Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Τεράστια έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία καλύπτει με τέφρα τον ουρανό!

Μια κατοικημένη περιοχή καλύπτεται με τέφρα από το ηφαίστειο Όρος Kelud, σε Γιογκιακάρτα, Ινδονησία, την Παρασκευή.


 Δεύτερη μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη στην Ινδονησία προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων και ανάγκασε την εκκένωση δεκάδων χιλιάδων στο νησί της Ιάβας, καθώς το Όρος Kelud εκτόξευσε στάχτη και μπάζα σε ύψος 12 μιλίων στον ουρανό.
Η Έκρηξη του ηφαιστείου,το βράδυ της Πέμπτης,  που βρίσκεται 50 χλμ νοτιοδυτικά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Σουραμπάγια, ακούστηκε μέχρι και 125 μίλια μακριά, σύμφωνα με το γραφείο καταστροφών της Ινδονησίας, αναφέρει το Associated Press .
Ο Ratno Pramono, ένα 35χρονος αγρότης, δήλωσε στο AP ότι η έκρηξη "ακουγόταν σαν χιλιάδες βόμβες να εκρήγνυνται."
"Νόμιζα ότι ήταν το τέλος του κόσμου. Οι γυναίκες και τα παιδιά ούρλιαζαν και έκλαιγαν».
Εργαζόμενοι ελέγχουν ένα αεροπλάνο Citilink που καλύπτεται με τέφρα από το ηφαίστειο Kelud, στο αεροδρόμιο Adi Sucipto στη Γιογκιακάρτα της Ινδονησίας, την Παρασκευή. Η έκρηξη ανάγκασε το κλείσιμο επτά  αεροδρόμιων της περιοχής.

Η έκρηξη ανάγκασε το κλείσιμο επτά αεροδρόμιων λόγω μειωμένης ορατότητας από την αερομεταφερόμενη τέφρα και τον κίνδυνο εναπόθεσης ηφαιστειακής αιθάλης στους κινητήρες των αεροσκαφών.Χιλιάδες επιβάτες εγκαταλείφθηκαν.
"Με βάση τα επαληθευμένα στοιχεία, πάνω από 76.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από πέντε πόλεις γύρω από το ηφαίστειο ... και περίπου 200.000 άνθρωποι επλήγησαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Καταστροφών, Sutopo Nugroho, στο Reuters. Το AP εκτιμά ότι τον αριθμό των εκτοπισμένων σε 100.000.

Στις αρχές αυτού του μήνα, ένα άλλο ηφαίστειο, το 8.530 ποδών  Sinabung στη δυτική Σουμάτρα, εξερράγη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 ανθρώπους , και πέρυσι, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη του ηφαιστείου Rokatenda στο μικροσκοπικό νησί της Ινδονησίας, Palue. Το 2010, 324 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη του ηφαιστείου Merapi .
Η Ινδονησία είναι μία από τις περισσότερο γεωλογικά ενεργές περιοχές του κόσμου και βρίσκεται κατά μήκος μιας περιοχής γνωστής ως το Δαχτυλίδι της Φωτιάς που περιβάλλει τον Ειρηνικό Ωκεανό.Είναι επιρρεπής σε συχνούς και μερικές φορές βίαιους σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα