Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Τι είναι ο «καρκίνος του σεξ» -Ποια είναι τα συμπτώματα

Ένας τύπος καρκίνου που λίγοι γνωρίζαμε είναι αυτός τον οποίο οι γιατροί περιγράφουν ως τον «νέο καρκίνο του σεξ».
Αυτό τον όρο χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να περιγράψουν τον καρκίνο του φάρυγγα. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά τέσσερις είναι οι επικίνδυνοι τύποι του ιού HPV, οι HPV 16 και 38.  και άλλοι δύο, οι 6 και 11, που προκαλούν τα κονδυλώματα, την πιο συχνή σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσο που μαστίζει τους ενεργά σεξουαλικούς ανθρώπους στην εποχή μας. Οι «καρκινογόνοι» τύποι συνδέονται κυρίως με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και με καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα στους άνδρες.
Ο δε τρόπος μετάδοσής τους είναι το σεξ – συμπεριλαμβανομένης κάθε μορφής σεξουαλικής επαφής. Η αιδοιλειξία,  η πεολειξία, η πρωκτική επαφή αποτελούν «ιδανικούς» τρόπους εύκολης μετάδοσης του ιού HPV.

Με 6 εκατ νέες μολύνσεις με HPV ετησίως σε όλο τον κόσμο είναι προφανές ότι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων διεκδικεί δυναμικά μια σημαντική θέση στους ιούς που απειλούν την υγεία και τη ζωή των κατοίκων του πλανήτη, ιδίως των ανεπτυγμένων χωρών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο καρκίνος του στόματος και του φάρυγγα έως το 2020 θα ξεπεράσει τον αριθμό των κρουσμάτων του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες. Εξήγηση δεν έχει δοθεί ακόμη από τους ειδικούς στο ερώτημα γιατί αυτή η μορφή καρκίνου πλήττει κυρίως τους άνδρες ούτε γιατί τα ογκογόνα στελέχη 16 και 38 προσβάλλουν τη στοματοφαρρυγική κοιλότητα των ανδρών περισσότερο σε σύγκριση με εκείνη των γυναικών.

Πάντως, τα στοιχεία στις ΗΠΑ δείχνουν ότι μέσα σε μια δεκαετία, από το 1998 ως το 2008, τα περιστατικά στοματοφαρυγγικού καρκίνου στον ανδρικό πληθυσμό αυξήθηκαν κατά 36 τοις εκατό. Παράλληλα, άλλαξε το προφίλ του μέσου ασθενούς με αυτόν τον καρκίνο: ενώ μέχρι πρότινος ο ασθενής ήταν άνδρας 60 χρόνων, χρόνιος καταναλωτής αλκοόλ και χρόνιος καπνιστής, πλέον το ηλικιακά όριο έχει πέσει σημαντικά, στα 45 με 50 χρόνια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν συντρέχουν οι επιβαρυντικοί παράγοντες του αλκοόλ και του τσιγάρου.

Τα ύποπτα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν και να οδηγήσουν σε περαιτέρω έλεγχο είναι ο επίμονος πονόλαιμος, ο βήχας, τα συχνά αποκτήματα στη στοματική κοιλότητα, το πυρηνικό στο λαιμό ή τους λεμφαδένες και η δυσκολία στην κατάποση.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα