Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Δημοσκοπήσεις και ..τρίχες

ΤΡΙΧΕς
Οι έρευνες των   σύγχρονων κουρείων.Εκεί  όπου μαζί με τα πιστολάκια, ανάβουν και καταγράφονται όλες οι τάσεις.Οι μετρήσεις της κοινής γνώμης πάνε κι έρχονται ασυναίσθητα εκεί μέσα!  Γι αυτό κι εγώ σας λέω φίλοι μου πως αυτός είναι, ο πλέον σύγχρονος επιστημονικά τεκμηριωμένος τρόπος για να δεις που πάνε τα πράγματα.
Χρήσιμα εργαλεία, οι δημοσκοπήσεις όπως συνηθίσαμε να τις λέμε αλλά και πολλαπλά χρησιμοποιούμενες.Αυτές δίνουν και πέρνουν λοιπόν. Είναι ιδιαίτερα πολυπληθείς και σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Υπάρχουν οι φανερές υπάρχουν και οι «κρυφές».


Κάτι σαν τις ερωμένες και τους εραστές που αν τους μάθουμε ευρέως, μια …ανατροπή θα δημιουργηθεί οπωσδήποτε γι αυτό και τις κυκλοφορούν ως «διαρροές»!Υπάρχουν βέβαια και οι «κρυφές» που δεν μας τις διαρρέουν καν γιατί κάποιοι αισιόδοξοι δημοσκόποι τις βγάζουν ονειρεμένες για τους παραγγέλοντες και δεν μας τις δείχνουν για να μην τις ματιάξουμε! Και …αυτοματιάζoνται τελικά (θυμάστε υποθέτω τις πρώτες εκλογές του Μάιου του 2012, όπου η Νέα Δημοκρατία είχε «κρυφές» δημοσκοπήσεις πως θριαμβεύει κοντά στο 30% και πήρε 19% αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, στις αμέσως επόμενες εκλογές του Ιουνίου, όπου ερχόταν άνετα πρώτο κόμμα και δεν….).
Τώρα οι «κρυφές» της ΝΔ δείχνουν, λέει, ότι δεν πάει και πολύ καλά για αυτό μάλλον και οι πιρουέτες γύρω από τις εκλογές, τις παροχές, τα οικονομικά πακέτα  και το συνεχώς αυξανόμενο πρωτογενές πλεόνασμα.
- “Φέτος θα ντυθώ “Ανάπτυξη” και θα γ@μίσω τον κόσμο με πρωτογενές πλεόνασμα “   σατίρισε χαρακτηριστικά αλλά και εύστοχα ένας φίλος στο …”φατσοβιβλίο” !
Εγώ (μεταξύ μας) τις δήθεν σοβαρά τεκμηριωμένες δημοσκοπήσεις τις εμπιστεύομαι πολύ  λιγότερο από εκείνες του κομμωτηρίου. Εκεί, που, μαζί με τα πιστολάκια, ανάβουν οι πάσης φύσεως συζητήσεις και καταγράφονται με ακρίβεια όλες οι τάσεις! Και της μόδας και της πολιτικής!Δεν διαφέρουν και πολύ , μη νομίζετε!
Η ποικιλία δείγματος στο κομμωτήριο είναι μεγάλη.Κάθε κουρείο έχει ένα ικανό δείγμα και κάθε άντρας που ξυρίζεται – του βάζουν ζεστές μυρωδάτες πετσετούλες στο πρόσωπο και χαλαρώνει αισθάνεται  άνετα, μαζί με τα μαλλιά του  να κόψει  και να ράψει  όλα όσα απασχολούν τη ζωή του και τον περίγυρό της.
Τι λένε στα κουρεία ;
  • Ότι η εμπιστοσύνη μας στη διακυβέρνηση της χώρας αποτελεί πια αγαθό πολυτελείας,
  • και πως  οι αντοχές έχουν φτάσει στα όρια τους κι ότι ο κόσμος δε «μασάει» εύκολα φρούδες ελπίδες, από όπου κι αν προέρχονται αυτές.
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί σε μια κρίσιμη περίοδο, όπως είναι η τωρινή, οι σοβαροί πολιτικοί πρέπει να έχουν απλά επαφή με την πραγματικότητα. Πρέπει να έχουν  ένστικτο, οξυδέρκεια και όραμα. Να έχουν, με απλά λόγια, ξεβουλωμένη «μύτη» και να οσφρίζονται τις ανάγκες και τις αλλαγές που συντελούνται στην κοινωνία, πριν έρθουν οι επιστημονικές έρευνες να τις επιβεβαιώσουν.
-Δεν γίνεται οι πολιτικοί να μην έχουν το ένστικτο του «πολιτικού ζώου»  (έλεγε ο Αριστοτέλης)
Χρειάζονται δηλαδή έρευνες για να καταλάβει κανείς πως όταν είμαστε οι πρώτοι στη λίστα (έρευνα του ινστιτούτου WSI) με 24% μείωση μισθών, τα τελευταία τρία χρόνια, οι αντοχές και οι ανοχές μας πάνε περίπατο;
Χρειάζεται δηλαδή έρευνα για να καταλάβει κανείς ότι το γνωστό show off των «επιτόπου» αρμοδίων υπουργών στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά δε μετράει αν δεν υπάρχουν αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του προβλήματος;
Χρειάζεται δηλαδή έρευνα για να καταλάβει κανείς πως ότι κόλπα και δηλώσεις ( του στυλ είμαι γκέυ αλλά και οροθετικός) που έκανε χτες ο Βαλλιανατος ως άλλος Μαυρογυαλούρος για να πάρει τους ψήφους ενός συγκεκριμένου τάργκετ γκρουπ( γιατι έτσι τους βλέπει) δεν πιάνουν πια?
Πολιτική όσφρηση χρειάζεται απλώς.Κι αν δεν την έχουν ας πάνε να..κουρευτούν! Στο κουρείο, ίσως κάτι «μυριστούν» απ’ ό,τι συντελείται στην κοινωνία…
Οι δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα ψηφοφόρους και υποψήφιους, παρόλο που συχνά, τα αποτελέσματά τους είναι αμφίβολα. Στη γειτονιά μου  όμως, ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τις εταιρείες που διενεργούν τα exit polls για να εκφράσει την πρόθεση ψήφου του αλλά… το    κουρείο της θείας μου της Ιουλίας Καραφλούδη.
Εκει η Ιουλίτα  στήνει κάθε φορά μια ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές. Οι πελάτες/τισες,  οι γνωστοί και οι περαστικοί δείχνουν ιδιαίτερη προθυμία στο και εμπιστοσύνη και ρίχνουν το δικό τους ψηφοδέλτιο.
“Η κάλπη μας κλείνει μία μέρα πριν από τις εκλογές. Τότε, καταμετράμε τις ψήφους. Το αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές, είναι το ίδιο με το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών”.
Το μυστικό της επιτυχίας της δημοσκόπησης αυτής είναι ότι όσοι συμμετέχουν εκφράζουν τη βούλησή τους ελεύθερα, “καθώς μας γνωρίζουν καλά και μας εμπιστεύονται”.
Το “έθιμο” αυτό ξεκίνησε σαν αστείο και από  ένα στοίχημα που είχε βάλει μαζί μου. Στη συνέχεια όμως διαπιστώθηκε ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και τα αποτελέσματα έγκυρα.
Ο λαός, είναι αγνός και καθαρός και εκφράζει την άποψή του ελεύθερα, επειδή αντιλαμβάνεται πως κι εμείς αντιμετωπίζουμε τις εκλογές με σοβαρότητα”, επισημαίνει η θεία Ιουλία κι εγώ  προσθέτω-όχι  αστειευόμενη:
- “Λέτε από κουρείο  να το γυρίσουμε σε εταιρεία exit polls;”.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα