Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ουσία του Εαυτού, Ύπαρξη, Πραγματικότητα


Μέσα από την ένωση με την Πραγματικότητα, την ουσία του Εαυτού δεν τη νοιάζει από πιο πόστο θα υπηρετήσει την αγάπη για την Ύπαρξη. Είτε είναι άνθρωπος και ζει στον διττό κόσμο, είτε είναι ένας φύλακας άγγελος που προσέχει έναν άνθρωπο, είτε βρίσκεται με την μορφή ενός βράχου σε κάποιον παγωμένο πλανήτη, είτε είναι ένα σύννεφο ή ένα πετραδάκι στην παραλία… δεν έχει σημασία. Η διαφορά του ανθρώπου από την πέτρα για παράδειγμα, είναι πως η πέτρα εκπέμπει στατικά την ουσία του Εαυτού ενώ ο άνθρωπος μπορεί να αλληλεπιδράσει με αυτήν. Γι’ αυτό και μας έλκουν να δουλεύουμε με κρυστάλλους ή να αγκαλιάζουμε τα δέντρα ή ακόμη και κάποια αντικείμενα έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς… ερχόμαστε σε επαφή με την ουσία του Εαυτού που έχουν μέσα τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Όταν η επαφή και η χρήση τους είναι συνειδητή και ξεκάθαρη, τότε δεν ταυτιζόμαστε με την ύλη. Ακόμη κι ένας αγαπημένος κρύσταλλος, αν σπάσει, δεν μας στεναχωρεί – ένας άλλος θα πάρει τη θέση του. Τα πάντα γύρω μας έχουν ουσία του Εαυτού αλλά αυτό δεν είναι λόγος να αρχίζουμε να εξαρτιόμαστε συναι-σθηματικά από τα αντικείμενα και τους ανθρώπους. Καθώς εξελισσόμαστε, η ζωή μας αποκτάει ολοένα και πιο απλές συνήθειες, φτάνοντας στο σημείο να μη συσσωρεύουμε πράγματα και αναμνήσεις. Ο Θεός είναι απλός γιατί η ίδια η Πραγματικότητα είναι η Απόλυτη Κατάσταση.
Η ουσία του Εαυτού στους ανθρώπους, από τη στιγμή που θα καταφέρει να θυμηθεί πως ο λόγος που βρίσκεται μακριά από το σπίτι της είναι η αγάπη, θα επιστρέψει πάλι στην πηγή της, ενώ θα βρίσκεται στο σώμα που την φιλοξενεί. Με αυτό τον τρόπο, η αγάπη απλώνεται σε ολόκληρο το Σύμπαν αλλάζοντας την ίδια τη δομή που την έχει σκεπάσει. Γι’ αυτό και η Συμπαντική Ενέργεια είναι αγάπη, γι’ αυτό και η αγάπη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και όταν εδραιώνεσαι στην Πραγματικότητα, αυτό μπορεί να βιωθεί μόνο μέσα από την σιωπή.
Καταλαβαίνεις πως φτάνοντας σε αυτή την άχρονη κατάσταση, πόση μεγάλη ευλογία μπορείς να αποτελέσεις για τους κόσμους του Σύμπαντος και πόσα πράγματα μπορείς να αλλάξεις πάνω στη Γη… απλά αγαπώντας. Επιστρέφοντας στον πρωταρχικό σκοπό της ύπαρξής σου, αποτελείς μια αστείρευτη πηγή αγάπης που απλώνεται πέρα από οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Μέσα από την αγάπη θα αγγίζεις την Πραγματικότητα, θα την απλώνεις στη Γη και θα αλλάζεις τον κόσμο. Σε αυτό το σημείο αντι-λαμβάνεσαι πως ο κόσμος είναι κομμάτι σου και όχι εσύ κομμάτι του κόσμου, συνεπώς έχεις και την ευθύνη του. Και η μοναδική σου ευθύνη είναι να τον βοηθήσεις να αλλάξει… αγαπώντας. Γίνεσαι ο ίδιος ένα υπέρτατο ον που ο μοναδικός του σκοπός πάνω στη Γη είναι ταυτόσημος με εκείνον της Πραγματικότητας… να αγαπάει όλα όσα έχουν έρθει σε Ύπαρξη.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Πραγματικότητα διαιρέθηκε… για να μπορέσει να αγαπήσει τον εαυτό της.
Η εμπειρία της 3ης διάστασης είναι μια κατάσταση που συμβαίνει, όταν μια σταγόνα Πραγματικότητας επιθυμεί να αγαπήσει τον εαυτό της, δημιουργώντας κόσμους για να γίνουνε καθρέπτες.
Ας είναι όλα καλά στον κόσμο σου,
Έλενα Έρα
απόσπασμα από το βιβλίο μου “Γνώρισε τι Δεν είσαι: προσωπικότητα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα