Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Τα 10 μικρά μυστικά μιας...μαγιονέζας


Κάπου στο πίσω μέρος του ψυγείου σου, βρίσκεται ένα κουτάκι μαγιονέζας. Πάρ'την στα χέρια, κοίταξέ την καλά και αναθεώρησε τις χρήσεις της.
Λένε ότι η σημερινή μαγιονέζα, προέκυψε από μία τυχαία ανάμειξη υλικών. Το 1756 ο σεφτου Δούκα Ρισελιέ, θέλοντας να ετοιμάσει το δείπνο της γιορτής για την κατάκτηση του κάστρου Mahonnaise, θέλησε να φτιάξει μία σάλτσα με βάση τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος. Αντί κρέμας, χρησιμοποίησε ελαιόλαδο με αποτέλεσμα την πρώτη μορφή της μαγιονέζας. Για κάποιους άλλους μελετητές, η λέξη μαγιονέζα έχει σαν ρίζα την λέξη moyeu, μία λέξη που χρησιμοποιούνταν για τον κρόκο.
 Ό,τι από αυτά και να ισχύει, το σίγουρο είναι ότι η μαγιονέζα, δεν είναι μόνο για την κουζίνα. Xάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε λάδι, η πλήρης σε λιπαρά μαγιονέζα, μπορεί να σου φανεί πιο χρήσιμη από ότι φανταζόσουν.

1. Μαλακτικό για τα μαλλιά

Γνωρίζατε ότι η μαγιονέζα περιέχει συστατικά που θα χαρίσει ενυδάτωση στα μαλλιά σας και θα τα κάνει να λάμψουν;
Δοκιμάστε το εξής:
Πάρτε τη μαγιονέζα και κάντε μασάζ στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, όπως θα κάνατε και με ένα κανονικό conditioner. Στη συνέχεια βάλτε ένα σκουφάκι για το μπάνιο, περιμένετε μερικά λεπτά και λουστείτε.


2. Μάσκα προσώπου

Για μια σπιτική και χαλαρωτική μάσκα προσώπου με μια μαγιονέζα θα χρειαστείτε μερικά κουταλάκια της και ολόκληρα αυγά.
Δοκιμάστε το εξής:
Αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζας με ένα αυγό. Απλώστε απαλά το μείγμα στο πρόσωπο σας και αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε την και ξεπλυθείτε με κρύο νερό. Το πρόσωπο σας θα είναι καθαρό και λείο.

3. Γερά νύχια

 Η περιορισμένη σε θρεπτικά συστατικά διατροφή μας  και η κούραση πολλές φορές εξασθενεί τον οργανισμό, το ίδιο και τα νύχια μας τα οποία γίνονται ιδιαίτερα εύθραυστα. Η λύση για το πρόβλημά σας και δεν είναι άλλη από τη μαγιονέζα, μιας και θα κάνει τα νύχια σας ανθεκτικά και δυνατά.
Δοκιμάστε το εξής:
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να απλώσετε μια μικρή ποσότητα σε κάθε νύχι και να την τρίψετε. Στη συνέχεια αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε τα χέρια σας.

4. Κάψιμο από τον ήλιο; Ήρθε η ώρα της ανακούφισης

Η συγκεκριμένη χρήση της είναι για καλοκαίρι, όμως καλό είναι να την μάθετε από τώρα. Μια γενναία ποσότητα μαγιονέζας θα σας ανακουφίσει από τον πόνο και θα ενυδατώσει το δέρμα σας.
Δοκιμάστε το εξής:
Για να θεραπεύσετε το ξηρό, καμένο δέρμα, απλώστε μια γενναία ποσότητα μαγιονέζας στις παθούσες περιοχές.


5. Η μαγιονέζα μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα πολύ καλό καθαριστικό.

Καλά, δεν λέμε να αντικαταστήσετε τα καθαριστικά σας με μαγιονέζα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, είναι θαυματουργή.
Δοκιμάστε το εξής:
Αν έχετε λοιπόν πιάνο σπίτι σας και τα πλήκτρα του έχουν κιτρινίσει ελαφρώς, βάλτε προσεκτικά λίγη μαγιονέζα πάνω τους, περιμένετε μερικά λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα καθαρό πανί.

6. Τσίχλα στα μαλλιά;

Κανένα πρόβλημα. Η μαγιονέζα θα κάνει και πάλι το θαύμα της.
Δοκιμάστε το εξής:
Αρχικά, αφήστε κάτω το ψαλίδι! Πάρτε λίγη μαγιονέζα και κάντε μασάζ στο σημείο όπου έχει κολλήσει η τσίχλα. Στη συνέχεια, με υπομονή, αφαιρέστε το "μείγμα" που δημιουργήθηκε.

7. Τέλος τα αυτοκόλλητα από τον προφυλακτήρα (και όχι μόνο)

Για κάποια πράγματα, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
Δοκιμάστε το εξής:
Ένα στρώμα μαγιονέζας που εφαρμόζεται επάνω από ένα αυτοκόλλητο θα μαλακώσει το χαρτί και θα διαλύσει την κόλλα μετά από λίγα λεπτά. Δοκιμάστε το.


8. Αντίο νεκρά κύτταρα

Θέλετε να μαλακώσετε και να διώξετε τα νεκρά κύτταρα από τους αγκώνες και τα πόδια σας;
Δοκιμάστε το εξής:
Τρίψτε λίγη μαγιονέζα πάνω στον ξηρό, τραχύ ιστό, αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετε την σκουπίζοντας την με ένα υγρό πανί.

9. Ψείρες του κεφαλιού Vs μαγιονέζα

Πολλοί δερματολόγοι πλέον συνιστούν την χρήση της μαγιονέζας για να σκοτώσει και να απομακρύνει τις ψείρες από το κεφάλι των παιδιών, αντί των τοξικών συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Εξάλλου, οι ψείρες έχουν αρχίσει να αποκτούν αντοχές και να αντιστέκονται σε τέτοιες χημικές θεραπείες.
Δοκιμάστε το εξής:
Για να διώξετε τις ψείρες με την μαγιονέζα, κάντε μασάζ με μια γενναία ποσότητα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας πριν από τον βραδινό ύπνο. Βάλτε ένα σκουφάκι μπάνιου, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσετε την δράση και κοιμηθείτε. Το πρωί λουστείτε και χρησιμοποιήστε μια αραιή τσατσάρα για να αφαιρέσετε όσες ψείρες και κόνιδες έχουν απομείνει. Για να εξαλείψετε τελείως τη μόλυνση, επαναλάβετε τη θεραπεία σε μια εβδομάδα.

10. Σκουπίστε τα σημάδια του νερού

Πολλές φορές, αφήνουμε πάνω στα ξύλινα τραπέζια τα ποτήρια με το νερό κι εκείνα με τη σειρά τους, αφήνουν τα κλασσικά "δαχτυλίδια" στην επιφάνειά τους.
Δοκιμάστε το εξής:
Τρίψτε την περιοχή με λίγη μαγιονέζα και αφήστε για λίγα λεπτά πριν την αφαιρέσετε με ένα πανί (away!). Για έναν... πεισματάρη λεκέ, αφήστε τη μαγιονέζα για περίπου μια ώρα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα