Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

8 λόγοι που νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι

OK-DIARKOSKOURASMENOI
Πέφτετε για ύπνο νωρίς, κοιμάστε σε ανατομικό στρώμα, η περιοχή σας είναι ήσυχη, ξυπνάτε σύμφωνα με το βιολογικό σας ρολόι και εξακολουθείτε να σηκώνεστε το πρωί ένα αληθινό ράκος; Ίσως να φταίει ένας από τους λόγους που ακολουθούν.

Έχετε έλλειψη μαγνησίου.
Αν δεν τρώτε αρκετά πράσινα λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς μπορεί να έχετε έλλειψη μαγνησίου, ένα μεταλλικό στοιχείο απαραίτητο για έναν καλό ύπνο. Το μαγνήσιο είναι ένα σημαντικό συστατικό για το σώμα σας και βοηθά τον εγκέφαλο να “σβήσει”. Χωρίς μαγνήσιο, παραμένετε σε εγρήγορση και ένταση, η σκέψη σας τρέχει και δεν μπορείτε να ηρεμήσετε και να απολαύσετε έναν καλό ύπνο. Η ημερήσια συνιστώμενη δόση για γυναίκες από 20 έως 30 ετών είναι 310 milligrams, δηλαδή 2 κούπες λαχανικά ή ακόμα καλύτερα 3 κομματάκια μαύρη σοκολάτα.
Τρώτε πολλά λιπαρά.
Τα σουβλάκια και τα fast food, δεν κάνουν μόνο κακό στη σιλουέτα μας αλλά προκαλούν και αϋπνία. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό SLEEP 
η υψηλή κατανάλωση λιπαρών τροφών, έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανεξάρτητα από το πόσο έχουμε κοιμηθεί το βράδυ.
Έχετε αναιμία.
Η αναιμία είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες κόπωσης, ειδικά για τις γυναίκες. Μπορείτε να την καταπολεμήσετε 
με μια διατροφή πλούσια σε σίδηρο που περιλαμβάνει κόκκινο κρέας και σκούρα πράσινα λαχανικά ή να πάρετε ειδικά συμπληρώματα διατροφής αν το πρόβλημα είναι σοβαρό. Φυσικά πάντα κατόπιν συμβουλής του γιατρού.
Έχει διαταραχθεί το βιολογικό σας ρολόι.
Οι βραδινές βάρδιες ή τα διηπειρωτικά αεροπορικά ταξίδια και έχουν κάτι κοινό: απορυθμίζουν το βιολογικό μας ρολόι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθετε κουρασμένοι ακόμα και όταν έχετε κοιμηθεί αρκετά. Το σώμα σας εκκρίνει ορμόνες και χημικά όπως είναι η μελατονίνη, σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη που βρίσκεστε. Η εσωτερική κόπωση συνεχίζεται μέχρι να το βιολογικό σας ρολόι να προσαρμοστεί στις συνθήκες της νέας χρονικής ζώνης.
Είστε αφυδατωμένοι.
Η αφυδάτωση ελαττώνει την ποσότητα του αίματος στο σώμα με αποτέλεσμα η καρδιά να εργάζεται σκληρότερα και έτσι να νιώθετε κουρασμένοι. Φροντίστε λοιπόν 
να πίνετε ικανοποιητική ποσότητα νερούπου συνήθως είναι 30ml για κάθε κιλό σωματικού βάρους.
Παίρνετε υπνωτικά χάπια.
Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό αλλά τα υπνωτικά χάπια μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε κουρασμένοι όταν ξυπνάτε. Τα χάπια που μας βοηθούν να κοιμηθούμε 
αλλάζουν την φυσική μας “αρχιτεκτονική του ύπνου”. Η θολούρα της επόμενης ημέρας εξαρτάται από τη δόση που παίρνουμε και το χρόνο που η φαρμακευτική ουσία παραμένει στο σώμα μας. Όσο μεγαλύτερη η δόση τόσο πιο πιθανό είναι να νιώθουμε κουρασμένοι.
Τρίζετε τα δόντια σας.
Το άγχος πολλές φορές μας ακολουθεί ακόμα και στον ύπνο μας. Το τρίξιμο των δοντιών 
ονομάζεται βρουξισμός και συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Σε αυτό το τρίξιμο των δοντιών συμμετέχουν ενεργά όλοι οι μυς γύρω από τις σιαγόνες και το κρανίο, οπότε φανταστείτε πόσο κουρασμένοι θα ξυπνήσετε μετά από αυτή την ολονύχτια δραστηριότητα. Ο βρουξισμός επιπλέον μπορεί να καταστρέψει το σμάλτο των δοντιών οπότε μάλλον ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο και να φορέσετε και προστατευτικό ναρθηκάκι.
Αναπνέετε λάθος.
Αν ξυπνάτε με στεγνό στόμα είναι ένδειξη ότι ίσως να έχετε κάποιο πρόβλημα που διαταράσσει τον ύπνο σας όπως είναι το άσθμα, η άπνοια του ύπνου ή το στραβό ρινικό διάφραγμα. Αυτό έχει 
σαν αποτέλεσμα να αναπνέετε από το στόμα με συνέπεια αυτό να ξεραίνεται. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ρινικές ταινίες ώστε να ελευθερώσετε την αναπνοή σας και να βελτιώσετε τον ύπνο σας.
Φωτό από: www.sxc.hu
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα