Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ακολούθησε το πάθος σου κι όχι τα χρήματα


Τα χρήματα έχουν δύναμη, δημιουργούν αυτοκρατορίες και καταστρέφουν λαούς, κάνουν τα όνειρα των ανθρώπων που τα έχουν πραγματικότητα και καταστρέφουν τα όνειρα άλλων. Κάνουν μερικούς ανθρώπους ευτυχισμένους και μερικούς απόλυτα μίζερους και δυστυχισμένους...

Σήμερα το κυνήγι του χρήματος έχει ταυτιστεί (ή τουλάχιστον τις περισσότερες φορές) με το κυνήγι της ευτυχίας ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα συμφωνήσουν πως χρήματα = ευτυχία. Πολλές φορές αυτή η πεποίθηση οδηγεί τους ανθρώπους να ακολουθούν ένα μονοπάτι που δεν τους ταιριάζει. Όταν επιλέγουν την καριέρα τους τις περισσότερες φορές τυφλώνονται από τα χρήματα και καταλήγουν να κάνουν κάτι που μισούν.

Παρόλο που τα χρήματα είναι πολύ ωραία και όλοι μας θέλουμε να τα έχουμε, στην πραγματικότητα προσφέρουν προσωρινή ευτυχία καθώς όσα χρήματα και να έχει κανείς δεν μπορεί να αγοράσει χρόνο. Ο χρόνος είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά και σίγουρα πρέπει να τον ξοδεύουμε με μεγάλη σοφία.

Αυτή η γενιά είναι κατά μία έννοια “καταραμένη” καθώς  λόγω οικονομικής κρίσης οι δουλειές δεν είναι πολλές και πολλοί από εμάς αναγκάζονται να κάνουν μία δουλειά την οποία μισούν μόνο και μόνο επειδή χρειάζονται τα χρήματα που αυτή τους προσφέρει. Ποια είναι η λύση; Να δουλεύουμε για να μπορούμε να επιβιώνουμε και να ζούμε όσο γίνεται πιο άνετα ενώ ταυτόχρονα να κυνηγάμε το όνειρό μας, να ψάχνουμε για τη δουλειά που μας παθιάζει. Διάβασε παρακάτω 6 λόγους για τους οποίους πρέπει να ακολουθήσεις το πάθος σου και όχι τα χρήματα...

1. Το να δουλεύεις για τα χρήματα που παίρνεις μπορεί να φαίνεται ένα αρκετά καλό κίνητρο αλλά δεν είναι. Κάθε εβδομάδα δουλεύεις Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9 μέχρι τις 5 και αγχώνεσαι για κάτι που δε θα ήθελες να αγχώνεσαι. Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος για να απολαμβάνεις τη ζωή. Το να δουλεύεις 8 ώρες την ημέρα, 5 μέρες την εβδομάδα, σε μία δουλειά που δεν σου αρέσει είναι κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν μία καριέρα που μισούν θα σου πουν ότι αν είχαν ξανά την ευκαιρία θα έκαναν τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Έχεις μόνο μία ζωή να ζήσεις. Μην τη σπαταλάς δουλεύοντας κάπου που μισείς μόνο και μόνο επειδή σου προσφέρει οικονομική άνεση.

2. Έχεις περισσότερο πάθος για τη ζωή που κάνεις. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πρέπει να σηκώνεσαι κάθε πρωί και να πηγαίνεις σε μία δουλειά για την οποία δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά αυτό δεν πρόκειται ποτέ να σε απασχολήσει όταν έχεις πάθος με αυτό που κάνεις. Όταν κάνεις μία δουλειά που σε γεμίζει απόλυτα νιώθεις σαν να μη δουλεύεις, νιώθεις σαν να σε πληρώνουν για να περνάς καλά και να διασκεδάζεις.

3. Μπορείς να έχεις μεγαλύτερη απόδοση και να έχεις πολύ καλύτερες ιδέες. Σίγουρα ακόμα και όταν κάνεις τη δουλειά των ονείρων σου υπάρχουν μέρες που νιώθεις ότι δε θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι σου. Αυτές οι μέρες φαίνονται ακόμα χειρότερες και είναι πολύ πιο συχνές όταν κάνεις κάτι που δε σε ευχαριστεί καθόλου. Κάνοντας αυτό που σου αρέσει αφήνεις γρήγορα πίσω σου αυτές τις μέρες και απολαμβάνεις εκείνες που σου δίνουν τεράστια χαρά και ικανοποίηση. Πέρα από αυτό είναι πιο πιθανό να έχεις πιο δημιουργικές ιδέες..

4. Όσα χρήματα και να βγάζεις τίποτα δεν πρόκειται να σε κάνει να διώξεις το συναίσθημα ότι κάνεις κάτι που μισείς. Υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν πολλά χρήματα δουλεύοντας όλη μέρα. Πολλοί από αυτούς σιχαίνονται αυτό που κάνουν αλλά το έχουν συνηθίσει τόσο πολύ και έχουν γίνει ένα με αυτό με αποτέλεσμα να αισθάνονται πως δεν έχουν άλλη επιλογή. Αυτό το μίσος για τη δουλειά τους σύντομα τους οδηγεί σε μεγάλο άγχος και σε προβλήματα υγείας.

5. Είσαι πιο θετικός στο να δουλεύεις μέχρι αργά. Όταν κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί το να δουλέψεις μερικές ώρες παραπάνω δε σε δυσαρεστεί τόσο όσο αν μισείς της δουλειά σου. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν αισθάνεσαι σαν να σε πιέζουν να κάνεις κάτι που δε θέλεις.

6. Κανένα εμπόδιο δε θα σε σταματήσει από το να πετύχεις. Όταν πραγματικά απολαμβάνεις αυτό που κάνεις τίποτα δε θα σε σταματήσει από το να γίνει η δουλειά σου. Έχεις τόσο πάθος με αυτό που κάνεις που τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να πετύχεις φανταστικά πράγματα στο χώρο της δουλειάς σου αλλά και της προσωπικής σου ζωής μιας και όταν είσαι καλά στη δουλειά σου αυτό σίγουρα αντανακλάται και στην καθημερινή σου ζωή και τις σχέσεις σου.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα