Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τι Θα συμβεί αν οι Μαγνητικοί Πόλοι της Γης αντιστραφούν;

Τι γίνεται αν Μαγνητική Πολωνοί Γης Flip;

Το τέλος του κόσμου όπως το ξέρουμε θα μπορούσε να έρθει με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το ποιον ρωτάς. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν  ότι θα συμβεί παγκόσμιος κατακλυσμός όταν οι μαγνητικοί πόλοι της Γης  αντιστραφούν. Όταν ο βοράς γίνει νότος, λένε, θα υπάρξει αιφνίδια κλίση των ηπείρων προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση, προκαλώντας μαζικούς σεισμούς, ταχεία αλλαγή του κλίματος και εξαφάνιση των ειδών.

Το γεωλογικό αρχείο δείχνει ότι εκατοντάδες αντιστροφές πόλων έχουν συμβεί σε όλη την ιστορία της Γης. Συμβαίνουν όταν επιθέματα κηλίδων ατόμων σιδήρου, στον υγρό εξωτερικό πυρήνα της Γης, αντιστρέφονται και σαν μικροσκοπικοί μαγνήτες προσανατολίζονται προς την αντίθετη κατεύθυνση από τις γύρω τους. 

Όταν αυτά τα επιθέματα που αντιστρέφονται αυξηθούν σε σημείο που να κυριαρχήσουν στο υπόλοιπο του πυρήνα, το συνολικό  μαγνητικό πεδίο της Γης αντιστρέφεται

Η τελευταία αντιστροφή συνέβη πριν 780.000 χρόνια κατά τη διάρκεια της Λίθινης Εποχής, και μάλιστα υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ο πλανήτης μπορεί να είναι στα πρώτα στάδια της αντιστροφής των πόλων τώρα.
Αλλά θα πρέπει να φοβόμαστε πραγματικά αυτό το γεγονός; Τι θα συμβεί στην πραγματικότητα, όταν οι πυξίδες  που μέχρι εκείνη τη στιγμή υποδεικνύουν τον Βορρά κάνουν μια στροφή 180 μοιρών προς την Ανταρκτική; θα προκληθεί διάσπαση των ηπείρων, ή θα περιμένουμε περισσότερες εγκόσμιες αλλαγές;
πυξίδα
Εάν το γήινο μαγνητικό πεδίο αντιστραφεί, οι πυξίδες θα δείχνουν προς την Ανταρκτική. Φωτογραφία Francesco81

Ασθενές πεδίο
«Οι πιο δραματικές αλλαγές που συμβαίνουν όταν οι πόλοι αντιστρέφονται είναι μια πολύ μεγάλη μείωση της συνολικής έντασης του πεδίου", δήλωσε ο Jean-Pierre Valet, που διεξάγει την έρευνα για τις γεωμαγνητικές αντιστροφές στο Ινστιτούτο Φυσικής της Γης, στο Παρίσι.
Το μαγνητικό πεδίο της Γης χρειάζεται μεταξύ 1.000 και 10.000 χρόνια για να αντιστραφεί, και στη διαδικασία, μειώνεται σε μεγάλο βαθμό πριν από την εκ νέου ευθυγράμμιση του.

 «Δεν είναι μια ξαφνική αναστροφή, αλλά μια αργή διαδικασία, κατά την οποία η ένταση του πεδίου γίνεται αδύναμη, πολύ πιθανόν το πεδίο να γίνεται πιο πολύπλοκο, με αποτέλεσμα την εμφάνιση περισσότερων από δύο πόλων για ένα διάστημα, και στη συνέχεια την συσσώρευση  δύναμης και [ευθυγράμμισης] στην αντίθετη κατεύθυνση, "δήλωσε η Monika Korte,  επιστημονικός διευθυντής του Γεωμαγνητικού Αστεροσκοπείου Niemegk,  στο GFZ Potsdam, στη Γερμανία.
κοντάρι
Μοντέλα από Supercomputers  του μαγνητικού πεδίου της Γης. Στα αριστερά είναι ένα κανονικό διπολικό μαγνητικό πεδίο. Στα δεξιά είναι
το είδος του πολύπλοκου μαγνητικού πεδίου της Γης που οδηγεί σε μια αντιστροφή. CREDIT: NASA

Οι επιστήμονες λένε ότι η αδυναμία μεταξύ των φάσεων, θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολίες στους  Γήινους.
Σύμφωνα με τον John Tarduno, καθηγητή γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο προστατεύει τη Γη από τις εκρήξεις της ακτινοβολίας από τον ήλιο . 

"Στεφανιαίες μαζικές εκτινάξεις (CME,) κατά καιρούς συμβαίνουν στον Ήλιο, και μερικές φορές συγκρούονται άμεσα με τη Γη", δήλωσε ο Tarduno. «Μερικά από τα σωματίδια που συνδέονται με CME, αποκρούονται από το μαγνητικό πεδίο της Γης. Με ένα ασθενές πεδίο, αυτή η θωράκιση είναι λιγότερο αποτελεσματική ».
Αυτά τα φορτισμένα σωματίδια που βομβαρδίζουν τη γήινη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια ηλιακών καταιγίδων προκαλούν τρύπες στην ατμόσφαιρα της Γης, ​​και αυτό θα μπορούσε να βλάψει τους ανθρώπους. « Οι τρύπες του όζοντος, όπως αυτή πάνω από την Ανταρκτική (που σήμερα οφείλεται σε μια εντελώς διαφορετική αιτία που έχει σχέση με τον άνθρωπο) θα μπορούσε να οδηγήσει, καθώς τα ηλιακά σωματίδια αλληλεπιδρούν με την ατμόσφαιρα, σε έναν καταρράκτη χημικών αντιδράσεων. Αυτές οι «τρύπες» δεν θα είναι μόνιμες, αλλά θα μπορούσε να είναι παρόντες σε 10ετή χρονοδιαγράμματα - αναμφισβήτητα αρκετά σημαντικό για να δημιουργήσουν ανησυχία όσον αφορά τα ποσοστά του δέρματος του καρκίνου  ", δήλωσε ο Tarduno.
Ο Valet συμφωνεί ότι ένα ασθενές μαγνητικό πεδίο θα μπορούσε να οδηγήσει στο σχηματισμό των οπών του όζοντος. Σε μία έκθεσή του, πέρυσι, αναφέρει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του θανάτου των Νεάντερταλ, των εξελικτικών ξαδερφιών μας, και μιας σημαντική μείωσης του γεωμαγνητικού πεδίου έντασης που συνέβησαν ακριβώς στο ίδιο χρονικό διάστημα. (Αυτή την περίοδο, η πορεία προς μια γεωμαγνητική αναστροφή φαίνεται να ακυρώθηκε", το πεδίο αποδυναμώθηκε, αλλά δεν κατέληξε σε αντιστροφή.)
Άλλοι επιστήμονες δεν έχουν πειστεί ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της αντιστροφής των πόλων και της εξαφάνισης των ειδών. "Ακόμα και αν το πεδίο γίνεται πολύ αδύναμο, στην επιφάνεια της Γης , προστατευόμαστε από την ακτινοβολία, από την ατμόσφαιρα. Ομοίως, όπως δεν μπορούμε να δούμε ή να αισθανθούμε την παρουσία του γεωμαγνητικού πεδίου τώρα, πιθανότατα δεν θα παρατηρήσουμε καμία σημαντική αλλαγή από την αντιστροφή ", δήλωσε η Korte.
Η τεχνολογία μας, όμως, θα είναι σίγουρα σε κίνδυνο. Ακόμη και τώρα, οι ηλιακές καταιγίδες μπορούν να καταστρέψουν δορυφόρους, να προκαλέσουν διακοπές ρεύματος και να διακόψουν τις ραδιοεπικοινωνίες. «Αυτού του είδους οι αρνητικές επιρροές σαφώς θα αυξηθούν, αν το μαγνητικό πεδίο και εν συνεπεία η προστατευτική λειτουργία του γίνουν σημαντικά ασθενέστερα, π.χ. κατά τη διάρκεια μιας αντιστροφής, και θα είναι σημαντικό να βρεθούν στρατηγικές αντιμετώπισης, "είπε .
Μια επιπλέον ανησυχία είναι ότι η αποδυνάμωση και η τελική αναστροφή στο πεδίο θα αποπροσανατολίσει όλα εκείνα τα είδη που στηρίζονται στον γεωμαγνητισμό για τη ναυσιπλοΐα, συμπεριλαμβανομένων των μελισσών, των σολομών, των χελωνών, των φαλαινών, των βακτήριων και των περιστεριών. Δεν υπάρχει επιστημονική συναίνεση σχετικά με το πώς αυτά τα πλάσματα θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.
Μετατόπιση Ηπείρων;
Πολλά από τα σενάρια καταστροφής που σχετίζονται με την γεωμαγνητική αναστροφή των πόλων στη λαϊκή φαντασία είναι καθαρή φαντασία, λένε οι επιστήμονες. Σίγουρα δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αιφνίδια κλίση ή μετατόπιση των ηπείρων.
Η πρώτη απόδειξη είναι το γεωλογικό αρχείο. Όταν η τελευταία αλλαγή των  πόλων  συνέβη, "καμμία παγκόσμια μετατόπιση ηπείρων ή πλανητικής κλίμακας καταστροφές σημειώθηκαν, όπως οι γεωλόγοι μπορούν να βεβαιώσουν  από τα ορυκτά και άλλα στοιχεία», δήλωσε ο Alan Thompson, επικεφαλής του γεωμαγνητισμού στο British Geological Survey.
Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι οι αλλαγές στον υγρό πυρήνα της Γης συμβαίνουν σε μια εντελώς διαφορετική απόσταση και χρονοδιάγραμμα από την διάδοση της ενέργειας στο μανδύα της Γης (η οποία προκαλεί μετατόπιση των τεκτονικών πλακών της Γης, μετακινώντας τις ηπείρους). Ο υγρός πυρήνας πράγματι αγγίζει το κάτω μέρος του μανδύα, αλλά θα χρειαστούν δεκάδες εκατομμύρια χρόνια αυτές οι αλλαγές στον πυρήνα  να διαδοθούν μέσα από το μανδύα και να επηρεάσουν την κίνηση των τεκτονικών πλακών. Με λίγα λόγια, «δεν υπάρχουν στοιχεία από το γεωλογικό παρελθόν και κατά τη γνώμη μου, επίσης, δεν μπορεί να γίνει κατανοητό ότι οι μαγνητικές αντιστροφές θα μπορούσαν να προκαλέσουν σεισμούς", δήλωσε η Korte.
Αργά ή γρήγορα
Το γήινο μαγνητικό πεδίο, σήμερα, είναι αποδυναμωμένο, πιθανώς λόγω του αυξανόμενου επιθέματος κηλίδων αντίστροφης ευθυγράμμισης ατόμων σιδήρου  στον υγρό πυρήνα βαθιά κάτω από τη Βραζιλία και το Νότιο Ατλαντικό.

 Σύμφωνα με τον Tarduno, η ένταση του μαγνητικού πεδίου της Γης »έχει αρχίσει να μειώνετε εδώ και τουλάχιστον 160 χρόνια, με ανησυχητικό ρυθμό, με αποτέλεσμα κάποιοι να πιστεύουν ότι οδεύουμε προς μια αντιστροφή."
σφαίρα
Εικόνα της ανωμαλίας του Νότιου Ατλαντικού (SAA), την περιοχή όπου το μαγνητικό πεδίο της Γης είναι πιο αδύναμο, 
όπως λήφθηκε από τον δορυφόρο ROSAT στη δεκαετία του 1990. CREDIT: NASA


Η αντιστροφή μπορεί να συμβεί, ή  να ματαιωθεί- η Γη είναι υπερβολικά πολύπλοκο σύστημα για τους επιστήμονες ώστε να γνωρίζουν ποια αποτελέσματα να περιμένουν. 

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η διαδικασία θα τραβήξει περισσότερο από τα επόμενα χιλιάδες χρόνια, κι αυτό μας δίνει χρόνο για να προσαρμοστούμε στις αλλαγές. 
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα