Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ένας παράγοντας καρδιοπάθειας που δεν ξέρατε

Ένας παράγοντας καρδιοπάθειας που δεν ξέρατε
Η μαριχουάνα είναι πιθανό να συμβάλλει στην επιδείνωση της υγείας της καρδιάς και των αρτηριών, σύμφωνα με έρευνα Γάλλων επιστημόνων από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Τουλούζης.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησαν 1.979 περιπτώσεις υπερβολικής χρήσης μαριχουάνας οι οποίες αναφέρθηκαν στον γαλλικό φορέα υγείας “Addictovigilance Network”. Ξεχώρισαν 35 χρήστες οι οποίοι είχαν καρδιακές ασθένειες, μεταξύ των οποίων 20 περιστατικά καρδιακού εμφράγματος και 9 θανάτους.


Οι χρήστες ήταν κατά κόρον άντρες με μέσο όρο ηλικίας τα 34 χρόνια. Από τα συνολικά 22 άτομα με διάφορα προβλήματα στην καρδιά, τα 20 είχαν υποστεί καρδιακές προσβολές. Άλλα  δέκα άτομα παρουσίασαν ασθένειες που σχετίζονται με τις αρτηρίες των άκρων, και τρία με τις αρτηρίες του εγκεφάλου. Σε 16 από τις 35 περιπτώσεις (46%), οι ασθενείς είχαν είτε προσωπικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο (υψηλή πίεση, υψηλή χοληστερίνη κλπ) είτε είχαν οικογενειακό ιστορικό καρδιακών προβλημάτων.

Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιάς, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα πρέπει να θορυβήσουν την ιατρική κοινότητα, επειδή η χρήση μαριχουάνας στην Γαλλία (όπου και ελήφθη το δείγμα για την έρευνα) είναι παράνομη. Ως εκ τούτου είναι ιδιαιτέρως πιθανό τα περισσότερα περιστατικά με καρδιακά προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση μαριχουάνας να μην αναφέρονται ποτέ.

Και προσθέτουν ότι πρέπει να διεξαχθούν ακόμα μεγαλύτερες έρευνες, δεδομένου ότι ολοένα και περισσότερες χώρες επιτρέπουν τη χρήση μαριχουάνας, τουλάχιστον για ιατρικούς σκοπούς. Υποστηρίζουν, δε, ότι μόνο στην Γαλλία περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν τακτική χρήση μαριχουάνας.



onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα