Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Τι είναι διαλογισμός; Πώς κάνουμε διαλογισμό; Τα οφέλη του διαλογισμού


Ο διαλογισμός είναι η καθαρή σκέψη στο φως του Κοινού Καλού. Είναι η ικανότητα να έρχεται κάποιος σε επαφή με μεγάλα οράματα και μεγάλες ιδέες και να τις διατυπώνει ώστε να βελτιώνει την κοινωνία, τον πλανήτη και όλη τη ζωή. Ο διαλογισμός είναι μια προσπάθεια να διεισδύσει κανείς στον κόσμο των ιδεών και να λάβει έμπνευση, ενθουσιασμό και χαρά. Είναι μια προσπάθεια να έρθει σ’ επαφή με μεγάλες αλήθειες, αρχές και νόμους του Σύμπαντος και να τους κάνει πρακτικούς ώστε οι άνθρωποι να βελτιώσουν τις ζωές τους.
Πρέπει να βελτιώσουμε τη ζωή μας μέσα απ’ το διαλογισμό. Ο διαλογισμός μάς κάνει να σκεφτόμαστε.
Οι άνθρωποι λειτουργούν μέσα από “κουμπιά” [push buttons] λόγω των μεταϋπνωτικών υποβολών τους, των συμπλεγμάτων τους, των εσωτερικών εντολών και φόβων, κλπ. Το να είναι κανείς μηχανιστικός σημαίνει να είναι ένας κίνδυνος για τους άλλους. Ο μηχανιστικός άνθρωπος δεν χρησιμοποιεί το νου του και αντιμετωπίζει τα προβλήματά του με λάθος τρόπο. Η βελτίωση είναι δυνατή μόνο όταν ο άνθρωπος σταματήσει να είναι μηχανιστικός και αρχίσει να σκέφτεται.
Ο διαλογισμός σάς βοηθά να είστε ο εαυτός σας, ένα ανεξάρτητο, ελεύθερο άτομο. Σας βοηθά να σκέφτεστε, να διακρίνετε, να παρατηρείτε και να δράτε με την δική σας ελεύθερη βούληση. Εκείνοι που διαλογίζονται αναπτύσσουν διάκριση, παρατηρητικότητα και το μάτι που μπορεί να βλέπει.
Πώς κάνουμε διαλογισμό; Νωρίς το πρωί σηκωθείτε και πλυθείτε. Κατόπιν καθίστε σε μια γωνία και χαλαρώστε. Κλείστε τα μάτια σας και επιλέξτε μια σπερματική σκέψη. Σπερματική σκέψη σημαίνει μια φράση ή λέξη που θέλετε να σκεφτείτε. Αφού επιλέξετε την σπερματική σας σκέψη, προσπαθήστε να σκεφτείτε γι’ αυτή. Για παράδειγμα, πάρτε την ακόλουθη σπερματική σκέψη:
“Πώς μπορώ να βελτιώσω την φυσική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική μου ζωή;”
Τώρα, έχετε μια σοβαρή ερώτηση την οποία θα προσπαθήσετε να απαντήσετε. Όταν αρχίσετε να απαντάτε στην ερώτηση, τότε σκέφτεστε. Για παράδειγμα, όταν αρχίσετε να απαντάτε, σκέφτεστε, “Για να βελτιώσω την φυσική μου ζωή, πρέπει να ντύνομαι καθαρά και απλά, να πλένω το σώμα μου κάθε μέρα, να τρώω καλύτερο φαγητό, να πίνω καλύτερα υγρά, να κοιμάμαι καλά, κ.ο.κ.”
Μην βιάζεστε ν’ απαντήσετε. Κατόπιν σταματήστε και αναρωτηθείτε για τις απαντήσεις που δώσατε. Για παράδειγμα, “Γιατί να πλένομαι; Γιατί να κοιμάμαι καλύτερα; Γιατί να τρώω καλύτερα; Γιατί να μιλάω καλύτερα; Γιατί να συμπεριφέρομαι καλύτερα; Γιατί να ελέγχω τη γλώσσα μου;” Όταν απαντήσετε σε αυτές σας τις ερωτήσεις, τότε πηγαίνετε στο επόμενο επίπεδο:
“Πώς μπορώ να βελτιώσω την συναισθηματική μου ζωή;”
Προσπαθήστε να κάνετε το ίδιο πράγμα. Προσπαθήστε να απαντήσετε με λεπτομέρεια και μετά αναρωτηθείτε για τις απαντήσεις σας. Κάντε το ίδιο πράγμα και για την επόμενη ερώτηση:
 “Πώς μπορώ να βελτιώσω τη νοητική και πνευματική μου ζωή;”
Μετά από δεκαπέντε λεπτά σταματήστε και πάρτε χαρτί και γράψτε τις ιδέες και τις σκέψεις που είχατε. Κατόπιν κάντε μια προσευχή και πηγαίνετε στην καθημερινή σας εργασία.
Αυτά είναι τα θεμέλια και αν κάνετε όπως συνίσταται εδώ, θα δείτε μεγάλη βελτίωση στην υγεία, τις σχέσεις, την δουλειά, την δημιουργικότητά σας και την σκέψη σας.
Ο λανθασμένος διαλογισμός είναι πολύ επικίνδυνος γιατί δημιουργεί ανισορροπία, παραφροσύνη, διάχυση του νου, ανευθυνότητα και αδράνεια.
Ο σωστός διαλογισμός σάς κάνει εχέφρονες, πιο επιτυχημένους, με περισσότερη ευημερία και πολύ πιο υγιείς. Ο διαλογισμός βελτιώνει την ζωή σας χωρίς πίεση και σύγχυση. Οι ιδέες είναι πηγές ενέργειας και δυναμώνουν το σύστημά σας.
Ο διαλογισμός πηγαίνει σε τρία βήματα:
α. Πρώτα μάθετε πώς να σκέφτεστε.
β. Κατόπιν κάντε τον εαυτό σας κάτι σπουδαίο, ώστε να συνεισφέρετε στην ευημερία της ανθρωπότητας.
γ. Κατόπιν προσπαθήστε να έρθετε σε επαφή με την παρουσία του Θεού στο Σύμπαν και μέσα στον κάθε άνθρωπο και φέρτε την προς τα έξω.
Ο διαλογισμός σάς βοηθά να κάνετε υπέρβαση στην επαφή σας με την πραγματικότητα πέρα από τις πέντε αισθήσεις του σώματός σας.
Ο διαλογισμός σάς κάνει επιτυχημένους. Εάν κάποιο άτομο διαλογίζεται, κάνει τη ζωή του επιτυχημένη. Όταν μια οικογένεια διαλογίζεται, η ζωή της οικογένειας γίνεται επιτυχημένη.
Ο διαλογισμός μάς κάνει να βελτιώνουμε τη ζωή μας. Εάν βελτιώσετε έναν άντρα ή μια γυναίκα, βελτιώνετε την οικογένεια. Εάν Βελτιώσετε μια οικογένεια, θα βελτιώσετε το έθνος. Εάν βελτιώσετε το έθνος θα βελτιώσετε την ανθρωπότητα, αλλά η βάση είναι να βελτιωθεί το άτομο πρώτα.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Esoteric Science of Healing


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα