Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πότε ο άνδρας είναι ευτυχισμένος στην σχέση/ γάμο του !!


Το κλειδί για ένα μακρύ και ευτυχισμένο γάμο, όσον αφορά τον άνδρα, δεν έχει να κάνει τόσο με τα κοινά ενδιαφέροντα και τη συμβατή προσωπικότητα της συζύγου του όσο με κάτι πιο απλό και οφθαλμοφανές: Με την ελκυστική εμφάνιση της γυναίκας του.

Αυτό προκύπτει από μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η ψυχολόγος Andrea Meltzer από το Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology.
Η Μέλτζερ ανακάλυψε ότι οι άνδρες που αισθάνονται φυσική έλξη από τη γυναίκα τους παίρνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από το γάμο τους και ότι αυτή η ικανοποίηση έχει διάρκεια στο χρόνο. Αλλά το ίδιο δεν ισχύει για τις γυναίκες. Σύμφωνα με τη μελέτη, η ελκυστικότητα του άνδρα δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο στην ικανοποίηση που αντλεί η γυναίκα από το γάμο της. Επιβεβαιώνεται έτσι η κοινή πεποίθηση ότι οι άνδρες δίνουν πολύ μεγαλύτερη σημασία στην εμφάνιση απ? ότι οι γυναίκες.

Η Meltzer παρακολούθησε τα τέσσερα πρώτα χρόνια γάμου 450 ζευγαριών και μαζί με τους συνεργάτες της κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες νιώθουν πραγματικά ευτυχισμένοι όταν η γυναίκα τους παραμένει ελκυστική.

«Η γοητεία που ασκεί μια περιποιημένη και φυσικά ελκυστική γυναίκα στην ικανοποίηση του άνδρα είναι πολύ πιο ισχυρή από την αυτήν που ασκούν οι ωραίοι σύζυγοι στις γυναίκες τους» επισημαίνει η Meltzer.

Η ευτυχία είναι μεταδοτική

Από την άλλη μεριά, οι ελκυστικές σύζυγοι ένιωθαν επίσης μεγαλύτερη ευτυχία στο γάμο τους και οι ερευνητές το απέδωσαν στο γεγονός ότι το να είναι ικανοποιημένος ο άνδρας οδηγεί σε άνοδο της ευτυχίας στην γυναίκα.

Φαίνεται ότι η ευτυχία των ανδρών είναι ανταποδοτική. Οι άνδρες επιβραβεύουν με διάφορους τρόπους την φυσική έλξη που νιώθουν για τη γυναίκα τους κι έτσι υπάρχει ένα αμφίδρομο αλισβερίσι χαράς και ικανοποίησης.

Αντίθετα, οι άνδρες που δεν έχουν δίπλα τους όμορφη γυναίκα φαίνεται επίσης να το… ανταποδίδουν, με αποτέλεσμα οι γυναίκες, στην περίπτωση αυτή, να νιώθουν λιγότερη ευτυχία από το γάμο τους, ενδεχομένως και δυστυχία.

Μια παρόμοια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 από το Ινστιτούτο Σχέσεων στο UCLA είχε καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Οι ερευνητές διατύπωσαν, τότε, την άποψη ότι οι άνδρες που δήλωσαν τυχεροί επειδή παντρεύτηκαν όμορφη γυναίκα είχαν συγχρόνως και πιο ευτυχισμένες γυναίκες. Φαίνεται ότι οι άνδρες είναι πιο πιστοί και πιο έτοιμοι να προσφέρουν ικανοποίηση στις όμορφες συζύγους τους, είχε αναφέρει ο επικεφαλής εκείνης της μελέτης, ο καθηγητής ψυχολογίας Benjamin Karney.

Οι μελέτες αυτές είναι βέβαια ενδιαφέρουσες αλλά δεν είναι σίγουρο ότι προσφέρουν κάτι παραπάνω από αυτά που είναι αυτονόητα –τουλάχιστον για τους άνδρες. Είναι γνωστό ότι οι άνδρες ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο από τις γυναίκες για την εμφάνιση του αντίθετου φύλου.

Πάντως, ένας λόγος που ο άνδρας θέλει η όμορφη γυναίκα του να είναι ευτυχισμένη δεν είναι μόνο για λόγους ανταπόδοσης. Θέλει να είναι ευτυχισμένη και για να μην του φύγει. Επίσης, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν πλούσιους συζύγους έχουν μεγαλύτερη διάθεση για σεξ στο γάμο για να μην δώσουν ευκαιρία στον άνδρα τους για εξωσυζυγική σχέση. Με άλλα λόγια, η ανταπόδοση έχει και κάποιο ιδιοτελή σκοπό.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα