Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τι άλλο πρέπει να συμβεί;

Τι άλλο πρέπει να συμβεί;

Του Πανίκου Παναγιώτου
Ο τόπος μας δεν θα αντέξει άλλο διχασμό, ούτε και άλλο «όχι». Γι’ αυτό οι ιθύνοντες ας συμπεριφερθούν με λογική και πατριωτισμό για να μην οδηγήσουν το λαό ξανά στην αναγκαιότητα της απόρριψης.
Μετά από τόσα χρόνια «εμπορευματοποίησης» του Κυπριακού, κτίζοντας για κάποιους πολιτικές καριέρες και δίνοντάς τους ευκαιρίες να πλουτίσουν -πολλές φορές παράνομα-, φαίνεται ότι μερικοί δεν έχουν ακόμη πρόβλημα να συνεχίσουν προς την ίδια κατεύθυνση, αδιαφορώντας για πιθανές τραγικές επιπτώσεις σε βάρος της Κύπρου και του λαού της.

Άλλωστε, η όλη διαχείριση της κυπριακής οικονομίας ανέδειξε ξανά την αφέλεια, την ασχετοσύνη, αλλά κυρίως την απατεωνιά που έχει ταυτιστεί με ένα ανίκανο και επικίνδυνο πολιτικό σύστημα. Ένα σύστημα που, δυστυχώς, δεν χάνει την ευκαιρία να αποδεικνύει, σε τακτά χρονικά διαστήματα, πως δεν μπορεί και δεν θέλει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των περισσοτέρων πολιτών, που πληρώνουν το κόστος ηλίθιων και κερδοσκοπικών ενεργειών, προς εξυπηρέτηση συμφερόντων των ολίγων.
Τα αδιέξοδα, η ανεργία, το κούρεμα καταθέσεων και ό,τι άλλο έχει επιφέρει η οικονομική κρίση ενδέχεται να δημιουργήσουν μια «νέα δυναμική» στην όλη προσέγγιση των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού, αλλά ενδεχομένως να λειτουργήσουν και αντίστροφα. Επομένως, οι απόψεις που παρατίθενται από τους μεν και τους δε και έχουν ήδη διαμορφώσει κλίμα έντονων εσωτερικών αντιπαραθέσεων, με αφορμή το κοινό ανακοινωθέν και την έναρξη των διαπραγματεύσεων, θα είναι προτιμότερο να μην διατυπώνονται κατά τρόπο απόλυτο.
Αποτελεί θλιβερή εξέλιξη το γεγονός ότι σαράντα χρόνια μετά το ξεπούλημα της γης μας και την κλοπή της από τον Τούρκο καταχτητή, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2004 και την ξεκάθαρη απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων, υπάρχει το ίδιο σκηνικό, ο ίδιος φανατισμός, τα ίδια διχαστικά διλήμματα, λες και δεν πέρασε ούτε μια μέρα, λες και όσα συνέβησαν ήταν σε μια άλλη χώρα, χωρίς κανένα δίδαγμα, χωρίς καμία ιστορική γνώση.
Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να δούμε επιτέλους ένα διαφορετικό τοπίο, με ειλικρίνεια στις προθέσεις, ενωτική διάθεση, καθαρή πολιτική σκέψη, εντιμότητα σε λόγο, διαφάνεια και προπαντός συνέπεια;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα