Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

TO ΚΤΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ


ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ  ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.

του Ιωάν. Αθ. Μπαλτζώη
Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Ισραήλ, την 20/3/13, ένα γεγονός «επισκίασε» την επίσκεψη και «γελοιοποίησε» θα λέγαμε  τις δύο καλύτερες υπηρεσίες ασφαλείας  σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά μιλάμε για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Το γεγονός αυτό, αν και δεν αναφέρεται από τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ έχει σχέση με το 
προεδρικό ΚΤΗΝΟΣ (The Beast), όπως είναι το παρατσούκλι του. Ποιο είναι το κτήνος; Είναι το επίσημο προεδρικό αυτοκίνητο, με το οποίο κινείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, παντού όπου και αν πηγαίνει.  Τι συνέβη στο Ισραήλ; Αυτό που κανείς δεν θα φανταζόταν. Το προεδρικό όχημα, η λιμουζίνα που θα μετέφερε τον πρόεδρο Ομπάμα, από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ, έμεινε στον δρόμο!!!

Ναι όσο και αν φαίνεται απίστευτο το κτήνος έμεινε στον δρόμο, δύο ώρες πριν ο Ομπάμα φθάσει στο Ισραήλ. Ο λόγος; Όχι βέβαια η κακή συντήρηση ή κάποια βλάβη που παρουσιάστηκε. Η εξήγηση είναι ακόμη πιο απίστευτη.  Στο Ισραήλ, που έφθασαν αεροπορικώς  δύο  προεδρικά αυτοκίνητα (πάντα πηγαίνουν δύο – δύο), κάποιοι, που δεν διευκρινίζεται αν ήταν οι Ισραηλινοί ή οι Αμερικανοί φουλάρισαν το όχημα με πετρέλαιο, ενώ έπαιρνε βενζίνη, καθόσον είχε βενζινοκινητήρα και όχι πετρελαιοκινητήρα. Έτσι μετά από λίγο, όπως ήταν φυσικό  το προεδρικό όχημα έμεινε στον δρόμο, διαλύοντας όλα τα σχέδια ασφαλείας των μυστικών υπηρεσιών και των δύο χωρών, που για την επίσκεψη Ομπάμα στο Ισραήλ, έχουν κινητοποιηθεί 5.000 αστυνομικοί!! Φυσικά ο Ομπάμα χρησιμοποίησε το δεύτερο όχημα, που μάλλον ήταν φουλαρισμένο και δεν χρειάστηκε να επέμβουν οι φωστήρες στο Ισραήλ.


Έτσι λοιπόν μας δίδεται η ευκαιρία να αναφερθούμε στο περίφημο  όχημα του προέδρου των ΗΠΑ, που είναι ειδικής κατασκευής, με εκπληκτικά συστήματα ασφαλείας  και το κάθε όχημα  κοστίζει 300.000 δολάρια.  
Το κτήνος λοιπόν είναι η τελευταία έκδοση προεδρικού οχήματος, σύμφωνα με τις τελευταίες διαδικασίες ασφαλείας  και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πρώτη ορκωμοσία του Ομπάμα το 2008. Έτσι το κτήνος ταυτίζεται απόλυτα με τον πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος όταν το είδε για πρώτη φορά παρατήρησε ότι έχει μια ομοιότητα με ένα αεροπλάνο Boeing. 


Το αυτοκίνητο  έχει την δυνατότητα να σφραγίζεται απόλυτα  και έτσι να  προστατεύεται από χημικά και βιολογικά όπλα, που πιθανόν θα εκτοξεύονταν εναντίον του. Τα παράθυρα είναι αλεξίσφαιρα και οι πόρτες του  αποτελούνται από  ένα κράμα χάλυβα, αλουμίνιου, τιτανίου  και πορσελάνης , ώστε να αντέχουν από εκρήξεις διαφόρων τύπων εκρηκτικών και από εκτοξεύσεις  ρουκετών εναντίον του.


Το «ρεζερβουάρ» βενζίνης και όχι πετρελαίου  είναι θωρακισμένο ,οι προφυλακτήρες  του δε είναι εξοπλισμένοι  με κάμερες και  αισθητήρες ακόμη και για νυκτερινή παρατήρηση και οδήγηση  και  διαθέτουν συσκευές για την εκτόξευση  δακρυγόνων.


Τα ελαστικά  του είναι ειδικής κατασκευής  και σύνθεσης και μπορούν να  λειτουργούν ακόμη και αν τρυπήσουν ή σκιστούν , με αποτέλεσμα το όχημα να κινείται με  απόλυτη ασφάλεια και με μεγάλη  ταχύτητα. Ακόμη στο «πόρτμπαγκάζ» του κτήνους  υπάρχουν  φιάλες οξυγόνου, καθώς και  μονάδες αίματος έκτακτης ανάγκης, καθώς  και πυροσβεστικό εξοπλισμό.


Βέβαια ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαθέτει εκτός από επίγεια και εναέρια μέσα. Να πούμε και λίγα λόγια για τα εναέρια μεταφορικά μέσα του προέδρου των ΗΠΑ,  όπως το προεδρικό Α/Φ, το γνωστό Air Force One,  το οποίο δεν είναι ένα αλλά περισσότερα. Όταν ο πρόεδρος επιβιβάζεται  στο Α/Φ τότε το συγκεκριμένο Α/Φ  γίνεται  το Air Force One. Από τον Λευκό  Οίκο συνήθως ο πρόεδρος φεύγει ή έρχεται με ελικόπτερο, το Marine One. Το προεδρικό Ε/Π είναι το γνωστό Black Hawk, ειδικά διασκευασμένο για την μεταφορά του προέδρου των ΗΠΑ και ο στόλος των Ε/Π για τον πρόεδρο είναι 28 Ε/Π. Το  δε κάθε Ε/Π κοστίζει  15 εκατομμύρια δολάρια.

Τα ελικόπτερα  δεν είναι μαζεμένα όλα μαζί σε μια βάση, αλλά σε πολλές και περιμένουν τον πρόεδρο γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και  όλα  είναι εξοπλισμένα με αντιπυραυλικά συστήματα, εκτός των άλλων πρωτοποριακών συστημάτων που διαθέτει.

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα