; Γιατί δεν είπα την αλήθεια, τα πραγματικά γεγονότα; Τι συμβαίνει με μένα; Ποιος με επηρεάζει;

Το πεδίο της παρατήρησης τελικά σας βγάζει απ’ τη λάσπη στην οποία ζούσατε για πέντε χιλιάδες χρόνια.  Είναι οι προλήψεις σας, η φυλετική ανωτερότητα ή κατωτερότητα; Είναι η παράδοσή σας, η θρησκεία σας, το παρελθόν σας, είναι οι τεχνικές πλύσης εγκεφάλου που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι συνεχώς που σας έκαναν να είστε αυτό το “λάχανο”; Τι είναι;

Όταν παρατηρείτε, καταλαβαίνετε την ανθρώπινη ψυχολογία, πως λειτουργεί ο μηχανισμός, πως λειτουργεί το αυτοκίνητο.

Τι κάνετε όταν δεν παρατηρείτε τον εαυτό σας; Χάνετε τον εαυτό σας. Αυτή είναι μια πρόταση στην οποία πρέπει να διαλογιστείτε για μήνες. Όσο περισσότερο παρατηρείτε τον εαυτό σας, τόσο περισσότερο υπάρχετε. Όσο λιγότερο παρατηρείτε τον εαυτό σας, τόσο περισσότερο είστε χαμένοι. Η επιτυχία σας εξαρτάται από την παρατήρησή σας. Η αποτυχία σας είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης παρατήρησής σας.

Ποιος σας ελέγχει; Απ’ τη στιγμή που ελέγχεστε μέσα και έξω, δεν είστε ένα ελεύθερο άτομο. Δεν έχετε ταυτότητα. Είστε μια μπάλα που οποιοσδήποτε κλωτσά για το δικό του συμφέρον. Δεν έχει σημασία αν είναι το έθνος σας, ο πατέρας σας, η μητέρα σας, ο δάσκαλός σας – οτιδήποτε κι αν είναι, ελέγχεστε και “εσείς” δεν υπάρχετε. Υπάρχετε μόνο όταν έχετε τον έλεγχο του εαυτού σας. Ελευθερώστε τον εαυτό σας από όσα σας ελέγχουν.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Consciousness vol.1 


elenastral


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα